Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:52
Sozler
Yönetici

Arkadaş kelimesinin kökeni

Arkadaş kelimesinin kökeni

Hoca
Arkadaş kelimesinin anlamı

"Arkadaş" kelimesi, Orta Asya’da savaşan Türk askerlerinin ateşten korunmak için sırtını dayadığı taşlardan gelir. (Arka-Taş):)


Cevap: Arkadaş kelimesinin kökeni

MECİDİE
aslında çok doğru bir yaklaşım zor günlerinde sırtını dayayacağın bir insandır arkadaş iyi gününde yanında olduğu gibi asıl olan kötü günündede yanında olmasıdır

Okudunuz mu?  Anne Baba ile ilgili sözler

Yorum: Arkadaş kelimesinin kökeni

Kayıtsız Üye
Bilgi sahibi olmadan bilgi olarak paylaşmak doğru değildir. Arkadaş taki -daş eki, taştan gelmez. Tıpkı karındaş (kardeş) , yoldaş, adaş (addaş) ta olduğu gibi, "aynı" anlamını veren -daş ekidir.


arkadaş etimoloji, arkadaş kelimesinin kökeni, arkadaş kökeni

Bu kategoride yer alan Necip fazıl kısakürek-nefsimmiş başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaş kelimesinin kökeni Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.