Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:52
sizden0
Abone

Gayrimüslime üzülmek

Gayrimüslime üzülmek

vedatay
Ölen bir gayrimüslime üzülmekte bir sakınca varmidir ? Herhangi bir sözle ile değil sadece içimde bir üzüntü oldu.


Cevap: Gayrimüslime üzülmek

umutlucan
ölen gayri müslim için ALLAH razı olsun denmez.


Cevap: Gayrimüslime üzülmek

Huzurlu
Gelin gayrimüslimleri bırakalım , kendi halimize ağlayalım…
Selametle

Okudunuz mu?  Yanlış ve eksik kılınan namazlar

Cevap: Gayrimüslime üzülmek

Darusselam
Lut(a.s) şöyle demişti: Keşke benim size karşı (savunacak) bir gücüm olsaydı veya güçlü bir kaleye sığınabilseydim. (11.Hûd/81)
Şimdi Lut(a.s)’a soralım: Ey Lut(a.s) ! Onlara yeten bir gücün olsa idi ne yapacaktın? . Bunun cevabını Allah(c.c)’tan ve Peygamberlerinden daha merhametli olmaya kalkışan timsah ruhlu sefillere bırakıyoruz.
Kafirlere tebliğ amacının dışında merhamet edene Allah(c.c) merhamet etmesin.

Okudunuz mu?  Diş Taşları, Tartar veya Tortuları Hakkında?

Ushaki
Gayrimüslim kişi kendi tercihine göre yaşamaış ve nasıl yaşadıysa öyle de ölmüştür.Ardından kişi hakkında üzülmek olabilir.Burada üzülmek den ziyade hangi sebepten ötürü üzüldüğümüz önemlidir.Kim bir başkasının cehennem azabı çekmesine sevinir veya üzülmez?Üzülmek elbette ki olabilir.Bunun daha büyük bir merhamet ile alakası yoktur."Keşke doğruyu görselerdi de kendilerine zulm etmeselerdi" gibisinden üzülmek gayet hakkanidir.İslamiyet henüz yeni yeni yayılır ve savaşlar yapılırken Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V) in ölen,öldürülen kafirler için,mezarlıktan geçerken kabirde bir gayrimüslimin çektiği sıkıntılar için neler söylediğini hadislerde görebiliyoruz.Ebu Talip gibi sevdiği ve imanlı ölüp ölmediği konusu ihtilaflı olan amcası için Efendimizin (S.A.V) ardından nasıl dualar ettiğini de tüm İslam Tarihlerinde ve Siyer-i Nebi lerde okuyoruz.

Okudunuz mu?  Gazın gelip gitmesi abdesti bozarmı acill

umutlucan
onlar tercihini yapmıs . ALLAH en dogrusunu bilir. sen onun için üzülecegine önce kndine bir bak nereye gidiyorum die kndine soru sor . günün muhasebesini ypmayı unutmayın her an ölümü düşünün. ALLAH ın merhameti büyüktür.


Darusselam
BAKARA SÛRESİ
(63) Hani, (Tevrat ile amel edeceğinize dair) sizden sağlam bir söz almış, Tûr dağını da tepenize dikmiş ve "Sakınasınız diye, size verdiğimiz Kitab’ı sıkı tutun, onun içindekileri düşünün (gafil olmayın)" demiştik. keşke indirilen kur"anı kerimi görselerdi onu okuyup ona uysalardı müslüman olarak ölselerdi.o zaman üzülür dua ederdik.

Okudunuz mu?  Oyunda Auto click yapmak günah mıdır?

kafirlere uzulmek

Bu kategoride yer alan Cünübün Geciktirilmesi ile ilgili Soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gayrimüslime üzülmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.