Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:40
sizden1
Abone

Tevbe ettikten uzun bir süre sonra aynı büyük günahlara geri dönmek?

Tevbe ettikten uzun bir süre sonra aynı büyük günahlara geri dönmek?

umutlucan
tevbe ettikten uzun bir süre sonra aynı büyük günahlara geri dönmek?
gecmişteki tevbesnden dolayı tevbeyi bozdugu için azabın daha artmasınamı sebb olur mu?;


Cevap: Tevbe ettikten uzun bir süre sonra aynı büyük günahlara geri dönmek?

Huzurİslamda
yine tövbe edicen ama samimi olacan ve bu sefer işlemeyecen. tövbe edip bozmayı alışkanlık ediniyim deme ha.

Okudunuz mu?  Ayrılık sonrası araya soğukluk girmesi giderilir mi?

Cevap: Tevbe ettikten uzun bir süre sonra aynı büyük günahlara geri dönmek?

Ushaki
"Bir kişi bir günde yetmiş kere tevbe edip yetmiş kere de tevbesini bozsa,yine de Rabbi huzurunda ısrarcı sayılmaz" Hz.Ebubekir (r.a)

Bizler yaratılış itibariyle nefis ile mücadele içerisindeyiz.Devamlı tevbe edip de bozmak azabı arttırmaz.Mühim olan gerçekten nasıl bir kalp ile tevbe edilip nasıl korunmaya çalışıldığıdır.Ancak bunu bir yap-boz oyununa çevirmemek,haşa dalga geçer gibi bir anlayış ile de yapmamak gerek.Tevbe den sonra azami derecede bu günahlardan uzak durulmaya gayret edilmelidir.Elbette ki unutacağız,tekrar yanılacağız,aynı hataları yapacağız.Unutulmamalıdır ki ilk unutan insan Hz.Adem (a.s) dır.Ancak sonra nasıl bir ihlas ile tevbe edip,nasıl pişman olduğu da malumumuzdur.

Okudunuz mu?  Her mezi geldiginde abdest almak gerekir mi ?

Kişi gerçekten pişman olacak,gerçek bir samimiyet ile Rabbine yalvaracak,af dileyecek.Ardından bu günahı işlememek için var gücüyle sabredecek.Yine yanılırsa yine tevbe edecek.Milyon kere tevbe edip milyon kere de bozsa yine de tevbe edecek.Hiç bir günah Allah (C.C) ın rahmetinden daha büyük değildir.

Okudunuz mu?  Konuyu söylemeden helallik istemek ?

Günahlara Tövbe Ettikten Sonra

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,
Kişi bir günah işleyip tövbe ettikten sonra tekrar o günaha düşerse, eskiden işlediği ve tövbe ettiği aynı günahı tekrar döner mi?


Ensar
Ve aleyküm selam, sevgili kardeşim bizler mücadele içerisinde olduğunuz bir hayat içerisindeyiz, şunu unutmamak gerekir; önceden ettiğimiz tövbeden dolayı af olduk manasına anlamına gelmemelidir, iniş ve çıkışları bitmeyecek olan mücadele içerisindeyiz. Önceki tövbenin kabul olduğunu bilemeyiz o Allah katında mahsuptur, kul sonucunda her günah işlediği zaman yeterki samimi tövbe de bulunsun. Şunu asla unutmayın Yapılan günah yazılır, silinir yazılır ve tekrar silinir yeterki siz tövbenizde ısrarcı olun ve elinizden geldiğince de yapmamaya çalışın.

Bu kategoride yer alan Böcek öldürmek günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevbe ettikten uzun bir süre sonra aynı büyük günahlara geri dönmek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.