Anasayfa
7 Ocak 2023, 0:22
missa5
Abone

Güneş batarken nereye gidiyor? Peygamberimizin bir hadisi şerifi

Güneş batarken nereye gidiyor? Peygamberimizin bir hadisi şerifi

Kayıtsız Üye
bazı ateist sitelerde dönen ve alay konusu olan
Arş’ın altında secde yapmaya gider; bu maksatla izin ister, kendisine izin verilir. Secde edip kabul edilmeyeceği, izin isteyip izin verilmeyeceği zamanın (kıyametin) gelmesi yakındır. O vakit kendisine: Geldiğin yere dön! denir. Böylece battığı yerden doğar. (Buhari, Tefsir Ya-sin 1, Bed’ul-Halk 4, Tevhid 22,23, Müslim, İman 250, (159), Tirmizi, Tefsir, Ya-sin, 4225)

Okudunuz mu?  Büyüklerinizi sayın, küçüklerinizi sevin ile ilgili ayet ve ayet numarası

< 1665 – Hz. Ebu Zerr (R.a) anlatıyor: "Güneş batarken Resûlullah (S.a.v) ile birlikte mescidde idim. Bana:
"Ey Ebu Zerr, biliyor musun bu Güneş nereye gidiyor?" diye sordu. Ben:
"Allah ve Resûlü daha iyi bilirler!" dedim.
"Arş’ın altına secde yapmaya gider, bu maksadla izin ister, kendisine izin verilir. Secde edip kabul edilmeyeceği, izin isteyip, izin verilmeyeceği zamanın (kıyametin) gelmesi yakındır. O vakit kendisine: "Geldiğin yere dön!" denir. Böylece battığı yerden doğar. Bu durumu Cenâb-ı Hakk’ın şu sözü haber vermektedir. (Mealen): "Güneş, duracağı zamana doğru yürüyüp gitmektedir. Bu aziz ve alîm olan Allah’ın takdiridir"(Yâsin 38).
Buhârî, Tefsir Yâ-sin 1, Bed’u’1-Halk 4, Tevhid 22, 23; Müslim, İmân 250, (159); Tirmizî, Tefsir, Yâ-sin, (4225). >

hadisi şerifi açıklar mısınız gerçekten böyle bir hadis var mıdır?

Okudunuz mu?  Karı Koca Arasındaki Sevişme

Cevap: Güneş batarken nereye gidiyor? Peygamberimizin bir hadisi şerifi

Fetva Meclisi
Peygamberimizin bazı sözleri MECAZİDİR herkes anlayamaz.
Hadisten murat nedir? hadisleri açıklayan alimlerin eserlerine bakmak gerekir.

Aşığıdaki yazıyı Peygamber info adlı siyer sitesinden okudum şok oldum!!
Resmen Peygamberimize cahil demiştir.

Okudunuz mu?  Evlilik için hicret eden sahabi

< HZ. MUHAMMEDİN EVREN TASAVVURU
Doç. Dr. Enbiya YILDIRIM

Güneş: Rivayetlerden anladığımız kadarıyla, Hz. Peygamber güneşin kendi yörüngesinde döndüğüyle ilgili bilgi sahibi değildir.
Ebû Zerr’den gelen rivayet bunu teyit etmektedir: "Güneş batarken Rasûlullah ile birlikte mescidde idim. Bana: "Ey Ebû Zerr, biliyor musun bu Güneş nereye gidiyor?" diye sordu. Ben: "Allah ve Rasülü daha iyi bilirler!" dedim. "Arş’ın altına secde yapmaya gider, bu maksatla izin ister, kendisine izin verilir. Secde edip kabul edilmeyeceği, izin isteyip, izin verilmeyeceği zamanın (kıyametin) gelmesi yakındır. O vakit kendisine: "Geldiğin yere dön!" denir. Böylece battığı yerden doğar. Bu durumu Cenâb¬ı Hakk’ın şu sözü haber vermektedir: "Güneş, duracağı zamana doğru yürüyüp gitmektedı’r. Bu aziz ve alîm olan Allah’m takdiridír. " (36 Yâsin 38). Hz. Peygamber güneşin batıdan doğacağını söylemekle dünyanın yuvarlak olduğunu bilmediğini, Arabistanfi dünyanın merkezi olarak algiladığını da ortaya koymuş olmaktadır. Burada önemli bir sorun da dünyanın sadece yarımadasındakiler için batı tarafından doğacak oluşudur. Çünkü güneş tam da dünyanın batı yarımküresine doğacakken geri dönecektir. Konuyla ilgili bir başka rivayet Hz. Peygambefin bilgi düzeyini dahabelirgin olarak ortaya koymaktadır: Şüphesiz, güneşin battığı yer tarafındayetmiş yıllık mesafe genişliğinde açılmış (durumda) bir kapı vardır. Güneş okapı tarafından doğuncaya kadar o kapı tövbe(nin kabulü) için daima açık olacaktır. Güneş o kapı tarafından’doğunca, daha önce iman etmiş olmayan veyaimanıyla bir hayırlı iş yapmamış olan kimselere (o günkü) imanı fayda verrneyecektir. >

Okudunuz mu?  Hazır mezar yapmak caiz midir? Rahmet giremez diyorlar.

gunesin nereye gidiyor

Bu kategoride yer alan Allah için Zaman ve mekan kavramı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güneş batarken nereye gidiyor? Peygamberimizin bir hadisi şerifi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.