Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:34
missa5
Abone

Karında ölen bebek ne yapılır

Karında ölen bebek ne yapılır

Kayıtsız Üye
karinda olen bebek ne yapılır


Anne karnında ölen çocuklar için yapılması gereken dini vecibeler nelerdir?

Fetva Meclisi
Anne karnında ölen bir bebek, en erken kaç aylıkken ölürse ona cenaze gerekir ya da hangi aya kadar ölümü gerçekleşirse o bebeğe karşı İslami belirli görevler icra edilmesi gerekir?

Okudunuz mu?  İbni sina neler icat etmiştir?

Sağ doğup ölen çocuğun adı konulur, yıkanıp kefenlenir ve namazı kılınır. Ölü doğan çocuğun adı konulur, yıkanıp bir bezle sarılır ve cenaze namazı kılınmadan defnedilir.

Büyük bir Hanefi alimi olan Kasani İmam Ebu Yusuf’tan naklen der ki:

Ölü olarak doğan çocuk yıkanır ve isim verilir. Fakat cenaze namazı kılınmaz. (Bedaiyu`s-Sanayi, I/302)

Okudunuz mu?  Cinsel arzularım çok arttı boşalmak helal midir

Hanefilere göre:

Çocuk, doğumdan sonra bir ses çıkarıp da öldüyse, yani doğduğunda canlı olur ve hemen ölürse, adı verilir, yıkanır ve cenaze namazı kılınır. Ancak hiç yaşama işareti olmamışsa yani ölü alarak doğmuşsa isim verilir, yıkanır ve bir beze sarılarak cenaze namazı kılınmadan gömülür. (Vehbe Zuhayli, İslam Fıkhı, 3/60)

Bu kategoride yer alan Güneş batarken nereye gidiyor? Peygamberimizin bir hadisi şerifi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Karında ölen bebek ne yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.