Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:26
dualar
Yönetici

Yaklaşan Kıtlık Ve Çaresi! (dua)

Yaklaşan Kıtlık Ve Çaresi! (dua)

mertyürek
Eûzubillâhimineşşeytânirracîym – Bismillâhirrahmânirrahîym

Rahman Rahim Allah’ın adı ile başlarım. lemlerin Rabbı Allah’a hamd olsun. Salât ve selâm, PEYGAMBER EFENDİMİZ’in ve onun pak âlinin ve ashabının tümüne..

وَمَا تَوْفِيقِي إِلاَّ بِاللّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَيْهِ أُنِيبُ

ve mâ tevfîkî illâ billâh, aleyhi tevekkeltu ve ileyhi unîb
selamun aleyküm rahmetullahi ve berakatühü
Değerli kardeşler lütfen konuyu okuyalım ve mutlaka sonundaki hepimizi ilgilendiren Duaya Amin diyelim.lütfen okuyanlar amin yazsınlar ve paylaşsınlar..

Okudunuz mu?  Muhteşem bir dua

Değerli kardeşler ülkemizin durumunu değerlendiriyormuyuz neler oluyor neler bitiyor diye?şimdi çoğunuz evet her akşam haberleri izliyorum,her sabah gazeteleri okuyorum diyecektir mutlaka benim sorduğum şey bu değil.benim bahsettiğim şey bunlardan çok daha farklı,ve bunlarla mukayese edilemeyecek kadar önemli.ama onlarlada ilgisi var.bu gün bende haberleri izlerken şu habere denk geldim.haber aynen şöyle diyordu.yağmur beklerken güneş geldi!sahil kenarlarında mutlu mesut yürüyüşe çıkanlar,güneşin tadını çıkaranlar…Peki ne demek ocağın ortasında güneş keyfi yapmak?FELAKET!!!

bizler kıtlık,susuzluk,açlık görmemiş bir nesiliz.bilaskis bolluk,refah,zenginlik içerisinde yaşıyoruz.ama bunun değerini bilemiyoruz.evet o yüzdende OCAK ayında GÜNEŞ keyfi yapabilecek kadar rahatız.OCAK ayı kış ayıdır kardeşler.bu ayda karın,yağmurun yağması akarsuların barajları doldurması gerek ama ne acı ne acı ki bu sene neredeyse hiç yağmur yağmadı!!!bizler KIŞ AYI OCAKTA sahil kenarlarında keyifle gezerken yağışsız ve sıcak geçen hava bizim barajlarımızı kurutmakta!!!

Okudunuz mu?  Kar Tanesi Duası

Peki neyi bekliyoruz yazda karın,yağmurun yağmasını ve barajlarımızı doldurmasınımı?kalabalık nufusa sahip milletiz ve artık ülkede hazır su rezervleri bize yetecek seviyede değil.bir çok ildeki barajlar alarm vermeye başladı bile!eğer bir an evvel yağmur yağmazsa bu sene evde musluklar akmayacak! temizlik bir yana içecek Su bulamayabiliriz!bir kaç sene daha böyle giderse ne olur tahmin etme zor değil.

Okudunuz mu?  Duâdan sonra el fatiha demenin kısaca anlamı ne demektir?"

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym – Bismillâhirrahmânirrahîym

Andolsun, senden önce birtakım ümmetlere de peygamberler gönderdik. (Peygamberlerini dinlemediler.) Sonunda, yalvarsınlar da tövbe etsinler diye onları şiddetli yoksulluk ve darlıklarla yakaladık. "EN’ M suresi, 42. ayeti"
Hiç olmazsa onlara azabımız geldiği zaman yakarıp tövbe etselerdi ya.. Fakat (onu yapmadılar) kalpleri katılaştı. Şeytan da yapmakta olduklarını zaten onlara süslü göstermişti."EN’ M suresi, 43. ayeti"

Okudunuz mu?  Hastaya Dua Etmek (Hastaya Ne Diye Dua Edilir?)

evet kıtlık CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’ÜN kullarının akıllarının başına almaları için bir uyarıdır!kıtlık açlık susuzluk çok zor meslelerdir.ama bunun çaresinide CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH bize bildiriyor!PEYGAMBER EFENDİMİZ ALEYHİSSELAM ve SAHABE EFENDİLERİMİZ zamanında bile kıtlık olmuştur.O’NLAR (ALEYHÜMÜSSELAM) bile Yağmur duası yapıp CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’DEN yağmur dilemişlerken bizler onlardan dahamı müstağniyiz,duaya CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’ÜN yardımına ihtiyacımız yokmu?

Okudunuz mu?  Lütfen dualarınızı esirgemeyin

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym – Bismillâhirrahmânirrahîym
Hayır! (Bu durumda) yalnız O’na dua edersiniz, O da dilerse (kurtulmak için) dua ettiğiniz sıkıntıyı giderir ve siz o an Allah’a ortak koştuklarınızı unutursunuz. "EN’ M suresi, 41. ayeti"

o halde CENAB’I MEVLAYA yalvara yakara dua edelim.ÖMER EFENDİMİZ ALEYHİSSELAM’IN duası ile başlayalım:"Allâh’ım! Biz, Peygamberimizin amcası ile sana yaklaşıyor (tekarrub) ve onun şefaatçi olmasını diliyoruz (istişfâ). Peygamberin için onu gözet! Nitekim sen, ana babasının iyilik ve salâhı sebebiyle iki (yetim) çocuğu gözetmiştin. Biz, istiğfar ve istişfâ ederek sana geldik!.."

Okudunuz mu?  Evden Çıkarken Okunacak Dua

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym – Bismillâhirrahmânirrahîym

Ya Erhamur-rahimin,Ya Erhamur-rahimin,Ya Erhamur-rahimin

ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH’IMIZA sonsuz sınırsız İstiğfarı Tevbe,hamd,Sena ve Şükür olsun.PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İN mübarek EHLİ BEYTİ ve ASHAB’INA salatu selamlar olsun.

"Allahümmel Eskına ğaysen muğisen henien merien ğadekan mücellilen şeyhan âmmen tabekan. Allahümme! Eskıne’l ğayse ve la tec’alna mine’l kanitin. Allahümme! Inne bil biladi vel ibadi vel hakkı minel levai vaddanki mâlâ neşku illa ileyk. Allahümme! Enbit lena ezzer’a ve edirre lenaddar’a ve eskına min berekatis-sema ve enbit lena min berekatil arz. Allahümme! Inna nestağfirüke inneke künte ğaffaren fe erseles-semae aleyna midraran."

Okudunuz mu?  Çok Kıymetli Salavatlar (önemli)

Yağmur duasının Türkçe Anlamı
"Ya Rab! Bize bol yararlı, her tarafa akıp giden, her tarafı sulayan umumi bir yağmur ihsan et.

Ya Rab! Bizi yağmurla su ver. Bizi, ümitlerini kesmiş kimselerden eyleme. Kullarda, beldelerde ve yaradılmış şeylerde öyle darlık vardır ki senden başkasına arzedemeyiz.

Okudunuz mu?  Tehlikelerden koruyan dua

Ya Rab! Bizim için ekinleri bitir, bizim için memeleri sütle doldur, bizi göğün bereketinden su ver, bize yeryüzünün bereketinden yetiştir.

"Ey Rabbimiz! Biz senden mağfiret isteriz. Şüphesiz sen çok mağfiret edicisin. Bize gökten bol bol yağmurlar yağdır.

(Allahü teâlâ dua etmeyene gazap eder.!!!) [İbni Mace] (Rabbiniz, elbette haya ve kerem sahibidir. Kulları ellerini kaldırıp bir şey istedikleri zaman, onların ellerini boş çevirmekten haya eder.) [Ebu Davud]

Okudunuz mu?  Cenazede Okunacak Dualar - cenaze duaları

(bu duanın asıl yapılış şekli şudur:Yağmur duasını yapmak sünnettir. Hem Peygamberimiz hem de onun halifeler döneminde yağmur duası yapılmıştır.
Yağmur duasının peşi peşine üç gün ve yerleşim bölgesi dışında olması müstehaptır.
Yağmur duasına gitmeden önce, sadaka verilmeli, günahlardan tevbe edilmeli, dargınlar barışmalı, haksız olarak alınan şeyler sahiplerine geri verilmelidir.)

(Ayet,Hadis ve Dua alıntıları sorularlaislamiyet,ilimrehberi,dinimizislam)

ALLAHU ALEM selam ve dua ile


Cevap: Yaklaşan Kıtlık Ve Çaresi! (dua)

EHLİMAN
Kıtlıklar her zaman ve her dönem insanların hayatında olabilir. İnsanlar kıtlıktan en az zararla kurtulmak için savurgan davranmamalı ve Allah’a sıkıntılardan kurtulmak için dua etmelidir.

Bu kategoride yer alan Çok etkili murat için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaklaşan Kıtlık Ve Çaresi! (dua) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.