Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:12
edep
Yönetici

Kısaca Edep Ne Demek?

Kısaca Edep Ne Demek?

find
Kısaca Edep nedir ne demek

Edep Ne Demektir?

Efendimiz (sav)’in bir lakabı da "Habib-i Edib’ dir. Çok edepli ve çok sevgili demektir. İnsanlara karşı çok sevgisi olmayan zatında da sevgili olamaz. Sevimli ve sevgili olmayanın da edepli olması düşünülemez. İnsanları sevecek ki değer versin. İnsanlara değer verecek ki onlara karşı edepli davransın. Başka bir tabirle, edepli insanlar daima sevilenlerdir.
Edep, insanın dini ölçülere uygun güzel söz, hareket ve davranışlarından ibarettir.

Okudunuz mu?  Komşulukta Edep Görgü ve Nezaket

Cevap: Kısaca Edep Ne Demek?

İKBALE
Edep denilince bir insanın konuşma davranış ve yaptıklarına bakılır. Saygılı ve insanlara karşı sevgi besleyen kişilerin edepli olduğu söylenebilir. İnsanlığın en güzel örneği peygamber efendimizden en güzel halini görmekteyiz.


edep ne demek, edep nedir kısaca, edep nedir

Bu kategoride yer alan Amel imandan bir cüz müdür başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kısaca Edep Ne Demek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.