Anasayfa
18 Eylül 2022, 9:30
sizden05
Abone

Mars’a gitmek günah mı?

Mars’a gitmek günah mı?

quasar
Bildiğiniz gibi 2022 yılında Mars’a koloni kurulması planlanıyor. Ama Mars’a gitmeyi düşünen insanların geri dönüşünü sağlayacak bir teknoloji söz konusu olmayacak. Mars’ta yoğun radyasyona maruz kalacakları için çok fazla yaşamayacaklar. Yani bile bile ölüme gidiyor bu insanlar. Peki insaların bile bile ölüme gitmesi gühan mı?

Okudunuz mu?  Arapça yazı önemli

Cevap: Mars’a gitmek günah mı?

Kayıtsız Üye
Marsa gitmek caizdir.


Cevap: Mars’a gitmek günah mı?

H2o
Şaka mısınız ? Günah sakın gitme


Cevap: Mars’a gitmek günah mı?

quasar
Neden günah açıklar mısın?


H2o
Ya ahaha 😀 ben yeni müslüman oldum bilmem de böyle şeyleri acayip komiğime gitti. Kim marsa gitmiş yahu 😀 Daha aya bile giden insan var mı yok mu hala tartışılıyor. Nerden buluyosunuz böyle garip garip soruları 😀 Hala gülüyorum

Okudunuz mu?  Cünüp Olunca işyerinde Abdest Alıp Namaz Kılsam Kabul Olurmu

quasar
ilk ben sormadım. Arabistandaki şeyhler sorup cevaplamışlar daha önce. Sadece bizdeki din alimleri nasıl bakıyor olaya öğrenmek istiyorum.

MARS SEYAHATİ’NİN HARAM OLDUĞUNU SÖYLEYEN SUUDİ DİN ADAMI TWİTTER’DA TEPKİ TOPLADI

Mars’a Gitmek Haram
İlk insan yerleşimini oluşturabilmek için tek yönlü bir seyahat düzenleyen Mars One projesi yayınlandıktan sonra Suudi din adamı seyahat ile ilgili çarpıcı bir fetva verdi.

Okudunuz mu?  3 veya 4 rekatlı Namazlarda unutkanlık ile okunan dua

Suudi din adamı Şeyh Ali Al Hekmi El Hayat gazetesine verdiği demeçte ‘kırmızı gezegene seyahatin hayatını boşa harcamaması gereken insana yasak olduğunu’ belirtti. El Hayat’a gazetesine göre görev için başvuran 477 Suudi vatandaşından 6 tanesi kabul edildi.

Twitter’da Suudiler ‘Mars’a yapılacak seyahate katılmak haram’ hashtagi altında mutlak monarşiden gelen bazı fetvaların ne kadar temelsiz olduğu konusunda eştirilerde bulundu.

Okudunuz mu?  Şartlı boşama

H2o
Ya olmazda hadi oldu diyelim. Marsa gidilecek bir ortam oluşturuldu ilk önce kendine şunu sor neden marsa gidiyoruz ? Çünkü dünyadaki hayat bitti burada kalırsak da öleceğiz. Oraya gidek dolaşarak ölürüz en azından mantığı da olabilir. Senin dediğin bile bile ölüme gitmek o zaman için dünyada da kalarak olmuş olacak. Anlatabildim ? Türkçem biraz kötü

Okudunuz mu?  Anne baba öf bile demeyin ne demek

gfx_25
insan şu evrende atom çekirdeğinden daha aciz. bir tsunami vuruyor yerle bir oluyor hani bu teknoloji?


quasar
aya insanoğlu gidebiliyor. mars’ta şuan iki tane nasa uydusu var. 20 dakika geçikme ile foto çekip yolluyor. Bence gidebilir. Ama benim sormak istediğim böyle birşeyin günah olup olmadığı. Gerçi peygamberimizin (s.a.v) bir sözü var: "ilim çinde bile olsa gidip alınız." Sadece bizdeki din adamları da mı aynı suudi şeyhleri gibi düşünüyor merak ettim.

Okudunuz mu?  Banyoya grince nefsime hakim olamıyorum

marsa gitmek gunahmi

Bu kategoride yer alan Namazda ayakları açmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mars’a gitmek günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.