Anasayfa
12 Nisan 2023, 3:16
Gusul
Yönetici

Kayın ve Baldız ile ilgili hadisler ve ayetler

Kayın ve Baldız ile ilgili hadisler ve ayetler

Kayıtsız Üye
Selamin aleykum

Kayın birader ve baldız hakkında ayet veya hadisler var mı çok merak ettim. simdiden Allah razı olsun


Cevap: Kayın ve Baldız ile ilgili hadisler ve ayetler

@hmet
Kayın ile ilgili hadis

Okudunuz mu?  Koltuk altı ve etek altı temizliğinde gusül abdesti almak gerekirmi

Peygamber Efendimizin, kocanın erkek akrabalarının, kadın için "ölüm" olduğunu ifade ederek, sakınılmasını tavsiye etmişlerdir. Hadisi şerif şöyledir: Peygamber Efendimiz (a.s.m.) bir defasında, şöyle buyurmuştur: "Kadınların yanına girmekten kaçının." Bir adam: "kocasının (kardeş, amca, amca oğlu gibi) yakınları da mı?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm: "Yakını ölümdür" buyurdu."( (Tirmizî, Radâ, 16; Ahmed b. Hanbel, IV, 149, 153).

Okudunuz mu?  Cünüpken Okula Gitmek


Baldız le ilgili hadis

Peygamberimiz (s) bir defasında, "Kadınların bulunduğu yere girmekten sakının." buyurdu. Ensardan bir zat, "Yâ ResulAllah, kayınlar (erkeğin akrabaları) hakkında ne buyurursunuz?" şeklinde sorması üzerine,"Kayın ölümdür." buyurdular. (bk. Buharî, Nikah, III; Müslim, Selam, 20)
Bu hadisin şerhinde İmam Nevevi der ki:
Baldız için de aynı şekilde mahremiyet sınırlarına çok iyi dikkat etmek gerekir.


Yorum: Kayın ve Baldız ile ilgili hadisler ve ayetler

mumsema
Kayın ateştir hadisinden anlaşılan, kişi yengeleriyle yalnız kalmamalı, fuzuli konuşmamalı ve yabancıdan daha çok dikkat etmelidir.
Aynı şekilde kadınlar kayınlarıyla aralarına büyük mesafeler koymalıdırlar.

Okudunuz mu?  Rüyada öpüşmek ama elbisede ıslaklık yoksa güsül gerektirirmi

Yorum: Kayın ve Baldız ile ilgili hadisler ve ayetler

Kayıtsız Üye
Biz yeni evliyiz Eşimin erkek kardeşi eşim istediği için bizimle beraber yaşıyor eşim anne ve babası yok sadece 1 erkek kardeşi var ama memleketlerinde dayalı döşeli evleri de var kaynım buna rağmen bizimle yaşıyor ve benim eşim işi gereği hafta en az 1 defa nöbete kalıyor ben kaynım la yalnız kalmak zorunda kalıyorum ve kaynım gecede gündüz de hiç dışarı çıkmıyor bende tesettürlüyüm hiç rahat edemiyorum vicdanen de kendimi rahatsız hissediyorum

Okudunuz mu?  Ramazanda İhtilam 2 Gün Ardarda İhtilam Olmak

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz as.kız istenirken kayın olacak çocuklara bakıp kendi çocuklarınızı düşününüz.Yani çocuklarınız kayınlarınıza benzeyecek. Böyle bir hadis varmıdır.


Ensar
Sevgili kardeşim böyle bir hadis bulunmamakta kayıtlarda yoktur. Bakıldığında da böyle bir sözün geçerlilik hükmü yoktur. Allah Rasulü böyle bir hadisi şeriflerde bulunmamış tır. Selametle kalın

Okudunuz mu?  Gusülden sonra tırnak kiri

kayın ateştir hadisi, kayın ile ilgili hadisler, kayın ölümdür hadisi

Bu kategoride yer alan Gusül abdestini doğrumu alıyorum sizce ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kayın ve Baldız ile ilgili hadisler ve ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.