Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:20
dualar
Yönetici

Depresyon için şifalı dualar

Depresyon için şifalı dualar

sezai02
Bunalımdan ve Depresyondan Kurtulmak için Okunacak Dua

Lütfen birbirimize dua edelim. 8 yılı aşkındır çok acı çekiyorum. Bir çok kez depresyona girdim. Şu an yine çok kötüyüm. Müslüman kardeşlerimin duasına ihtiyacım var. Allah hepinizden razı olsun inşAllah.


Depresyon hastalarına şifa olan sure

Şema
Bunalımdan Kurtulmak için Dua

يَا مُبْدِئَ الْبَرَايَا وَمُعِيدَ هَابَعْدَ فَنَاءِهَا بِقُدْرَتِهِ وَبِحُرْمَةِ مُحَمَّدٍ وَاَهْلِ بَيْتِ مُحَمَّدٍ

Okunuşu:
Yâ mübdiel-berâya ve muidehâ ba’de tenâihâ bikudretihî bir hürmeti Muhammedin ve ehl-i beyti Muhammed.

Anlamı:
Ey insanları var oldukça ve öldükten sonra tekrar dirilten Allah’ım! Hz.Muhammed’in ve ehli beytinin hürmetine şifâlar ver!

Ayrıca forumdaki diğer konulardan da faydalanabilirsiniz.

forumduasi.com/misafir-sorulari/259994-depresyon-hastaligi-icin-zikir-ve-dua.html


Cevap: Depresyon için şifalı dualar

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun kardeşlerim. İnşAllah depresyon dualarını okuyacağım.

Bende depresyon hastasıyım 😥 Yaklaşık bir buçuk sene önce ünlü bir psikiyatra gittim. Adeta hayattan gerçeklikten kopmuştum tarif edemeyeceğim kadar üzgün ve çaresizdim. Çok zor günlerdi resmen boşluktaydım ne geçmişimi görebiliyordum ne de geleceğimi… Psikiyatr beyin kimyası bozulmuş ve ilaç içmeden iyileşmezsin dedi tedaviye başladık. Gittiğimizde Ramazan ayındaydık ve oruçlarınıda devamlı tut sakın bırakma dedi. Bende doktorum ne dediyse yaptım. Çok şükür ilaçlarımı hiç aksatmadan içtim.Şuan Allah’ıma Hamd olsun daha iyiyim günden güne daha iyi oldum. Derdi veren Allahım dermanı da veriyor hiç şüpheniz olmasın yeterki inanın ve Allah’a sığının.Ama en çokta o zor günlerde Allah’ıma sığındım Allah razı olsun eşimden bana bol bol İNŞİRAH SURESİNİ oku dedi bende o halimle Tabiki Allah’ımın yardımıyla ezberledim ve hep okudum. İNŞİRAH SURESİNİ de mutlaka çok çok okuyun.


Depresyon hastalığı için şifalı dualar

Kayıtsız Üye
depresyon hastaları için dua

öyle güzel bir tevafuk oldu ki Elhamdülillah öğlen namazımı kıldım secde de son günlerde içinde bulunduğum sıkıntıdan kurtulmak için Allah’a dua ettim sitenize girdim okuyunca çok şaşırdım çok teşekkür ederim inşAllah tarık suresi bana ve tüm sıkıntılı kardeşlerime şifa olur


Kayıtsız Üye
Yazınız için çok teşekkürler.
Bende iki senedir depresyonla sıkıntıdayım inşAllah bu sureyi okuyacağım.Allah herkese şifa versin şeytanın vesveselerinden ve şerrinden cümlemizi muhafaza etsin.Allah razı olsun.


Kayıtsız Üye
uzun yıllardır bu rahtsızlığı çeken biri olarak duanın çok faydalı olacağını tavsiye ediyorum

Şu ayetleri okumak faydalı olabilir.Mevlam tüm hastalara şafi ismi şerifi üzerine şifa versin amin.
Rabbenâ lâ tuziğ kulûbenâ ba’de iz hedeytenâ veheb lenâ min ledunke rahmeh(rahmeten), inneke entel vehhâb(vehhâbu).
18 – 38 – ALİ İMRAN-78
Lâ ilâhe illâ ente sübhaneke innî küntü minez-zâlimîn. (Enbiya Suresi, ayet 87) .
İnşirah suresi (elem neşrah leke sadrak)


sezai02
İnançlı bir insanım, kalbimdekileri ancak Allah bilir. Tıp öğrencisiyim. Evet maneviyatsızlık insanı umutsuzluğa sürükler ama bir insanın medikal bir kondisyon olan depression ya da mood swing semptomları içinde kendini bulması günahkarlığın göstergesi olabilir mi? İstismar edilen, aç kalan, afet geçiren, savaş görmüş insanların serotonin ve diğer nörotransmitter düzeylerinin normal olmasını bekleyebilir miyiz? Bu ülkede Müslüman depresyona girmez diyen ilahiyatçılar var. Yazılan mesajların biri de aynı bence, günahlarınızın bedelini ödüyorsunuz denmiş. Depresyonun şımarıklık, nankörlük, ilgi açlığından kaynaklanmadığını; bir hastalık olduğunu hatta genetik arka planın da bunda çok önemli olduğunu öğrenelim. Madem depresyon bir hastalık, şifası için doktora gidin, terapilerinizi uygulayın, dua edin. Eğer depresyonda değilseniz insanların imanı, Müslümanlığı, namazı niyazı hakkında yorum yapmayın. Kimin Allah katında daha değerli olduğunu hep birlikte göreceğiz. Eğer depresyon bir hastalıksa, biz hastalıkların günahlardan kaynaklandığını mı söyleceğiz? Haşa Hz. Eyyub de Efendimiz de (Sav) çeşitli rahatsızlıklar geçirdiler. Vücut bir bütündür. Grip olunca Müslüman, depresif, obsesif, şizofren vb. olunca kafir olmazsınız.
Saygılar…

Okudunuz mu?  3 kere elhamdulillah demenin sevabı

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun. InsAllah hepimiz kurtuluruz bu beladan Allahin izniyle
Kardeşim öncelikle Allah şifa versin. Bende aynı duruma düştüm. İlaç kullanmaya başladım. Bunun yanında beni en çok rahatlatan şey çektiğim zikirlerdi. Sürekli la ilahe illAllah zikrini çektim. Uyurkenke dahil. Bugün çok daha iyiyim. Az öncede cemal nur sargut hocamızın sohbetini dinledim. Üzerimize gelen hastalıkları bir misafir olarak görmemiz gerektiğini bu hastalıkların bizim için Allahı hatırlamak için bir fırsat olduğunu söyledi. İçim çok rahatladı. Bana iyi gelen inşAllah sanada iyi gelir. Allah a emanet olun


hasta
Bende 6 yıl önce kpssye hazırlanırken halisilasyon görmeye başladım uykusuzluk ve aşırı kaygı cabası, psikiyatristler sadece bir uyku ilacı kas veriyorlar, psikolıg tavsiye ediyor o kadar, hiçbişeye değmez ara ver taatil yap dinlen, birde sebebi yeni çıktı ortaya hep demir eksikliği oluyordu meğer B 12 eksikliği varmış ilikler kan yapmayınca demir azalıyor alyuvarlar beyne ve diğer organlara oksijen taşımayınca beyin de hayal görmeye başlıyor, hiç bir doktor söylemedi şimdi b12 iğnesi oluyorum, yani demem o ki depresyonunuz başka bişeyin sebebi olabilir vücutta mutlaka bir dahiliye doktoruna gidin, dua için teşekkürler. Allah razı olsun.


üye hasta
Arkadaşlar Allah razı olsun site çok güzel maşAllah, ben de 6 yıl önce kpss ye hazırlanırken hafif bir depresyon geçirdim, sebebi evvelki hafta ben umreye gitmeden ortaya çıktı b12 vitamininin eksikliği, yani psikiyatristler hemen ilac veriyor evet tamam ama gerekli tavsiyeleri yapmıyorlar mutlaka vücuttaki depresyona yolaçabikecek sebepler araştırılıp çözülmeli önce depresyon başka bir hastalığın belirtiside olabilir, vücutta alyuvar yapılmayınca beyine diğer organlara oksijen gitmiyor yeterince ve beyin bir süre sonra hayal görmeye başlıyor, ve birde ortam değişikliği, tatil kaplıca bunlar çok faydalı, yoğun çalışmaya ara verin derim ben, akıl en büyük nimet gerçektende çünkü.


Kayıtsız Üye
Hem kendim hem başkası için okusam Allahın izniyle faydalı olurmu yoksa kendime ayrı tanıdığım rahatsız olan kişiye ayrı okumammı gerekir çok güzel dua paylaşıp yol gösterenden Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
21kere fatiha 21 kere Ayetel kursi 21 Tebbet kesebe kadar 21 ihlas 21 Felak 21 Nas 21 Tovbe suresi son ayeti 21 gun okunacak ALlah in izniyle kesinlikle sifa bulursunuz .


Kayıtsız Üye
Arkadaslar ben madde bagımlısı ve devamlı herseyden bıkan depresyona giren bir insanım her gun 1000 defa dunya basima yikiliyo hiç mutlu olamiyodum insanlara supheyle bakiyor her an bisey olacak korkusuyla geciyodu Allah affetsin ölmek bnim için kurtulustu diyodum ….
şimdi size tavsiyelerim olacak En basında Rabbinizle beraber olun her gün yatarken O na dua edin onu gün içinde hatırlayın tesbih edin bu sıkıntı bunalım için dualar mevcuttur internette ve bu sıkıntılar nasıl badladıysa oyle gdecektir biraz cekeceksiniz arkadaşlar anlıyorum sizi her sıkıntı geldigin de nas felak ayetel kursi abdes alın okuyun ilk baslar skintilariniz braz cogalacak ama pes etmeyin ve o bir zaman asimi var dir skintinin 15 30 ddk arasi bu dualardan sonra o kadar rahatliyacaksiniz ki siz bile inanamiyacaksiniz sanki yeniden dogmus gibi olacaksiniz … inanin bana yol Allahin yolu doktorlar bana bir ton ilac verdi icsemm iyice delirecemmm komaaalara girecem 🙂 skinti etmeyin Allahin izliyle duzelirsiniz insallh Hem zaten ölecez arkadaşlar kimseye kalmiyacak bu dun ya …. Arti doktorlara ayip olmasin bu psikayatris varsa tanidiginiz iyii bir doktor sizi mutlu edebilecek tercih edin arti size bir sır vereyimmi sizin 2. Ilacınız SUUUU LANN bunuda ben keşfettim boll bolll için gunde 2 litre kadar bakın Allahin izniyle hiccc bisey kalmiyacak benim adım cemal cosan çok kotu arladasa ihtiyaci olan kardeslerim eklesin elimden geldiği kadar dertlesiriz haaaa fazla kafayii yemisler aramasinnnn tamamamm tabiii saka şakaa şuu ana bunu okuyan arızalı arkadaşım Senn gül diye yaptım hoscakalın insAllah Dua su Ben 😀

Okudunuz mu?  Nikah Duası - Arapça - Türkçe

Kayıtsız Üye
Benim bu tur seyler için bu zamana kadar gördüğüm en etkili yontem, ayni durumu yasamis biriyle konusmaktir. Cevremde çok insanin çok cesitli dertleri oldu, buyuk kucuk. Onlarla empati yapsam da genelde onlari teselli edemedim. Ne zaman ki benzeri sikinti bende oldu, birbirimizi teselli edebildik en yakin arkadaşlarımizla. Olaylar ne kadar benzerlik gosterirse o kadar rahatlatici oluyor. Ornegin, buyukbabam benim babam gibiydi ve yurtdisinda oldugum sebeple uzun sure ayri kalmistik. Vefat etti. Ayni durumda olan bir arkadaşim vardi, yurtdisinda da beraberdik. Hic kimse onun kadar rahatlatmadi, hatta soyle mi olur boyle mi olur, ne kadar zaman sonra aci ne kadar azaliyor gibi sacma sorularima bile cevaplar vermisti. 8 yildir aci ceken arkadaşimizin da 3 yillik aci ceken biriyle paylasmasi onu tatmin etmez.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun bana çok iyi geliyor bu dua sıkıntım gidiyor


Kayıtsız Üye
Selamin aleykum. Hocam bir senedir cinsel kompulsif kom. Bozuklugu ve dinsel.kompulsif bozuklugu hastaligini yasiyorum kendim internetten arastirdim buldum ve bu gunde uzuldum yine forum sayfalarinda dua ariyordum sizin yazilarinizla karsilastim ilk gecem okudum uyumadan ve hep okuyacagim ins bundan sonra Allah razı olsun sizden Allah herkeze acil sifalar versin. KONYA KARATAY MİLLİ GORUSCULERİNDEN BİR GENC


Kayıtsız Üye
Allah eazı olsun umarım iyi gelir yalnız bu duayı bayanlar muayyen günlerinde okuyabilirmi?


Şema
< duayı bayanlar muayyen günlerinde okuyabilirmi? >
Kadın adetliyken de bu duayı okuyabilir.

Okudunuz mu?  Vefat edene hangi dua okunur?

Misafir
Allah Razı olsun ilk günden duanın faydasını gördüm affınıza sığınarak biri sormak istiyorum dua içinde Fatiha ve Kafirun sûrelerinin BAŞINDA besmele yok Özellikleri böyle biz okuyalımmı ? Tekrar Allah Razı olsun


Kayıtsız Üye
Onu demedim Fatiha ve Kafirun sûrelerinin BAŞINDA besmele yazmıyor çekilecekmiş diye sormuştum


Şema
Adetliyken fatiha süresini dua niyeti ile okunabilir ama kafirun süresi okunmaz
Her iki sürede de besmele çekilir


Kayıtsız Üye
Merhaba benim annem hayat dolu bir kadındı ama bir senedir kendini bütün hayattan kopardı namaz kılmayı kuran okumayı bıraktı ve intihar teşebbüsünde bulundu şu anda hastanede tedavi görüyor ama ben dualarla iyileşeceğini ümit ediyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim


Kayıtsız Üye
Allah binbirkere razı olsun hocam sabah aksam okuyorum insAllah


Kayıtsız Üye
Faydasi oluyor sanki. Çok uzun
zamandir bu sikintilarim var ama en uzun kendimi iyi hissettigim donem bu duayi okumaya basladiktan sonra. Bu kadarda tesaduf olamaz herhalde. Rabbim inşAllah şifa verir


Kayıtsız Üye
Allah acil sifalar versin sizde benim için dua edin inş.lah benimde sorunlarim var saglicakla kalin…


Kayıtsız Üye
Benjm içinde dua edin kardeslerjm 😰 çok sknti cekiyorum bu hastalik maf etti beni nolur kardeslerim ALLAH HERKEZE AIFA VERSIN


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun çok faydasını gördüm herkese okuması için tavsiye ederim


Kayıtsız Üye
Bu duayi herkim yazdiysa Allah ondan razı olsun beni oyle bir durumdan kurtulmama vesile olduki anlatamam… Allah her derdin devasidir bunu unutmayin


Kayıtsız Üye
3 hafta önce yasadim gece çalışıyorum bir sabah birden ne duysa icimde bağırmak geldi ve arkadaşlarım biran şaşırdı niye bagirdin diye doktora gittim ilaç yazdı kulaniyorum faydası olmadi çok kokrkuyorum canim çok sıkılıyor insanları herkesi hayal gibi görüyorum sanki rüyadamisim gibi görüyorum için daralıyor ne yapmak lazım ne olur yardımcı olun bana dua edin ALLAH hepimizde tüm müslüman kardeslerimzde razı olsun dua etmenizi istiyorum bana yardım edin ne yapaliyim


serife
arkadaşım benden tavsiye bu sitede vardı google yaz depresyona karşı okunacak dualar forumduasi.com bulursun uzunca bir dua çıkıyor mustafa isimli bir psikiyatr paylaşmıştı sanırım.korku veren şey seytandandır benden söylemesi.dualarına devam et.sabah akşam.sakın bırakma.bırakırsan ben bıraktım yine aynı noktaya gelirsin Allah korusun en az 3 ay devam et bence.iyileşince de devam et.haramlardan uzak durman gerektigini fln yazıyor sitede ztn.mutlaka buna uyman lazım.ve iyileşecegine kesinlikle inan ki Allahın izniyle oyle oluyor.çok şifalı dualar.ve 12 saatte bir 8 defa ayetel kürsiyi oku netten bak üfürüyosun ya saga sola ondan yap.evde bakara suresini çal sesli bir şekilde her gün 40 gün boyunca bunu yap.hiçbişeyin kalmaz Allahın yardımıyla inan ben de ilaca başlamıştım sonra bıraktım.inşAllah sende şifa bulursun.


serife
gece yatmadan ve gündüz işe gitmeden ayetel kursi oku.gece yatmadan hatta nas ve felak surelerini de ekle.


mum
< Hayiz olan okuya bilir mi >
Adet-Hayız olan kadınlar depresyondan kurtulmak için duayı okuyabilirler.

Okudunuz mu?  Namazdan Sonra Türkçe Olarak Yapılabilecek Dua

OĞUZ.
2 senedir depresyondayım Artikin Biktim 😰 Allah kimseye vermesin boyle bir hastalik Eskiden mutlu mesutken simdi namazımı bile kilamaz hale geldim disari zorla cikiyorum cogunluklq evde yasiyorum.. Benim cektigim acilari sadece yasayan bilir yasim 15. Yqsinda tutuldum bu hastaliga 17. Yasima girdim hala Atlatamadim.. hersey ustume ustume gelir oldu. COK DUALAR ETTIM RABBIME ama gecmedi hastaligim. Nolur kardeslerim benim icibde dua okuyun . 😰😰


Kayıtsız Üye
Allah sizden razı olsun. Yazdiginiz duaları bu sabah okudum. Kac gundur gozlerimi acamiyordum. Bugun kendimi gercekten iyi hissediyorum. Bu sebepledir ki size teşekküru ve duayi kendime borc bildim. Paylasiminiz için çok teşekkürler. Allah sizden tekrar tekrar razı olsun. Ayrica site sahiplerine de çok teşekkür ederim.


Kayıtsız Üye
Duaları = ile ayırmışsınız ama çoğunda besmele yok. Her duada besmele çekecek miyiz yoksa yazdığınız gibi mi okumalıyız? Bir de bazı duaların basında bismillah var bazılarında da allamümme var, onlara da besmele çekecek miyiz? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Ben duaları okuyorum ve okumaya da devam etmek istiyorum ama besmele çekilip çekilmeyeceğini de öğrenirsem iyi olacak, eksik okumamış olurum. Allah cümlemizin dualarını kabul etsin. Amin.


Şema
< basında bismillah var bazılarında da allamümme var, onlara da besmele çekecek miyiz? >
Kardeş olduğu gibi oku. Besmele varsa oku yoksa okuma


Kayıtsız Üye
Bende 10 yil falan cektim son iki yil caresi bulunamadi.en sonunda altinci doktor bir saniyede buldu.lityum ve valproik asit kan testi yapiliyo.cok sukur dunyaya yeniden geldm.psikiyatri yapiyo testi


Kayıtsız Üye
Iyi akşamlar hocam annem depresyondaydi doktorların verdiği ilaçlar dan hiç bir fayda gormedi ama sizin tavsiye ettiğiniz dualarla biraz iyiye doğru gitti çok tsk ederiz sagolun


Kayıtsız Üye
Bende 13 senedir panik atak hastasıyım
Ilac aliyorum fakat hala ataklarim tekrarliyor
10 gundur tansiyonlarim inip çıkıyor
Doktora gittim arastiriyorlar bu da çok etkiledi beni sürekli bisey olacak diye korkuyorum cildirmak üzereyim ne yapcam bilemiyorum??????


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sizlerden annem çok kötü bunalımdan ne yapsak boş sürekli kuran okuyoruz ilaçlar onu boguyo emine ve memet kızı naile ye Dua edin dostlar


Kayıtsız Üye
evet her sure veya ayet okunduğunda besmele çekilmesi lazım


Kayıtsız Üye
Bende çok kötü durumdayim askerden döneli 3 ay oldu iş bulamadim bunaldim üstüne yaklasik 10 yıl önce gecirip atlattigim hastaligin tekrarladi su anda major depresyona girdigimi tahmin ediyorum daha oncekinde doktora bir kere gitmistim tek bir ilac verdi kafama gore kullanmistim fakat iyesicegime inandim azim ettim tek basima bu hastaligi yendim umudumu hiç kaybetmedim sürekli baska seyler denedim zamanla geciyor arkadaşlar sabirli olun bol bol dua edin su anda bu yaziyi gormek bile umut oldu Allah razı olsun her aksam okucam duaları sabirla birlikte tekrar iylesicem Allahin izniyle Allah bizim durumumuzda olanlara şifa versin tez zamanda eski saglimiza kavusmayi nasip etsin amin

Okudunuz mu?  Ettehiyyatu duası

Kayıtsız Üye
paylaşımlar için teşekkürler. Allah bunalım yaşayanlara yardım etsin.


Kayıtsız Üye
Ben 5 yıldır panik atak hastasıyım ve ilaç kullanıyorum ilaçlar iyi geliyor almayınca kötü oluyorum panik olsada ilçlarla hafif atlatıyorum eşekten düşeni eşekten düşen anlar benide ancak siz anlarsınız Allah şifa versin bazen konuşmak bile insanı rahatlatıyor


Kayıtsız Üye
rabbimin rahmeti mağrifeti üzerinize olsun kıymitli kardeşlerim bilirizki rabbim rahmeti çoktur bir duada kardeşinize du ederseniz
rabbim cemi cümlenizi cehennem ateşinden korusun.


yardımcı olun
Merhaba bn su aralar sebbni bilmedgm bir ryh hali icndrym hiç bir sey yapamiyrm sadceyatiyrm istahm kesldu zayfldmhyattki amacmi unuttm istekszlk karamsrlk icndeym bna yardnci oln lutfennnn:(


Kayıtsız Üye
Kardeşim Bende Yaklaşık 1 Aydır Seninle Aynı Durumdayim Canim Sebebsizce Cok Sıkılıyor Sıkıntı dan Yemek Yiyemiyorum icim daralıyor yani bazen duvarları delmek istiyorum o kadar canım Sıkılıyor özelikle hava bulutlu olunca daha da canım çok sıkılıyor Eskiden Ben Namazlarımı Kilmiyordum Yaklaşık 1 Aydır Hiç Namazımı Kacirmiyorum Ve Namazdan Sonra Hep Allah’ha Dua Edip Şifa Istiyorum Sebebi Bence Bana Göre Allahın Ipi Bırakan Her Kim Olursa Bu Sıkıntıyı Görecektir Sen Allah Icin Bsy Yapıyorsan Şifayıda Zor Bulursun Bence Onun Icin Allahtan Şifa Iste Dua Her Derdin Dermanidir Ozelikle Bu Arkadaşımızın Buraya Atigi Duaları Oku Bu Sabah Okudum Gerçekten Şuan Daha Iyiyim Ins Hep Okuyacam Bu Dualari Allah Hepimize Acil Şifalar Versin Allahtan Hic Bir Zaman Umut Kesilmez Her Gecenin Bir Sabahı Olduğu Gibi Her Sıkıntının Da Bir Çıkış Yolu Vardır


Kayıtsız Üye
Selamun alleykum ,arkadaşlar eşim depresyon hastası ,şifalı dua soylermisiniz ,şimdiden Allah razı olsun.


Kayıtsız Üye
Eski halimi o kadar özlüyorum ki, iki kızım var ve kendimi toplamak için onları düşünmek bile yetmiyor. .bagrimda bır sıkıntı sürekli yanan bır iç geçmeyen bir sıkıntı nereye baksam anlamsız .her gün birseylerden medet umarak araştırma yapıyorum 3.senem psikolog lar Dr lar hocalar ben bu işin içinden çıkamadım her an ölme birilerini kaybetme korkumda çabası. .Bu hayat böyle gecmemeli bir yolu olmalı ya kabullenmeliyim böyle yaşamayı ki olmuyor yada bir çaresi olmali. .


Kayıtsız Üye
Allahim şafi ismiyle şifa versin cani gönülden diliyorum insanin kalpler Allah i anmakla huzur bulur.


Kayıtsız Üye
Bu duaları kendim eşim için esime haber vermeden okuyabilir miyim? Burada yazildigi gibi aynen okumam yeterli mi? Yanimda olmasi gerekir mi okurken yoksa ben sonrasindaki Allah`tan dileklerimde belirtsem yeterli olur mu? Allah hepinizden razı olsun.


arifselim
Bu duaları eşin okursa daha iyi olur ama sende ona okuyabilirsin. Onun yanında veya arkasında okumakla da olur Allah’ın izniyle. Allah şifalar versin.


Kayıtsız Üye
bu siteye sifa olan duaları yazandan Allah razı olsun.Endişelerime. panik duygularima sifa oldu.Allah derdi veren dermaninida verendir.Herkese mutlu.umutlu.sifa dolu günler diliyorum.


Kayıtsız Üye
Çok şükür elhamdüllilah çok iyi geldi.

Allah razı olsun cevabiniz için. Okuyorum hergun.

Gercekten huzur buldum Allah razı olsun

Okudunuz mu?  İmam Gazzâlî Hazretlerinin Hizbü'l-Hasîn Duası

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun bana da iyi geldi bu dualar,depresyon,kaygı var bende de bol okuyun arkadaşlar ,ne kadar sıkıntılı da olsanız abdest alın,namaz,dua bırakmayın Allah şifa versin hepimize


Kayıtsız Üye
Selamlar ben bir fen lisesinde okuyorum yatılıyım arkadaşlarımla aram orta ve canım çok sıkılıyor ve evi özlüyorum bu yüzden dikkatimi derslere veremiyorum.sizce ne yapmalıyım gündüzlü olmalımıyım


Kayıtsız Üye
Bol bol sirke sepin etrafınıza umudunuz yitirmeyin her zaman.


Kayıtsız Üye
Tüm yorumları tek tek okudum…bu depresyon panik atak denilen hastalık tam 10 yıl önce başladı. Psikiyatris ilaç verdi kullandım…dönem dönem iyileştim…ama en ufak sıkıntıda ilk öncekinden daha şiddetli oldu…bilinçli biriyim hastalıkla ilgili okumadığım kitap arastirmadigim yer kalmadı…nedenini biliyorum hastalık anındaki durumu biliyorum hastalığı aslında iyi tanıyorum ama kahrolası hastalık vücuduma girdiği an bütün bildiğim iyi olumlu düşünceler alt üst oluyor…yani hastaligin esiri oluyorum…bıktım artık bu durumdan…en çokta iş hayatı etkiliyor….güzel bir işim var o an bırakmak istifa etmek istiyorum biliyorum geçeceğini ama yenemiyorum…sürekli uyumak yalnız kalmak hiç yemek yemeden durmak istiyorum…tüm sosyal hayatım bitti…şimdi sadece dua ediyorum…Allah herkesin duasını kabul etsin inşAllah…


Kayıtsız Üye
Bismillâhirrahmânirrahim ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azim

bu duayı 100 defa okuyun faydasını görürsünüz inşaAllah

ve günde 1000 istiğfar ( estağfirullah ) okuyun


Kayıtsız Üye
Hocam ben 11 senedir depresyon hastayım
Fakat ilk 3 sene çok kötüydüm sonra 6-7 sene kadar iyi oldum fakat son bir senedir yine kötüyüm hastalık beni 10 gün normal 5 gün hiç kalmamaya yatırıyor bunun için ne yapmam lazım hangi duaları okumam lazım


Kayıtsız Üye
Eşim jizofren sinir hastası bana çok zulüm ediyor ben sürekli dualar okuyorum çokta Ayetel kürsi sizdende çok dua istiyorum Allah için bana dua edin


rana
Bir piskologdan yardim almanizi tavziye ederim ve bol bol kuran okuyun insaAllah.
Allah yardımcıniz olsun


Kayıtsız Üye
Erenköy hastanesi kan duzeyleri baktrmaniz lazm. Bn bipolar hastaym sürekli okuyorum , ayet dersleri çekyrum Allahma şukurler olsun ilacı azaltim. Bu sadece piskolojik dgl, buyu nazar vs uc harfli malesfki . .
Okuyalim dua tek kurtaricimız , ilaçlar wesile. RABBİM BİZİM GIBILERIN YARDIMCISI OLSN.


hatice dursun
Insan gerçekten kendini yalniz hissettiginde amenna rabbimiz var. Tek çikiş yolda onadir.bunun biliçindeyim .ama insan hiç tanimadigi ,din kardeşlerindende dua istiyor .bende siz Allah dostlarindan dua ve giyabimda beni okumanizi kalbi olarak isteyen ,11 yildir depresyon dedikleri bir hastaliga yakandim. 11yildir ilaçsiz geçen günüm olmadi.psikolojik tedavide görüyorum.3 tane çocugum var.şuan hastaligim nöbete çevrildi .panik atakta var.eşim 2ay önce işten ayrilinca çok üzüldüm.hem eşime.hem de bu duruma.yeri gögü tutan dua derler.o yüzden eli ocakli agzi duali hocalarada okundum halada okunuyorum.ruhumun şifa blmasi için .oyüzden benimşifa bulmam için banada dua eder misiniz Allah rizasi için .selametle dualarınızi bekliyorm…


Kayıtsız Üye
Çok iyi başlamışsın yorumuna, anca tek sebebinin iyi bir kul olmadığımız kısmı biraz gerçeklikten uzak


Kayıtsız Üye
MaşAllah çok güzel yazmışsınız Allah razı olsun tekrardan. Bende bazı sıkıntılar çekiyorum 5 aydır falan şükür elbette hayırlısıyla atlatacağız bu durumu beterin beteri vardır ne durumda olursak olalım her zaman şükür kardeşlerim. Bol bol dua edelim kötü fikirlere kapılmayalım bütün güzellikler sizinle olsun Allahın rahmeti ve bereketi üzerinizde olsun inşAllah selametle.

Okudunuz mu?  Kur'ân'ı Hıfz Etme (ezberleme) Namazı ve Duası

Kayıtsız Üye
Benimde kız kardesim rahatsiz ezan sesi kuran sesi boyle seyleri duyunca kulaklarini kapatiyo orayi terk ediyo onun yerine bn bu duaları suya okur icirirsem faydasi olurmu


arifselim
İlk önce sorunu nedir neden rahatsız oluyor bunu bilmek gerekir. Elbette bu dualar okunabilir ama eğer tedavi edilecek bir rahatsızlık ise mutlaka uzman bir doktora gösterilmesi iyidir.


Kayıtsız Üye
Merhaba bende ruhsal olarak kendimi sürekli baski altinda hissediyordum. Surekli sorunlar ile karsilasiyordum. Ahmet GUNES KASRANOGLU tarafindan yazilan kitaplari okudum. Kendisi ile irtibata gectim.Allahin izni ile çok iyim. Allah bin kere razı olsun.

Ayni durum babam da da vardi Ahmet Gunes KASRANOGLU tarafindan yazilan kitaplari okudum uyguladim. Allah razı olsun. Allahin izni ile iyilesti. Irtibata gecmenizi siddetle tavsiye ederim.


Kayıtsız Üye
10 yıl evvel ilk depresyon umu atlattim. 1 yil kadar sürdü. Şimdi tekrar bir buçuk yildir çekiyorum. Inim inim inletiyor öldürme teşebbüs ünde bulunuyorum. Doktorlar a hocalara gidiyorum atamiyorum bir türlü. Dua ediyorum bir türlü ferahlik gelmiyor. Neolur benim için de dua edin.


Kayıtsız Üye
Sayin müslüman kardesleim. ..ben asagi yukari 23 yildir depresyon hastasiyim.iman zayifligindan degil….ömrümde hep insanlardan piskolojik ve öbür türlü siddet gördüm..5 yasimda anne gitti,8 yasimda babam öldü …korunmasiz ve savunmasizdim…ezik büyüdüm…hic sevgi ve ilgi görmedim ..evlenincede kimsesiz görüp cocugumu kayinimin yok diye benden almaya kalktilar dayak v.s.esimin kumar ve alkolü..hic ayri evim olmadi ….parami gasp ettiler ….bütün evin hizmeti benimdi. ..özel hayatimi hiç olmadi…kaynana,kayinpeder, görünce, üc cocuk….ömrüm 14 yil sadece evin içinde gecti…kölesi gibi yasadim.. sabah 7 de Kalkar aksam yedide anca is biterdi…hava almaya ancak cöpünü atmaya cikardim …sadece WC de ve yemekler oturabilirdim…kaynana cocuklu kimse cig nemeden yutar sie baski yapar di. ..dahasi var ama konusmak istemiyorum . ..yani bunlar iman zayifligindan mi…haliyle mutlu luk görmemis insanin serotonini düsün oluyor. Kimsesiz insani en müslüman gecinen insan dahi eziyorlar. ..


Kayıtsız Üye
kardesim öncelikle Allahım sifa versin bende çok byunnalım atlattım yeri geldi ilac kullandım tavsiyem şu ilk önce en büyük dostun arkadaşının Allah oldugunu unutma ona yönel kimsenin derdi senin derdin olmasın cünkü niyemi düsünseler hayat böyle olmaz sen dert ederken onlar hayatlarını yasıyo anlıyorum kolay değil ama illaki atlatılıyyo konusmasan konustu derler yapmasan yaptı derler söylemesen söyledi derler bosver Allah sorsun Allahım hepimize şifa deva eda nasip etsin insAllah


Kayıtsız Üye
Herkese merhaba sevgili müslüman kardeslerim yazılan bütün yorumları okudum. Bende üç yıl önce sınavlar yüzünden çok ağır bir depresyon geçirdim. Geceleri hiç uyuyamıyordum . O kadar çok kötüydüm ki her gün ölmek için dua ediyordum . Hep dua ediyordum sabrettim Rabbim’in sayesinde atlattım. Şuan psikoloji okuyorumm. Bu işin artık okulunu okuyorum . Gerçekten bu depresyon çok kötü bir hastalık insanın halinden bir tek Allah anlar . Bol bol dua edin . İlaç kullanıyorsanız aksatmadan kullanın çünkü depresyon sırasında insan beynii serotonin nöroadrenalin ve dopamin üretiminde bir yavaşlama oluyor. Bunlar insanın duygu durumunu önemli ölçüde etkiliyor onun için ilaçlarınızı aksatmadan günü gününe alın. Ve bol bol dua edin

Okudunuz mu?  Sıkıntılar için dualar

Kayıtsız Üye
Allah yardımcınız olsun inşirah suresi okumanızı tavsiye ederim mealınada bakın insana umut oluyor yüce rabbim hepimize yardımcı olsun bana da dua edin


Kayıtsız Üye
çok yerinde yazmissiniz kardesim Allah razı olsun.bende gecirdim.ama psikiatriste gidip tedavimi oldum. simdi bilinclendigim için arasira yoklasa bile onunla savasa biliyorum.panik yapmiyorum.ona seni taniyorum bana bir sey yapamazsin cunku ben sana karsi hazirlikliyim gucluyum diyorum.senden korkmuyorum..sonrada biraz nefes egzersisi yapiyorum sik sik nefes alip vrmek stres hormonunartiriyo.derin nefes alip tutuyorum yavas yavas disari veriyorum..


Kayıtsız Üye
Allah senden razı olsun kardeşim benim. Ben senelerce rahatsız dım hem acı çekiyorum hem insanlar bana senin imanın eksik diyor. Çok acı geldi ama aştım haplarımı içtim sebeblere dayandım. Rabbim şifa verdi. Rabbim bilir kimsenin imanını biz bilemeyiz. Sizin gibi tıpçılara ihtiyaç var Rabbim güç versin size


Kayıtsız Üye
bende kpss ye hazırlanıyorum ve maddi manevi aşırı sıkıntı çekiyorum ailem beni anlamiyor üstelik abim yengem tarafından evden atıldım travma geçirdim çok uzuldum ve aşırı depresyon belirtisi var bende algim çok zayıflamış dua ediyorum geçmiyor doktora gitmedim hiç çok çare siz ve mutsuzum dört sene oldu bu dert le ayağa kalkıp nasıl atan cam bilmiyorum 😕😕


Minalya
Zamanında o dönemlerden bende geçtim, Allah kimseye yaşatmasın.. Gitmediğim psikolog kalmadı, ilaçlar bile fayda vermiyordu. İyi gelen tek şey Allah’a yakınlaşmak oldu…


Kayıtsız Üye
Ben de buna çok merak ediyom bu durumda olan birisi için okursam olur mu iyi değil onu böyle görmek hiç bir şey yapmıyorum en çok beni üzen sey bu


Kayıtsız Üye
Acaba kullandığınız ilacın adı neydi ben de doktora gidersem sorayım yaşıma uygun mu diye çünkü gerçekten böyle olmadık anda birden korku geliyor her şey anlamsız oluyo ve sürekli ağlama hissi geliyor namaz kıldığım zamanlarda iyiyim çok şükür de adet dönemlerimde oluyo genellikle lütfen yardım edin 😭😭😭😭


Kayıtsız Üye
Kendinize telkinde bulunun, benim yaşamam da ölmem de Allah içindir deyin. Ve kendinizi bırakın. O andan itibaren inanın ki büyük bir ferahlık hissedeceksiniz. Teslim olun, kaçmayın. Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Ne güzel yazmışsın.ben de 10 senelil yogun bakim hemsiresiyim bu aralar agir depresyondayim…


Kayıtsız Üye
kardesim bende su an bende saglik sorunlarim nedeniyle evdeyim issizim çok takintili ve hayata olumsuz taraflariyla bakan.bir insansinim,hep kaygi,uzuntu var beynimin içinde senin yasadiklarin acilari çok iyi biliyorum insanlar takma.kafaya diyor.hayati zindan etme kendine diyolar ama iste bizim,acilarimizi bilmedikleri,için demesi kolay ama sana tavsiyem bol bol yuruyuus yap sevdiklerinle.ailenle çok vakit gecir ben bu acilarimi azda olsa bogle,yendim disarda yuruyus yap mesela yurumek emin ol biraz dindiriyor bol bol dua oku ben,basladim artik insanlarla sohbet et ve onlari dinle buyuklerinin,tavsiyelerini mutlaka dinle umarim sifa bulurusun,guzel kardesim

Okudunuz mu?  Uyku Tutmayan Kımsenin Okuyacağı Dua

Kayıtsız Üye
Merhaba benim kaygılarım korkularım yoğun baş dönmelerimle başladı gitmediği doktor kalmadı KBB, dahiliye,nöroloji, en son psikolok nerdeyse bir aydır sıkıntıdayım ilaç verdi bugün yarın başlicam 2 yaşında bebeğim var ona yetemiyorum baş dönmesinden baş ağrısından gözümü açamıyorum döndükçe takıyorum taktıkça dönüyor ayaklarım tutmuyor artık! Korkuyorum köyü bir hastalığım mı var uyurda uyanamazsam diye çok çaresizim Rabbim acil şifalar versin


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm okuduklarım bana ışık oldu bende hemen hemen aynı sorunlarla karsılasdım şuan eşim ıle ımtıhandayım eşim herkesle sorunlu ıkı çocuğum var nerdeyse onlarla bıle ılgılenmek ıstemıyor kendı haline yasamak ıstıyor evliliği mi ben sürüyorum adeta dua etmek den baska bırsey yapamıyorum ama bende çok yıprandım vücudum sinyal verıyor uykusuzluk sinir hayattan soğuma nasıl basa cıkıcam


Kayıtsız Üye
Haklisin kesinlikle yiyeceklerle çok paralel gidiyor insan vucudu. Ben tatli yedigimde sekerden dolayi agirlik cokuyo birde hareket etmek istemiyorum beynim duaunuyor sunu yapmam lazim diyor ama vucudum kalkmiyor bu depresyon demek mi sizce


sufiofficial
İletmiş olduğunuz dua ve link için sonsuz teşekkürler. Allah yar ve yardımcınız olsun…

"En Güzel İsimler Allah’ındır, O’na O Güzel İsimleriyle Dua Ediniz…"


aişe
selamun aleyküm bnde bunalımdayım ne uyku ne yemek içim sıkılıyoo delirecem yeni eve taşındım sanırım iyi gelmedi içim acayip sıkılıyo patlıcam nerdeyse hep mutsuzm ağlamaya yer arıyorum konuşack kimsede yokk.hocayım aynı zamnda offf çok zorrrr


Kayıtsız Üye
bende çok kötüyüm şu an zihnim kapalı bu durumu çok sık yaşıyorum
çok kötü ve çok zor bir durum etrafındaki insanlar anlamıyorlar seni ama her zaman Allah’a sğındım rabbim benim durumumda olan her kese yardım etsin amin duadan sakın vaz geçmeyin


Omer Faruk
Sevgili arkadaşlar,

Depresyonun temel sebebi HEDEFSİZLİKTİR. Hedefi olanın depresyonu olmaz!!!


Kayıtsız Üye
Allah yardımcınız olsun. Bende sizin gibiyim. Zaten ölümlü dünya bu gün var yarın yokuz onuda hep sıkıntı stres üzüntüyle geçiriyoruz. RABB’im hepimizin yardımcısı olsun.


Kayıtsız Üye
Merhaba .. Ben madde bağımlısı değilim. Ailemi kaybettim ama yaşıyorlar
Bu durum beni depresyona sürükledi.fakat hiç vazgeçmedim dua etmekten. Sadece insanlardan oldukça uzaklaştım. İçime kapattım kendimi. Şimdilerde ise güzel bir işim var. Her şey yolunda görünüyor. Ama depresyonum hala devam ediyor. Duaya sığınıyorum. İlaç kullanmaya başladım. Uyuyamıyorum. Uyanıyorum baş ağrısından tekrar dalamıyorum. Bu zamanların geçmesi için lütfen bana da dua edin. Eski neşemi geri istiyorum.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm.
Ben de tıp öğrencisiyim ve hastalarla birebir temas halindeyim.
Bir klup kurduk ve o klup bünyesinde hastalarımıza risalei nur külliyatından hastalar risalesini okuyoruz.
Harika geri dönüşler aldık.
Tanıdıklarınız varsa özellikle bu tür hastalara o eseri okumanızı tavsiye ediyorum.

Okudunuz mu?  Dua ederken titremek

Kayıtsız Üye
Depresyondayken hamile kaldım ve ilaç da kullanmıyorum duaya çok ihtiyacım var zor bir hastalık gercekten..hangi duaları okusam şifa bulurum Allahın izniyle


Kayıtsız Üye
Depresyonda olan bütün arkadaşlara sesleniyorum. Tedavisi oturup kalktıkça iş yaparken sürekli nas Felak ayetel kursi inşirah süresi fatihayı okuyun. Birde çocukken öğrendiğimiz duaları . Hiçbir şey bilmiyorsak Allah’ım beni şeytanın nefsin ve kötülüklerden koru. Bana acı ve merhamet et. Deyin. Namazlarımızı kılalım. İlaçlar bildiğiniz uyuşturucu etkisi geçti mi geri başlıyor. Daraldığınızda abdest alın
Sürekli negatif konuşan kişilerle aranıza mesafe koyunuz. Örneğin ben ablamla konuştuğum da sürekli olumsuz şeyler anlattığı için daha kötü olurdum. Her gün konuşurdum 3 günde bir yada haftada bir konuşmaya başladım. Faydasını gördüm. Çiçek dikin. Çiçekle konuşun
Uykunuzu kaçıracak yiyeceklerden uzak durun. Gülümseyin. Gülemiyorsanız dudak arasına kalem koyun. Sabah ezanı okunurken pencere yada balkondan dışarıya bakın. Herkesin ne dertleri var. Duvarlar örtüyor. Geçmişi düşünmeyin geri getiremeyiz. Gelecekte ne olacak bilemiyoruz.içinde bulunduğumuz ani sağlıklı geçirmeliyiz. Çünkü o anda ertesi gün geçmiş olacak. Aklınızdan keşke kelimesini çıkarın. Öfkenizi kızgınlığınızı suçsuz insanları kırarak çıkarmayın işte o zaman vicdan azabıda yükleniyor eyvah deniliyor. Gönül kırmayalım. Aynanın karşısına geçip kendinizle konuşun. Bağırın kızın. Diyeceksinizki bunlarla geçer mi . Ben yaşadım Allah korusun intiharı bile düşünmüştüm. Tövbeler olsun ki hayat güzel yaşamaya değer. Allah’ın bize verdiği emaneti güzel teslim edelim. Herkese sağlık huzur mutlu günler.


Kayıtsız Üye
İnsan depresyona girince hayatın hiç bir anlamı olmuyor sürekli kendini suçlu değersiz evini kendine çocuklarına hapsene ediyor tarifi olmayan canını ruhunu acıtan ve neyazıkki kimse anlamıyor Allah herkese hepimize şafi ismiyle şifa versin inşAllah


Ezon
Bende 23 yaşındayım yaklaşık 6 yıldır psikolojik ve sağlık sıkıntıları çekmekteyim çok ilaç kullandım günlerce aylarca evden dışarı çıkmadım bir ara geçti gibi oldu şimdi tekrar geldi önemli bir ameliyat Oldum sadece bu olaylar beni Allah’a daha fazla yaklaştırdı dışım susarken içim avaz avaz yandı ağladı ve tedaviye başladım ara ara gidip geliyor ama Allah izin verirse atlatacağım bu da benim sınavım bunu bu şekilde düşünüyorum 6 yıl dile kolay sizden sadece dua istiyorum kendimde okuyorum ama sadece hastanın hastaya duası makbul olur derler


Ezon
Bende geçenler de ameliyat Geçirdim bir hafta önce onun öncesi de depresyon Anksiyete vardı ameliyattan sonra daha da arttı ve ilaç kullanıyorum doktor dedi Geçecek 6 yıla gidicem dönem dönem kullandım hala Geçecek acaba ne zaman Geçecek sabır Ediyorum fakat gene aynı şeyler yabancılaşma yaşıyorum kusuyorum zor durumdayım yani


depresyon için dua, depresyona iyi gelen dua, depresyon duası

Bu kategoride yer alan Namazdan Sonra Türkçe Olarak Yapılabilecek Dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Depresyon için şifalı dualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.