Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:31
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada baba görmek anlamı ve tabiri

Rüyada baba görmek anlamı ve tabiri

Kayıtsız Üye
Merhaba
Belki psikolojik bir rüyadır bilmiyorum ama rüyamda babamı iki tane gördüm. Birini oturma odasında diğeri küçük odada annemle konuşuyordu. Rüyamda bunu fark edince balkona çıkıp çığlık attım sesim çıkmıyordu. Sonra kendi kendime, rüya bu rüya diyordum. Şeytan’ın gösterdiği bir rüya da olabilir ama öyle mi değil mi aydınlatırsanız sevinirim. (Küçük iken de bir rüyamda heryerde babam vardı herkesin sureti babamın suretiydi ama o zaman korkmamıştım.)


Rüyada baba görmek anlamı ve tabiri

arifselim
Merhaba. Evet, aynen dediğin gibi bu rüya psikolojik bir rüya olup hiç bir anlam ve tabiri yoktur. Zaten esasen rüyaların çoğu bu yüzden görülür ve insanların çoğu bunun farkında bile olmazlar. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Yorum: Rüyada baba görmek anlamı ve tabiri

BlackPearlXV
Selamın Aleyküm… Rüyamda; Minecraft adlı oyun var. Her halde biliyorsunuzdur. Eğer bilmiyorsanız bir rol yapma, birinci şahıs rol yapma oyunu. Birşeyler inşaa ediyorsun, ekiyorsun, biçiyorsun vb. Gibi şeyler yapıyorsun. Neyse kardeşim ve ben onu gerçek hayatta minyatür şeklini yapmaya çalışıyoruz. Kardeşim ilk önce bitiriyor. Babam geliyor diyor ki: “sen mi yaptın bunları” diyor. Sonra şu ne, şu ne diye söylüyor babam, kardeşime. Sonra benim minyatürü yapmam uzun sürüyor. Çünkü ben daha ayrıntılı ve daha geniş bir alanı kaplayacak şekilde yapıyorum. Sonra babam geliyor ve ayrımcılık yapmaya başlıyor. Diyor ki: “Ya olum bu ne böyle, hay Allah yav.” Diyor. Ama yaptıklarımın yarısını kardeşimin yaptıklarıyla benziyordu. Sadece ben daha çok ayrıntıya girmiştim. Ara sıra da soruyordum zaten kardeşime de: “şunu nasıl yaptın bunu nasıl yaptın” diye ama babam yanıma gelip hem ayrımcılık yapıyordu, hemde bazı minyatürler neredeyse birbirine benzese bile kardeşimi seçiyordu. Hemde benimkisi daha ayrıntılı. Ben bu rüyada babama çok sinir oldumdu. Rüya da zaten burada bitti.
Sizce bu rüyam ne anlama geliyor olabilir. Açıklarsanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.


Yorum: Rüyada baba görmek anlamı ve tabiri

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Gerçekten çok ilginç rüyalar görüyorsun. Böylesini çok az insan görür ve hatırlar. Bu rüyanda kötü veya olumsuz bir anlam yoktur ama tabir edecek bir şeyde yoktur. Bu tür rüyaları hayal gücü yüksek olan kimseler daha çok görür ve tabir edilmezler.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam çok acil bir durum bizim için inşAllah erken dönersiniz biz ramazan bayramından beri babama istemeye gelineceğini söylüyoruz ilk söyleyişimizde araştırmak ister diye tekrar söylemedik aradan aylar geçti tekrar konuyu açtık kestirip attı her seferinde hiç bir şey söylemeden anneme direk konuşma kapat konuyu diyor iki defadır da annem konuşmaya gideceği zaman beni ilgilendirmiyor git annene götür ondan istesinler benim karşıma kimse gelmesin diyor. Bu durum da benim ağrıma gidiyor çok mahcup oluyoruz sevdiğim beyin ailesine karşı aylardır bir haber bekliyorlar ama bir şey diyemiyorum. Dünde konuştuk yine aynı şekilde önce alayla turşunu kuracağım dedi sonra bana bir şey olursa annene kim bakacak dedi halbuki 3 tane erkek kardeşim var ben tek kızım sonra da 200 bin lira başlık parası versinler vereyim dedi. Şaşırdım kaldım hocam dün kalben büyük bir üzüntü içindeydim niyet ettim uyudum. Rüyamda oturma odasındayım yeni uyanıyorum saate bakıyorum sabahın yedisi babam televizyona yakın yerde oturmuş diyorki annen çarşıya gidecek sende git çay bardağı falan alacak akşama görücülerin gelecek başka birşeye ihtiyacınız varsa alın gelin diyor bende çok seviniyorum çok şükür en azından gelmelerine müsade etti diye düşünüyorum sonra uyanıyorum hocam saat sabah beşi geçiyordu uyandığımda sabah ezanına az bir vakit vardı bizimkileri uyandırayım diye bekledim ağır bir uyku bastırdı kardeşimi uyandırdım en azından o uyandırsın bizimkileri diye daha lafım ağzımda tekrar dalmışım uykuya bu defa da bir odadayım gönül verdiğim bey olarak bildiğim fakat farklı surette takım elbiseli biri var bir de genç güzel bir bayan var yanımda ikisinin arasında bir konuşma geçiyor ne olduğunu hatırlamıyorum fakat kıskanmam gereken bir durum yokken sevdiğim beyi kıskanıyorum çıkıyorum odadan bir masanın üstünde iki oje görüyorum biri pembe biri siyah o kadınındır diyorum sinirle alıyorum hocam bu rüyaların manasını bilginiz elverdiğince yorumlarsanız çok sevinirim hayırlı günler.

Okudunuz mu?  Rüyada baş parmağının kesildiğini görmek

arifselim
Aleykum selam. Niyet edip uyudum derken istihare namazı kılıp ve dua ederek uyumuşsan ancak o zaman bu istihare açısından değerlendirilebilir. İstihare açısından olumlu bir rüyadır denilebilir ama istiharede asıl önemli olan kalbine gelen hissindir. Bir yorum olarak ise sevineceğin gelişmelerin meydana geleceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam..
Rüyamda babama yemek veriyodum, (babam sağ ve saglikli çok şükür) Akşammis, karanlıktı cunku ortalık.. tavuk yemeği de varmış verdiğim yemekte , bana kalmamıştı tavuk yemeginden öyle hatirliyrm .. rica etsem yorumlar misiniz .. ıyi gunlerr.

Okudunuz mu?  Rüyada beyaz tülbent görmek

arifselim
Merhaba. Hayırlı ve güzel bir rüyadır. Gerçek hayatta da babanla iyi geçinmene, iyilik yapmaya ve sorunların aşılmasına işaret eder. Ayrıca bereket, kazanç ve bolluk olarak yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Benim abim babamın isteğiyle polis oldu. Rüyamda henüz polis değildi ve mülakata gidiyorduk ama yürüdüğümüz yol bile mahşer alanı gibiydi. Birçok araba ve binlerce insan. Sonra yollar açıldı arabalar bir taraftan insanlar bı taraftan gitmeye başladılar. Ben babaannem ve abim son yürürken son hazırlıkları tamamliyoruz annem ve babam geride kalmışlar. Sonra o uzun kuyrukta hararetli birşeyler oldu ve geriden gelen birine araba çarptığını ve öldüğünü söylediler daha sonra biri babanız dedi ve yıkıldık. Rüyanın sonrasında hemen o alandan uzaklaşıp babamı görmeye gidiyorduk ama tabiki göremedik eve geldim ve kapının üzerine evin yasta olduğunu sembolize eden bısey astım.


arifselim
Bu rüyan bilinçaltı olma ihtimali vardır. İnsan yaşadıklarının aynısı olmasa da herhangi bir şekilde rüyasına yansıması normaldir ve yorumu olmaz. Bir diğer görüşe göre ise, üzücü haberler almaya ve moralinin bozulmasına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Gunaydin hayirli sabahalar brm rüyamda babamin cebinden para aliyormusum o esnada babam geliyor ve bana bir şeyler soyluyor ve benim odama gidiyosonra kendimi balkondaki masada buluyorum ve babamin elinde benim erkek arkadaşimin askerlik kolyesi var ustunde adi soyadi yazdığı bir kolye ve babam kolyedeki ismi okuyor ve annengilde cagiralim ailesini kızı istemeye gelsinler dedi ve ben uyandim


arifselim
Hayırlı günler. Bu rüya hayırlı rüyalardan kabul edilir. Rüya sahibinin sıkıntılarının geçeceğine, isteklerinin gerçekleşeceğine ve bir görücü gelme ihtimali varsa bunun gerçek olmasına işaret olarak tabir edilir. Sende Allah’tan rüyanın hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Diğer bir rüyamda ise; Babamın yeni evlendiği kişinin doğan bebeğini seviyordum. Sizce bu ne anlama geliyor olabilir. Açıklarsanız sevinirim. Ben yatmadan önce sevdiğimin nasıl birisi olduğu ile ilgili Allah’a bir şey göstermesini istemiştim. Sizce bu onunla alakalı bir rüya olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.


Tohat
Ve aleyküm selam. Uyumadan ettiğiniz niyet ile gördüğünüz rüya ile bir alakası yoktur. Rüyanıza yorumlayacak olursak hoşunuza gitmeyecek söylentilere veya olaylara tanıklık edeceğinize delalet eder. Bu rüya aynı zamanda ailedeki bireylerin arasını açacak mal varlığına da işaret eder. En iyisini bir tek Allah bilir elbette.

Okudunuz mu?  Rüyada babamı musalla taşında görmek

sultan_147
Selam olsun hocam. Ben geçen gûn babamı evimizin küçük odasında namaz kılarken gördüm hocam. Ve seccadeye birşeyler yani bir not gibi bişeyle seccadenin yan tarafına sıkıştırdığını gördüm. Ve namazı kıbleye karşı değilde kıblenin yanına doğru kılarken gördüm. Bu rüya sahih midir? Neye alamettir? Yorumu nedir?


Tohat
Aleyküm selam. Rüya sahihtir yani şeytani değildir. rüyada gördüğünüz babanızın hayırlı bir ömre nail olacağı gibi bereketli bir ömre de sahip olacağı şeklinde yorulur. Ayrıca siz babanızdan hayır görecek durumlar da yaşayacaksınız. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabiki.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm ben ve rahmetli babam bahçedeyiz . uzaktan tanıdığım hoşlandığım adam çok temiz yüzlü ve giyimli olarak gelip helallik istiyor babamdan. yaşadığı şehre gitmek için ..babamda helal ediyor o sırada ben kendimi o kişiden gizliyorum ve gideceğine çok üzülüyorum gözümden yaş akıyor sonra babam salıncak yapmaya çalışıyor ben ona ip arıyorum bir kalınca elektrik teli buluyorum ama kıvrım kıvrım olduğu için kopmaya yüz tutmuş bu olmaz diyorum.bu kadar yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya iki ayrı ve tam aksi şekilde yorumlanmıştır. Birincisi sevinçten ve mutluluktan ağlamaya, ikinci yorumu ise üzüleceği şeylerle karşılaşacağına işaret olarak tabir edilir. Sen yinede rüyanın hayrını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


18-Unexpected
Selamın Aleyküm. Rüyamda; sevdiğin kızın babasının ve hatta ailesinin oturduğu ev, benim kardeşimin arkadaşının oturduğu evmiş. Daha doğrusu annesi o evdeymiş, yani o evde oturuyormuş ve babası da yani sevdiğim kızın annesinin kocası da ondan birkaç kat yukarıda oturuyormuş. Neyse ben o eve gittim ve babası karşıma geldi. Bana dedi ki: sen benim kızımı mı seviyorsun? dedi gülümseyerek ama ben de utandığım için ona söylemedim ve hayır dedim ama daha sonra keşke hayor demseydim deyip onun babasına bilgisayar üzerinden bir not yazdım ve şöyle dedim; Aslında kızınıza aşığım, size yalan söyleme sebebim siz bana ya kızarsanız diye söylemedim. dedim, yani en azından buna yakın cümleler kurdum ve cümle birazcık daha uzundu. Sonrasında ne oldu tam bilmiyorum, o notu gönderdim mi göndermedim mi hiç hatırlamıyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada binanın üzerine yıkılması

Sizce bu rüya ne anlama geliyor olabilir? O sevdiğim kızı kaybedeceğim anlamına mı geliyor, benim yapacağım bazı saçmalıklardan dolayı, şayet ben içine kapanık birisiyim, ama gerçekte böyle olsaydı onu sevdiğimi direkt olarak söylerdim babasına, annesine ya da tüm ailesine, işte bundan çekinmezdim. İnşAllah güzel bir anlamı çıkar.


Tohat
Ve aleyküm selam. İleride sevdiğin kişi ile birlikte yuva kurmak için ailenden ve sevdiklerinden deste alarak şartları ve koşulları fazla zorlamadan evliliğin gerçekleşeceğine, çevrende oluşturduğun örnek davranışlar ve topladığın sevgi saygı evliliğinde de sürecek evliliğin mutlulukla sürerken bu sevgi saygı çocuklarına da yansıyacak hayırlı evlatlar yetiştirme imkanına sahip olacaksın. Ayrıca hayatında oluşacak sorunların çözümü için de aile ve akraba desteğine başvurarak onların yardımı ile birlikte üstesinden gelip halletmeye çalışacaksın. Hakkıyla bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba…Rüyamda oğlumun kuran öğretmeni (bayan) ile (bir kermesten hayır için yapılan) yerden dönüyoruz.Ben öğretmen hanıma diyorum ki hocam ben kalburabasti tatlısı yapayım 2 tepsi satarız. Hem diğer arkadaşlara da söylerim kek falan onlarda yapar diyorum. çok iyi olur deyip seviniyor. Akabinde babam rüyama giriyor ve hafif bir kinaye ile dedene gitsene diyor.ben de şaşırıyorum söyleme tarzı ile garipsiyorum. (Dedem 2, 5 ay önce vefat etti ) yorumlarsanız sevinirim..


Tohat
Merhaba. Senin ve hayatının her alanı için olumluya işaret olan bir rüyadır. Rüyanın tabirine göre senin yapacağın işlerde başarı ve zafere imza atacak ve bunun getirisi olarak bereketinin çoğalarak devam edeceğine delalet eder. En doğrusunu bilen bir tek Allah’tır elbette.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm rüyamda babam camdan uzanıp ağaçtan meyve topluyor o kadar çok uzanıyor ki babama bırak düşeceksin baba düşeceksin deyip kızıp duruyorum dinlemiyor beni en sonunda babam camdan aşağı düşüyor… anlamı nedir acaba ?


Tohat
Ve aleyküm selam. İyiye giden, bolluğun, güzelliklerin yaşandığı bir hayatta geçici bir dönem de olsa iş hayatında ya da özel yaşantında maddi sorunlar yaşamana delalet etmektedir. En doğrusunu bilen Allah’tır.


Wasp’
Selamün Aleyküm.Rüyamda bizim olan bir eve annemle gittiğimde babam eve metresini getirmiş.Daha doğrusu bir hayat kadınını.Bu kadının birde genç kızı var idi.Oda yolundan sapmış durumdaydı.Bunu gördüğümde çıldırdım kadını evden atmaya yollamaya çalıştım,annemle konuştum,annem bu ilk değil ki bir kere daha getirdi diye söyledi.Sen ne yaptın diye annemede kızdım.Babamla kavga ettim en sonunda babama hakkımı helal etmiyorum dedim ve uyandım.Daha önce aklımda olmayan hiç düşünmediğim hayatımızda olmayan bir şeyi gördüm rüyamda ve yorumlamanızı rica ediyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada Banyo Yapan Birini Görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Var olan durumun değişmesine, huzurun yerine bazı sorunların yaşanması ile birlikte huzursuzluğun almasına, sıkıntılı dönemler yaşayacağına fakat bunları kısa sürede atlatabileceğine ve bu duruma kapılmaman gerektiğine işarettir. Doğruyu bilen Allah’tır.


girlselma
Rüyamda sevgilimin babası babam konuşuyorlardı sonra sevgilimin babası babama telefon numarasını veriyodu bende babamın telefonuna kaydediyordum numarayı yanlış yazmışım sevgilimin babası da bana sinirlenmiş hafiften laflar söylemeye başlamıştı sizce anlamı nedir?


Tohat
İlişkide çözülemeyen sorunların halledilmek üzere büyüklere yansıması ve büyükler aracılığı ile var olan sorunların çözümlenmesi, ortanın bulunması anlamına gelmektedir. Netice olarak herkes için hayırlı kanaatlere varılacak şeklinde yorumlanır. Doğrusunu ancak Allah bilebilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda babaannemin salonundayım tek başıma.. kahve ve açık kahve perdeler dikkatimi çekiyor. Misafirlerim gelcek 1-2gün sonra buraları toplamam lazım diye düşünüyorum sonra yan odanın kapısını açıyorum bakıyorum. Daha sonra karşıdaki apartmanların birine giriyorum ; evlerim varmış orda kirada.. trabzanlara çamaşır asmışım boydan boya ve her yer kar .. yürüyorum ayağımın altı kar çok güzel sonda kar yagmaya başlıyor ben merdivenlerden cıkarken sankı apartman içi değil de gökyüzü falan görünüyor. O arada hemen çamaşırları toplamak geliyor aklıma kardan ıslanmasın diye. Yukardan toplayıp inerken bazı kapıların önünden geçiyorum ; birinin önünde market poşeti vardı yerde. Sonra tam son camasırları alıp cıkıcam bir bayan kim var orda vs gibi bişeler diyo başta seslenmiyorum sonra Benimm ev sahiplerinden biri diyorum ve çıkıyorum apartmandan o arada karsıdaki bizim apartmanın 4-5. Katlarına 2 kişiden biri komsu bana diyor ki ; çiğdem senın arabanın alarmı mı ötüyo ses geldi falan diyo sonra ben oraya doğru giderken babamı yatak içinde sedye gibi oturur vaziyette taşıyorlar . Ben babacımmmm ne oldu diye aglarken babam karnını tutuyor agrımıs gibi. Sonra onu arabaya taşırlarken rabmetli dedemi farkediyorum dedecımmm diye boynuna sarılıyorum canım dedemm diyorum çok seviniyorum onu görünce . Anne babam ben dede diyince şok olup duygulanıyolar onlar göremiyor o anda. Sonra arabayı dedem sürüyor yanında küçük amcam var. Arkada da babam annem ben ..hastaneye gidiyoruz o anda otobanda kalabalık gece birden direksiyondaki babam gibi oluyor sendeliyor araba babam rahatsızlanıyor kısa süreli bilinç kaybı gibi ..arabayı zar zor kenara cekiyor.sonra babam arabanın arkasına geciyor tekrar . Direksiyon da dedem var . Ben diyorum ki dedecimmm ben sürüyüm sen in de diyorum. Annem babam arkada ağlıyorlar bunu duyunca çok heyecenlı şekilde . Onlar hala görememiyolar rahmetli dedemi. babam yer acıyo dedem yanına otursun diye. Ben de tam arabayı sürecekken uyandım ,beyaz arabaydı SUV tarzı. Rüya çok uzun oldu hakkınızı helal edin . Çok etkilendim.

Okudunuz mu?  Rüyada Bilezik görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Merhaba. Rüyaların uzun veya kısa olması farketmez. Her rüyanın vurgulanan bir yönü vardır ve buna göre yorum yapılır. gördüğün rüyaya göre belirli sorunları fark edip üzerine gitmen ve halletmeye çalışman sana yeni bir bakış açısı sağlama olanağı kazandıracağı gibi yenilik ve yeni olayların habercisi olacaktır. Nitekim bu durum senin ve ailen için mutlu olmanızı sağlayan gelişmelerin başlangıcı sayılacaktır. Çalışan kimseler için bu rüya kazanacağın başarılar ile birlikte kazancının da artacağı şeklinde tabir edilmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır elbette.


Kayıtsız Üye
Babam 5 yıl önce vefat etti.beş yıldır enaz haftada birkez babamla kavga ederken kendimi görüyorum.bazan dayak yiyorum ,bazan isyan ediyorum.gerçektede beraberliğimizin çoğu böyle geçti.şimdide çığlıklarla uyanıyorum.düngece rüyamda SİSTEMLİ olarak yaptığı kabakuvvetle beni öldürmek için eza cefa veriyordu.annemde sağlıığında olduğu gibi mahzun seyrediyordu.uyandığımda rüyanın travmasından dolayı elim ayağım tutmuyordu.lütfen be senedir çektiğim bu ızdıraba yardımcı olurmusunuz


Tohat
Hayırlı günler. Gerçekte bu tür olayları görmüşsen rüyana kabus olarak girmesi beklenen bir durumdur. Yine de olanları unutman affetmemişsen affederek hakkını helal edip onun adına sadaka verip, dualar okuyup ona hediye edebilirsin. Senin de rahatlamana ve geçmişte olanları olumsuz şekilde yad etmeni önleyebilir. Allah en iyisini bilendir elbette.


Kayıtsız Üye
İyi günler. Benim babam 6 yıl önce vefat etti. Rüyamda bir şenlik yada bir yerin açılışını organize ediyordum, kalabalıktı. Birden babam yanıma geldi uzun zamandır görmemişim şaşırdım oo baba hoşgeldin diyerek elini öptüm ve ona oturması için bir yer ayarladım ve o gösterdiğim yere oturdu. Bu rüyayı ticari bir iş başlangıcını resmi olarak yapmadan 2 gün önce gördüm. Sizce yorumu nedir? Şimdiden teşekkür ederim.


Tohat
Hayırlı günler. Haber, müjde, gelişen hayırlı bir olay anlamı içerdiği gibi babana karşı duyduğun özlemin ve onun senin yanında olmasını istediğine de delalet etmektedir. Yani kurdugun isle ilgili olabilecegi gibi olmayabilir de. Her ne nedenle olursa olsun böyle rüyaların görülmesi lie adına dualar edilip hayır işlenmesi için rüyayı bir aracı olarak kabul edilmesi gerektiği taksiye edilir. Allah en iyisini bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada bağırmak görmek anlamı ve tabiri

Kifiriki
Merhaba. Babam rüyasında dedemi görüyor kucağında da erkek bir bebek varmış. Bana Rüyasını anlatan Babam dedi ki ben ne zaman babamı rüyamda görsem mutlaka iyi bir şey olur. Bu arada eşimle bebek için uğraşıyoruz tedavi vs. Acaba anlamı bizimle mi ilgilidir ?


Tohat
Merhaba. Rüya sahibini ilgilendiren bir rüyadır ve maddiyatla alakalı olarak yorumlanır. Rüyanın tabiri kişinin madden sıkışık olacağı bir konu yaşasa da yakınları tarafından göreceği destek sayesinde rahatlık göreceğine delalet eder. Elbetteki en doğrusunu bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam. Rüyamda babamı evimizin balkonunda gördüm yere düşmüş elinde kutsal emanetlerde gördüğüm ayet yazılı bir kılıç var sonra kafasının arkasından kurşunla vurulmuş delik olduğunu gördüm. Vefat ediyordu. Sarılıp canım babam diye ağlıyordum. Şimdiden teşekkürler.


Tohat
Ve aleyküm selam. Babanla arandaki ilişkinin bugünden daha da iyi hale geleceğine, aranızdan su sızmayacağına, her koşulda baba desteği göreceğine, bunun yanı sıra babanın hem sıhhatli hem de ömrünün uzun olmasıyla da ilişkili olan hayırlı bir rüyadır. Allah en iyisini bilendir.


18-Unexpected
Selamın aleyküm. Rüyamda babamla beraber gece vakti eve gitmek için yürüyoruz.
Eve yaklaştığımızda rüzgar hızı kat be kat artıyor ve o kadar artıyor ki babam artık ben üşüdüm demeye başlıyor, üstünde ise sadece kısa kollu bir tişört var. Bende en azından birkaç sene önce giydiğim bir polar var.
Neyse benim sadece ellerim üşüyor ama rahatsız edecek derecede bir üşüme değil. Diğer taraflarıma rüzgar sanki küçük bir esintiymiş gibi çarpıyor.
Gerçekte eve gitmek için kullandığımız küçük taş bir köprü vardır ve o köprünün eğimi de var.
Rüyamda ise biraz dik bir hal almıştı o eğim ve rüzgar çıkmamızı kolaylaştırmıyordu, yani en azından babam için. Bense kolayca çıkabiliyordum. Sonra ben en iyisi çıkarayım da poları babama vereyim nasıl olsa üşümüyorum dedim ve poları çıkardım.
Rüzgarın şiddetiyle ya elimden uçtu ya da macera olsun diye elimden bilerek bıraktım ve uçmuş gibi yaptım ama hangisi doğru emin değilim.
Neyse öyle ya da böyle uçtu. Bizim orda deniz kenarı vardır ve deniz kenarında da bayağı bir insan var.
Hani gerçekte o kadar insan görmemişimdi belki o deniz kenarında. Herkes farklı bir aktivite içinde. Kimisi yürüyor, kimisi bir şey çalıyor, kimisi denize bakıyor falan. Her yer ışıl ışıl. Bu arada rüzgar dinmişti. Neyse hemen deniz kenarının sonunda da bir çeşme var.
Bakıyorum benim polar hala uçuyor. En son bir baktım denize düşmüş ve yavaş yavaş kıyıya geliyor.
Benim de polarımın uçtuğunu oradaki çoğu kişi gördü. Neyse kıyıya vurduğu yere giderken bir erkek çocuk görüyorum, 7-8 yaşlarında bir şey ve onu seviyorum, özellikle göbeğini seviyorum o çocuğun, aa ne kadar güzel bir göbeği falan var diyorum ama tabiki çocuğu soyup da böyle bir şey demiyorum, kıyafetleri varken diyorum.
Neyse polar, kıyıya vurduğu yerin biraz yanında da lağım çıkışı var, gerçekte de böyle.
Neyse hemen önümde de benden yaşlarca küçük olan bir çocuk var ve acaba ben poları alsam mı diye düşünüyorum çünkü lağımın yan tarafına düştü ya, neyse sonra diyorum bundan daha fazla kirlendiği falan oluyor diğer çocukların bana mı iğrenerek bakıcaklar annem yıkar geçer diyorum ve önümdeki çocuğa şunu alsana diyorum ve o da poları eğilerek alıyor. Düşmesin diye çocuğu tutuyorum, aldıktan sonra da teşekkür edip yanından ayrılıyorum.
O az önce bahsettiğim çeşmeye gidiyorum. Bu arada çeşme 5’li mi 6’lı mı ne, herhangi birisine gidiyorum ve poları içine koyup yıkamaya başlıyorum.
Sonra sular kesiliyor, su akan başka bir çeşme arıyorum ve kardeşim de çeşmenin birisinde oturuyor, neyse onun oturduğu çeşmenin oraya gidiyorum ve poları oraya koyup yıkamaya başlıyorum, ondan sonra kardeşim ya ben su içicektim ordan falan diyor.
Bu arada çeşme su içilecek durumda fakat çeşmelerin muslukları mermere/taşa çok yakın olduğu için o mümkünlük ortadan kalkıyor ama her çeşmeden böyle değildi tabi.
Neyse yıkadım falan, sonra göbeğini sevdiğim çocuğu tekrar görüyorum ve bir kere daha onu seviyordum rüyamın aşağı yukarı bu taraflarında ama tam olarak hangi tarafında emin değilim yani totalde çocuğun göbeğini 2 defa seviyorum, birisi çocuk tekken, diğerinde de babası varken seviyorum ne kadar tarlı bir çocuğunu falan var diye.
Neyse meğersem o çocuk yabancıymış ve karavanları varmış, onu falan görüyorum, bu arada da sabah olmuş.
Neyse, ben hala çeşmenin ordayım, bir şeyler yapıyorum, yine poları mı yıkıyorum yoksa su içmek için çeşmelere mi ne bakıyorum. O sırada da çeşmenin etrafında yaşlı insanlar var. Neyse su tekrar gidiyor yavaş yavaş ve yaşlılar işte mırıldanıyor yine gitti falan filan diye.
O sırada da deniz kenarından dedem geliyor, eve doğru gitmek için. Gerçekte babaannem dedemle şu sıralar anlaşamadığı için dedemi evden kovdu birkaç günlüğüne başka bir yerde kalmasını söyledi.
Neyse detaylara girmeyeceğim bu konuda. Rüyamda ise dedem eve gidiyor. Ben de ona bakıyorum Rüyanın çok az ilerisinde ise bir evin içindeki odada babaannem, ben ve tanımadığım birkaç kişi var.
Babaannem beni tanıtıyor işte şöyle böyle diye ama beni bir nevi yanlış tanıtıyor ve buna içten içe sinirleniyorum ama sinirimi bastırıyorum. Sonra o odadan ayrılmak istiyorum.
Burdan sonra evdeki o tanımadığım kişiler mutfakta poğaça kurabiye tarzı şeyler yiyorlar ve anneannem vardı babaannem yerine artık.
Neyse, balkon var bir tane ve kadın da balkona geçişi kapatmış, tanımıyorum kadını ve geçebilir miyim diyorum hissiz bir şekilde ve o da aa tabi geçebilirsin, özür dilerim falan filan diyor.
Tabi kadının hemen yanında da bir tane adam var ve o da çekiliyor ve balkona çıkıyorum ama başka değil, evin başka bölümü gibi bir şey. O evin bölümü de bir çeşit oturma odası gibi. O odadaki çıkış kapısına ilerliyorum. Önümde elektrik süpürgesi var ve anneannem yemek için bir şeyler hazırlarken elektrik süpürgesine bir şeyler dökmüş ama aşırı değil.
Benim de yanında küçük tatlı kaşıklarından var, o döktüğü şeyi kaşıkla temizliyorum falan ve kaşığı cebime koyuyorum. Aynı zamanda yanımda çatal bıçak falan da var, yağ bıçaklarından.

Okudunuz mu?  Rüyada Bıyık görmek (İmam Nablusi)

Bu rüyanın başlarından yola çıkarak bir soru sormak istiyorum: Rüya, rüyanın gerçekleşeceği zaman hakkında bilgi verir mi? Mesela dedemin tekrar eve dönmesi gibi. Yani demek istediğim dedem eve döndüğünde bu rüyanın anlamındaki yaşayacaklarımı belki o zaman yaşamaya başlarım. Aklıma takıldı sorayım dedim.

Okudunuz mu?  Rüyada bir başkasının sizi hamile görmesi

Rüyanın ilerisinde geçmişe ait bir video görüyorum. Video 1993 yılına ait ve çok temiz, yani kalitesi falan çok rahat ayırt edilebilir, ben de buna şaşırıyorum, 1993’te böyle bir teknoloji var mıydı falan diye. Neyse, o videonun sol üstündeki tarih sürekli geriye sarıyor, 1993’ten 1992 oluyor 1991 oluyor böyle böyle iniyor, ta ki sanırsam 1986’ya kadar, belki daha fazla iniyordur ama bu kadarını hatırlıyorum.
Neyse videoda bir hotel havuzu çekilmiş ve içeride birkaç insan var. Hani sörfçüleri alıştırmak için suni dalgalar üretilir ya çeşitli havuzlarda, işte öyle dalga üretilebiliyor ama dalga biraz abartılı, adamın boyunu çok rahat geçiyor ama adam orda eğleniyor. Çeken kişide adama sesleniyor gülüyor falandı.
Normalde bu rüyanın ilerisi vardı, aslında ilerisi değil fakat bu rüyalar birleşik mi değil mi tam hatırlamıyorum, sadece art arda gördüğümü hatırlıyorum, bu rüyalar arasında herhangi bağlantı yok gibi gözüktü, bu yüzden 3. rüyayı yazmayacağım, biraz olumsuz çünkü bana göre. Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada Boşama görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Bazı olumsuzluklara göğüs germen gerektiğine, problemler karşısında biraz tedirgin ve ne yapacağını bilemez bir hal içinde kendini hissedebilirsin fakat üstesinden geleceğin ve aydınlığa çıkacağın malumdur. Yaptığın ve bundan sonra yapacağın hata ve günahları hemen fark ederek düzeltme yoluna gideceksin Hem dini açıdan günahlarından tövbe ederek kendini temizlemeye çalışacağına hem de kırdığın insanlar varsa bu çözmek için çaba sarf edeceğine, güzel ahlaka önem verip hata ve yanlış yapmamaya gayret göstereceğine, ferah bir ömür ve etrafının kalabalık olacak şekilde bir çevreye sahip olacağına, dürüst bir yaşantıya önem verdiğin gibi ahlak ilkelerinin tümüne dikkat ederek yaşantını sürdürmeye çalışacağına, bu ilkede taviz verdiğinde bazı sorunlarla karşılaşabilirsin.

Rüyaların ne zaman gerçekleşeceğini biz bilemeyiz. Gelecekle ilgili olanlar hakkında kesinlik söz konusu olmaz. Buna bir tek Allah vakıftır. Biz sadece Allah’ın verdiği ilim dahilinde olabileceğini söyleyebiliriz. Olması ve olmaması Allah’ın takdiri olduğu gibi ne zaman olduracağı da onun yüceliğidir.

Bazı alışkanlıklarını sürdürüyor olman etrafındaki yakınların tarafından eleştirilere maruz kalmana sebebiyet verebilir. Uzun süredir bu alışanlıkları sürdürüyor olabilir ve kendini toparlamakta güçlük çekiyor veya sana geleceğine, yaşantına olan olumsuz etkilerinin bilincinde olmadığın anlamına gelmektedir. Allah en iyisini bilendir.


rüyada anne baba görmek, rüyada anne babayı görmek, rüyada bir insan babasını kundakta görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada Boğmak, boğulmak görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada baba görmek anlamı ve tabiri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.