Anasayfa
1 Kasım 2021, 20:39
sizden6
Abone

Huşu içinde namaz kılmak için neler yapmalıyız

Huşu içinde namaz kılmak için neler yapmalıyız

semamca_07
Huşu içerisinde namaz kılamıyorum ne yaparsam yapayım olmuyor ne yapmalıyım sizce?

Müslüman, namazını kalbi ve kalıbı beraber olarak kılmalıdır. Nitekim Hadis-i şerifte: "Kişinin kalbi ve bedeniyle beraber namazda hazır olmadıkça Allah o namaza bakmaz." buyurulur.

Sahabelerden Ammar Bin Yasir -RadıyAllahü anh- ‘ın bildirdiğine göre, Peygamber -sallAllahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Öyle durumlar olur ki, kişi namazını bitirince defterine kıldığı namazın sadece onda biri, dokuzda biri, sekizde biri, yedide biri, altıda biri, beşte biri, dörtte biri, üçte biri veya yarısı kadar sevap yazılır."(Darimi, Salat, 91)

Okudunuz mu?  Kapanan Kulak Delikleri Gusle Engel Mi?

Namaz kılanlara, ihlas ve hûşu derecesine göre sevap verilir. Bazılarına ecir ve sevabın hepsi verilir. Bazılarına sevabın yarısı verilir, bazılarına onda biri verilir. Bazılarına hiçbir şey verilmez. Çünkü namazı hiçbir şeyi hak etmemektedir.

böyle yazıları okudukça korkuyorum yanlışmı yapıyorum diyorum, abdestimi düzgün alıyorum namazlarını düzgün kılmaya gayret ediyorum, hızlı hızlı kılmıyorum cuma namazına gittiğimde herkes tesbih çekip bitirmiş oluyor benim namazım yeni bitiyor yavaş kılıyorum yani elimden geldiğince, hareket etmiyorum sağa sola bakmıyorum ama aklıma sürekli dünyevi şeyler geliyor borcumuz var işlerimiz durgun biraz işler kafama takılıyor ne yapacaz bu borçları diye düşünüyorum veya başka bir şey geliyor aklıma farkında olmadan bir bakıyorum saçma sapan şeyler düşünüyorum.bazen dikkatimi çok iyi veriyor hiçbirşey düşünmeden kılıcam namazını diyorum ama sanki dışarıdan düşünceler aklıma girmek için yarışıyormuş gibi yapamıyorum dualarımda söylüyorum huşu içinde bana namaz kılmayı nasip et yarabbim diye sürekli ama niye olmuyor bir türlü anlam veremiyorum buda beni üzüyor birde yukarıda yazdığım gibi yazıları görünce iyice korkuyorum.maneviyatımı elimden geldiğince yüksek tutmaya çalışıyorum sadece namaz kılmakla bitmiyor iş biliyorum okuyorum her gün yeni birşeyler öğreniyorum dinimizle ilgili veya öğrenmeye çalışıyorum dilimden dua eksik olmaz sürekli okurum sabah akşam ama yinede dediğim gibi bir türlü huşu içinde namaz kılamıyorum bunu çok istememe rağmen olmuyor ne olur bir akıl verin bana.

Okudunuz mu?  Allah Lafzı nasıl okunur

Cevap: Huşu içerisinde namaz kılamıyorum ne yaparsam yapayım olmuyor ne yapmalıyım sizce?

sstrn
Ben de çok sıkıntı çektim bu konuda ama şöyle bir şey araştırıp buldum. Mesela Fatiha suresinden anlatayım. ”Elhamdülillahi rabbil alemin” dediğin zaman aklından ”Hamd alemlerin Rabbi Allah içindir” geçir. ”Errahmanirrahim” dediğin zaman ”O Rahman ve Rahimdir” manasını aklından geçir demek istediğimi anladın galiba. Devam ediyorum, rükuda iken ”Subhanerabbiyel azim” dediğin zaman ”Ey büyük Rabb’ım! Seni bütün noksan sıfatlardan tenzih ederim.” geçir. Yoksa kafanda binbir türlü düşünce dönüp durur sonra huzurun kalmaz. Şöyle bir şeyde belirteyim ilk başlarda biraz zor oluyor hem söyleyip hem kalbinden aklından geçirmek ama üstüne gide gide artık söyleyince sen istemesen bile kalbinden geçiyor. Bir tavsiyem daha var mesela günlük çektiğin zikirler var mı bilmiyorum ama sana tavsiyem her gün 100 La ilahe illAllah ve 100 Salavat çek ve bunların anlamlarını düşünerek çek öyle hızlı hızlı yapma. Ama ilk başta 100 SubhanAllah,Elhamdulillah,Allahu Ekber ile başlarsan ve anlamlarını düşünürsen daha etkili biçimde huşu yakalayabilirsin.(Bana da dua etmeyi unutma)


Cevap: Huşu içinde namaz kılmak için neler yapmalıyız

semamca_07
Allah razı olsun sürekli zikir ediyorum zaten dua okuyorum salavat çekiyorum nereye gidersem ne yaparsa yapayım Allahın adı ağzımdan eksik olmuyor ama dediğim gibi namazlarımda böyle olunca üzülüyorum senin dediklerini bende okumuştum haklısın aslında okurken ne okuduğumun farkında olarak okursam daha bir faydası olur inşAllah rabbim hepimize huşu içerisinden kalpten ibadet etmeyi nasip etsin sanada bol bol dua ederim inşAllah.

Okudunuz mu?  Altın Zekatı ve Borçlar

Cevap: Huşu içinde namaz kılmak için neler yapmalıyız

elif421
Arkadaslar ben de sürekli abdestimi dusunmekten bozuldu diye korkmaktan namazın maneviyatını yasayamıyorum. Herkes vesvese yapıyorsun diyor ama bunu dusunmekten kendimi alıkoyamıyorum. Sizin dediginiz gibi yapmak bana da yarar mı?


Kayıtsız Üye
Arkadaslar Selamun Aleykum

Okudunuz mu?  Kendi kendine beddua bela okumak

Ben 16 yasindayim namazlarimi hep kilarken sureleri okuyup gerekli sünnetleri yapiyorum fakat sanki reflex olmus gibi hicbir husu yok gibi vesvese geliyor mu desem bende anlayamadim 😐
Sureleri okuyup egilip kalkiyorum fakat huşu yok icimde sureleri de anlamiyorum anlamlarini ogrenmeye basliycam fakat peygamberimiz zamanindaki insanların cogu huşu içinde hungur hungur aglayarak kilarlarmis bende aglama hissi bile olmuyor robot gibi kiliyorum gibi vesveseler geliyor
Sizce namazlarim oluyor mu kabul edilirmk husuya gerek varmidir

Okudunuz mu?  Müslümanları Uyarmak

veligz
Selemun aleyküm abiler kardeşler benim buraya gelme sebebim bir kaç soruma yanıt aramak içlerinden en az sıkıntım olan ama en çok merak ettiğimi soruyorum namazımı en güzel şekilde kılmak istiyorum bunun için sizce benim yaptığım hatalar veya yapmadığım doğrular nelerdir namazımı en güzel şekilde kılmak adına şimdiden sağ olun Allah yolunuzu açık etsin

Okudunuz mu?  Bu anlattıklarım kul hakkına girer mi?

namazı huşu içinde kılamıyorum, huşu içinde namaz kılamıyorum, namazi huzurlu kilmsk için dua

Bu kategoride yer alan Namazda burunun akması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Huşu içinde namaz kılmak için neler yapmalıyız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.