Anasayfa
13 Ağustos 2021, 13:30
Nedir
Abone

Çocuğun eğitiminde aile mi önemlidir yoksa öğretmen mi?

Çocuğun eğitiminde aile mi önemlidir yoksa öğretmen mi?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar yarın münazaram var.. konu:çocuğun eğitiminde aile mi önemlidir yoksa öğretmen mi? biz öğretmen fikrini savunuyoruz ( maalesef:(( ) … lütfen karşı gruba soru bulmama ve konuşma için yardım edin!!
ŞİMDİDEN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM!!…


Cevap: Çocuğun eğitiminde aile mi önemlidir yoksa öğretmen mi?

Ahmet
Eğitimde Okul Mu Yoksa Aile Mi Daha Önemlidir?

Eğitim anne dizinde başlar; her söylenen sözcük çocuğun kişiliğine konan bir tuğladır.

Ailenin önemli işlevlerinden biri de çocuğunu eğitme işlevidir. Her aile bu işlevini karşılamak zorundadır. Bu aynı zamanda herkes için toplumsal bir görevdir. Sağlıklı toplumların oluşmasının ilk basamağı ailede atılır.

Toplum olarak kalkınmak için; sağlıklı düşünen soran sorgulayan araştıran sorumluluk sahibi gibi bir çok olumlu özelliklere sahip bireylerin yetişmesinin temeli ailede atılır. Aile çocuğa ilk eğitimin verildiği yerdir. Her şeyden önce aile bir okul öncesi eğitim kurumu olarak kabul edilir. Çocuk okula başladıktan sonra ailenin bu işlevinin bir kısmını eğitim kurumları üstlenmektedir. Ancak aile hiçbir zaman çocuğun eğitiminden kendini bütünüyle soyutlamış olamaz (Şişman 2000:54). Çocuk okul hayatına başladığında da aile çocuğun eğitimi konusunda ona yol göstermek onu yönlendirmek okulla sürekli iletişim halinde olmak zorundadır. Bunun için okullarda bazı örgütler (okul-aile birlikleri gibi) kurulmaktadır (Ancak veli-öğretmen görüşmelerinin sağlıklı ve işlevsel olmadığı görülmektedir). Bu örgütlerdeöğretmen ailenin desteğini almak için onlarla iyi ilişkiler kurmalı çocuk hakkında bilgilenmeli ve kendi çalışmaları hakkında velileri bilgilendirmelidirler (Çınar 2002: 96). Yani bu tür toplantılar veli-öğretmen arasında bir diyalog kurmaya yönelik olmalıdır.

Okudunuz mu?  Günah nedir? Kısaca

Toplumu oluşturan en küçük sosyal kurum aile olduğuna göre sağlıklı toplumların oluşması açısından çocuğun eğitimiyle ilgili olarak ailenin izlediği yol çok önemlidir (Ertuğrul 2002). Her aile bir okuldur. Anne babalar ise o okulun hem öğrencisi hem de öğretmenidir. Ailenin çocuk eğitimine ilişkin anlayışı içerisinde yaşadığı toplumun kültürüne ve normlarına göre değişmektedir. Ailenin eğitsel ortamı öğrencinin okulda öğrendiklerini ya pekiştirici yada köreltici bir özelliğe sahiptir. (Çelik 2003:11). Çocuğun ailede öğrendikleriyle okulda öğrendikleri birbirini destekleyici nitelikte olmalıdır. Böyle bir paralellik sonucunda öğrencinin okulda öğrendikleri pekişebilir. Aksi durumda öğrenilenler körelebilir.

Okudunuz mu?  Ecel nedir sözlük anlamı

Ana-babalar kendilerini çocuklarının okul yaşamlarının bir parçası olarak hissettiklerinde eğitime daha çok değer verirler (Yavuzer —?). Aile tarafından öğrenmeye ve başarılı olmaya güdülenir aaaalerinde kılavuzluk edilir çalışma ortamı sağlanan çalışmanın yanında eğlenmeyi de içeren bir çalışma programı hazırlanan düşüncelerine saygı gösterilerek fikirlerini açıkça söylemeye ve böylece yaratıcılığa teşvik edilen çocuğun öğrenmeyi gerçekleştirmesi daha kolay olacaktır. Böyle bir ortam çocuğun kişilik gelişiminde de önemli bir rol oynayacak toplum içinde daha rahat bir yer edinmesini sağlayacaktır. Aksi durumda ise anne-baba tarafından desteklenmeyen rehberlik yapılmayan her koşulda çocuktan çalışması istenen (çocuk başarısız olarak nitelendirilemez başarısızlığına yol açan etkenler araştırılıp düzeltilmeli) ve her şekilde çalışabileceğine inanan eğlenmenin de bir gereksinim olduğunu göz ardı eden merak ve ihtiyaçlarından ötürü utanç duyması sağlanan bir çocuğun öğrenmesinden söz etmek çok güçtür.(Çelik 2003:11)

Okudunuz mu?  Sanayi nedir sözlük anlamı

Ana-baba çocuğun en uzun süre ve en yakın etkileşimde bulunduğu kişilerdir. Özellikle anneler çocukların eğitiminde son derece etkilidirler. Anne-babaların eğitim düzeylerinin alt düzeyde olması onların çocuklarına gerekse okuldan beklenen akademik katkılara yeterince cevap verememelerine yol açmaktadır. Ailenin çocuğun gelişimine ilişkin değerlendirmelerini öğretmenlerle paylaşmaları gerekir. Öğrenci veli ve öğretmen arasındaki olumlu bir iletişim ancak öğrencinin gelişimini tartışarak problemleri ve gereksinimlerini belirleyerek sağlanabilir. Bu iletişimi sağlamanın en önemli kaynağı da sağlıklı ve işlevsel okul-aile toplantılarıdır (Çelik 2003: 111213). Öğrenci ve velilerin aktif olarak eğitimin her aşamasında yer almaları özellikle de öğrencilerin kendilerini ilgilendiren konularda katılımı öğrenci merkezli eğitimin ve de daha da önemlisi demokrasinin gereğidir (Demirbulak 2000: 55).

Okudunuz mu?  Bebeğime isim... Aras isminin islami açıdan uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorum?

Öğretmen velilerle her zaman iletişim halinde olmak istediğini belirtmelidir. Çocukların okul başarısı için gerek duyduğu desteği birlikte çalışmaya bağlı olduğu konusunda veliyi ikna etmelidir. Öğretmen veliyi okuldan uzak tutmamalı okulun bir parçası yapmalıdır. Veliler okulda ne olup bittiğini anladığında güvenlerinin artmasına ve kendilerini okulla ilişkilerinde daha rahat hissederler. Bu çalışmalar için aşağıdaki etkinlikler planlanabilir:

Okudunuz mu?  İtikat nedir sözlük anlamı

Aile öğretmen toplantıları
Ev ziyaretleri
Telefonla iletişim
İletişim defterleri
Belli aralıklarla çocukların ve ailelerin gelişimlerine ve ihtiyaçlarına uygun bilgi ve broşürler hazırlama

Bu çalışmalar ailelerin aktif katılımını ön plana çıkaran çalışmalardır. Amaç ailelerin okul ve sınıf ortamlarını tanımalarıbu konularda bilgilendirilmeleri ve kendi rolleri neler yapabilecekleri konusunda ipuçları almalarıdır. Ailelerin evde ve okulda çocuklarıyla tutarlı bir biçimde etkileşim içinde olmaları ve ev-okul tutarlılığı açısından da bu çalışmalar önem kazanmaktadır. Okulun ilk yıllarından itibaren ailelerin katılımı ile çocukların okul ortamında kazandıkları becerilerin ev ortamında pekiştirilmesi ve geliştirilmesi okul-ev tutarlılığının sağlanması ve ailelerin okul ortamının etkili bir öğesi haline gelebilmesi bugün eğitim sürecinin temel hedeflerinden biridir. (Çelik 2003:13).

Okudunuz mu?  İslamda yolcu kime denir

Türkiye’de demokrasi ve insan haklarının yaşama dönüştürülmesi için aile odaklı eğitim çalışmaları sürdürülmelidir. Toplumsal yaşamın her alanında demokratik laik sosyal hukuk devletinin geliştirilmesi doğrultusunda ailenin demokrasi ve insan hakları düşüncesini ve uygulamasını üreten kurum olarak işlevsellik kazanması sağlanmalıdır.

Her çocuğun ailesinden alacağı temel bilgiler onun gelecekteki başarısını belirler.

ALINTIDIR.


Cevap: Çocuğun eğitiminde aile mi önemlidir yoksa öğretmen mi?

tuana
Arkadaşlar 16 ocakta münazaram var ve ben okul tarafını yani öğretmen tarafını savunuyorum çok acil sorulara ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz şimdiden TEŞEKKÜRLER:))

Okudunuz mu?  Bahar isminin Türkçe ve Arapça Yazılışı

Cevap: Çocuğun eğitiminde aile mi önemlidir yoksa öğretmen mi?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar 14 ocakta münazara var okulu savunuyorum.Bana biraz fikirde bulunursanız çok sevinirim.


Kayıtsız Üye
Bence çocuğun gelişiminde tabii ki aile önemlidir.


çerkezli
ben aileyi savunuyorum çünkü ailedaha etkilidir ailenin verdiği eğitimi okul veremez


asya saraç
en iyi öğretmenler anne ve babadır çünkü bir çocuğun hayatı boyunca görüp görebileceği en seçme en mükemmel öğretmen ANNE_BABA’dır.


Kayıtsız Üye
Bence şu soruyu sor Düşünsene sabahtan akşama kadar çalışan bir ailen var akşam eve gelince iki saat televizyon izliyor veya iki saat başka bir işle uğraşıyor sonra da yatıyor sana ne kadar eğitim verebilir bir düşünsene.

Okudunuz mu?  İlçe nedir sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
Her ne kadar çocuk aileyle zaman geçirmesede aynı ortamda yıllarca yaşıyorlar ve ailenin konuşma tarzı bile çocuğa geçiyor


bts
peki neden öğretmenler herhangi bir olumsuzlukta aileniz böylemi öğretti diyor


misafir1
bilgi her zaman öğrenilir, çocuklara ve gençlere verilmesi gereken hükümdür yani doğruyla yanlışı ayırma kabiliyetidir. olaylara doğru bakmaları, onları doğru yorumlayabilmeleri ve doğru kararlar alabilmeleridir. böylelikle insanlar her önüne süslenip, doğruymuş gibi getirilene aldanmaz; doğru muhakemeler yapar, doğru kararlar verir, doğru tercihler yaparlar. neyi nerede nasıl arayacağını bilir ve öğrendiklerini de doğru yolda güzel bir şekilde kullanırlar. ahlak yoksunu birine verilecek olan eğitim, onu daha etkili bir canavara dönüştürebilecekdir.

Okudunuz mu?  Muhassin isminin anlamı nedir? Muhassin adı islama uygun mu?

Allah rasulü sav: "bir baba oğluna güzel ahlakdan daha üstün bir miras bırakamaz" buyurmuşdur.

biz kimliğimizi kim olduğumuzu ahlakı terbiyeyi ailemizden öğreniriz. okullar iyi birer vatandaş yetiştirmeyi hedef alırlar, aileler ise güzel ve hayırlı insanlar yetiştirmek durumundadır. çocuk anne babanın herşeyidir ve Allah katında da onlardan sorumludur. onları Allah ın razı olduğu şekilde yetiştirmek durumdadırlar.


misafir1
yanlış anlamayın okulda çok faydalıdır. içindeyken anlamasanız da, size hayatınız boyunca lazım olacak şeyleri öğretmek için koca koca öğretmenler koca koca hocalar önlerinize birer birer gelmektedirler. aradan vakit geçince bunları öğrenmek için ne vaktiniz olur ne fırsatınız olur, ne de öğretmenlerinize böyle kolay ulaşabilirsiniz. ancak sizi siz yapan ailenizdir, büyüdükce de doğruyu ve yanlışı kendiniz ayırdetmek durumunda kalırsınız

Okudunuz mu?  Elyasa isminin anlamı

cocuk egitiminde ogretmenin basarisi mi yoksa aile basarisi mi, eğitim ailede başlar münazara soruları, cocuk egitiminde aile mi onemlidir

Bu kategoride yer alan Kürt kelimesinin anlamı ve kürtlerin kökeni hakkında bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuğun eğitiminde aile mi önemlidir yoksa öğretmen mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.