Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:35
missa1
Abone

Alim olmak için ne yapmak lazım

Alim olmak için ne yapmak lazım

Kayıtsız Üye
selamın aleykum hocam…hocam ben 15-16 yaşındayım ve alim olmak istiyorum fakat alim olmanın çok zor olduğunu biliyorum bir alım olamasam bile aydın bir kişi olmak istiyorum…
Alım olmak için öncelikle ne yapmam gerek.
Bir alimin bilmesi gerekenler nelerdir
Alim olmak için öncelikle hangi kitapları okumam lazım hangi süreleri ezbere bilmem lazım.
Mutlaka bir alimden ders mi almam lazım…
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim ALLAH RAZI OLSUN…

Okudunuz mu?  Hz Muhammedin kul hakkı ile ilgili hadisleri

Cevap: Alim olmak için ne yapmak lazım

Fetva Meclisi
Alim olmak için ne gerekir kısaca

Ve aleykumesselam ve rahmetullahi ve bereketuh. Değerli kardeşimiz Alim olamak isteyen bir gencin sorusuna Değerli Alim Nureddin yıldız hocamızın "O" gence verdiği cevabı sizlere aynen aktarıyorum. Her şeyden önce âlim olmak istediğinize melekleri inandırmanız gerekir. Bu da şu demektir: İstediğiniz şeyle yaşantınız benzeşmelidir. Âlim olacak birinin ilk dikkat edeceği şey zaman hassasiyetidir. Zamanı çok dikkatli kullanacaksınız; dakikaları ölçerek kullanın. Âlim için ehil bir çevreniz olsun. İlim konusunda mesafe almış birinin istişare halkasına girin, o sizi yönlendirsin. Ve çok dua edin.

Okudunuz mu?  Kesin küfür ehli olan birine din düşmanı demek

Cevap: Alim olmak için ne yapmak lazım

mellesra
Alim olmak için öncelikle dinle ilgili çok bilgili olman gerekir..


Cevap: Alim olmak için ne yapmak lazım

musab
Hoca ile alim farklıdır bana göre.İlahiyat lisans eğitimini tamamlayan herkese hoca diyoruz.Ama alim çok farklı bir şey.Hoca,sadece kitaplardaki bilgileri okur,öğrenir ve çevresine aktarır.Ama alim;okur,öğrenir,zekasını kullanır ve yorum yapar.Kitaplardaki bilgilerin dışına çıkar.Hoca olmak için herkeste olan zeka seviyesi yeterliyken,alimlerde zeka seviyesi üstlerdedir.

Okudunuz mu?  Muhammed Ferid Vecdi kimdir?

alim olmak için ne yapmak lazım, alim olmak için ne yapmalı

Bu kategoride yer alan İmama uymak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alim olmak için ne yapmak lazım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.