Anasayfa
19 Kasım 2023, 10:35
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare rüyasında balık görmek

İstihare rüyasında balık görmek

Kayıtsız Üye
rüyamda ıstıhare namazından sonra bır kasa balık gördüm acaba bu hayırmı sermı yada nıyet ettıgım ısım olacakmı


Cevap: İstihare rüyasında balık görmek

Sumame
Rüyada Balık Görmek Nedir? kısaca

Balıkla ilgili rüyalar genelde hayırla yorumlanır rüyada görünen balık kısmettir. Rüya yorumcuların çoğunluğu balık ile ilgili rüyanın kısmet ve hayırla olduğunu tabir ederler. En doğrusunu yüce olan Allah (cc). bilir.

.


İstiharede balık görmek

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam birylnfen hoşlanıyorum hakkımda hayırlı olup olmadığını bilmek için istihareye yattım rüyamda siyah beyaz bir bluz balık ve istanbulu gece helikopterle üsten gördüğümü gördüm ayrıca askerde gördüm rüyamı yorumlar mısınız istihareye sabah namazından sonra yattım bu bir şey değiştirir mi?


Cevap: İstihare rüyasında balık görmek

arifselim
Aleykum selam. Sabah namazından sonra da istihareye yatılabilir. İstihare için bu gördüklerin hayırlı manaya işaret eder. Bu rüyayla birlikte eğer içine de bir huzur dolduysa o zaman niyetinin olumlu olduğuna işaret eder.


Bet_l
Selamun aleykum. Eski sevgilim benimle evlenmek istiyo bende kararsiz kaldim istihare yattim. Acik yesil duvari,yesil ve siyah boyayi karistirip duvara surdum koyu yesil oldu ve emin olamayinca gine yattim kara panter gördüm gozleri yemyesildi parliyodu gozlerimin içine bakiyodu ortalik karanlik sadece iki goz goruyorum yesil. Anlam veremiyorum napicagimi bilmiyorum kararsizim.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. İstihare için bu rüyan açık bir işaret değildir. İstiharede en doğru işaret rüya değil içinize gelen histir. Bu his huzur yada huzursuzluk şeklinde belli olur.


gökce1984
selamlar bu siteye yeni uye oldum ve yardımlarınıza adeta muhtacım diyebilirim.yardımcı olursanız minnettar kalırım.Sabah namazından sonra baya dua edip yattım sevdiğim adam en son görüşmemizden beri ıkı hafta bitti aramadı yazdım ama cevap vermedi bende Allahtan neden böyle yapıyor arıcakmı diye sorup uyudum ve bu ruyayı gördüm.Bi denizmi desem okyanusmu ne ama berrak dalga fln yok.kanolar varya tek kişilik ona binmişim bir erkek var oda binmiş gidiyoruz ama bende kürek yok ellerimle hareket ettirerek gittim.ama altımızdan balıklar geçiyodu sonra ögreniyorum köpek balıklarıda gecmiş altımdan ve zararı dokunmadı geçip gitmişlerdi zaten.sonra biz mola verdik o cocukla ara verdik sonra yine devam edecekmişiz o sekilde kanoyla gitmeye ama orda uyandım.sizce nedir.meraktan olucem Allahını seven anlayan yorum yapsın .cok teşekkürler


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Rüyan hayırlı ve güzeldir ama bu bahsettiğin kişi ile bir ilgisi yoktur. Nasibin açık olmasına ve malın bereketli ve bol olacağına tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba, ben istiare namazına yattım berrak bir derede iki sınıf arkadaşimi buyuk birer baligin üstünde yüzerken gördüm, ayrıca ordan bir arkadaşimla onun evine gidecektik yollar karliydi evine gittigimiz yolda arkadaşima kismet cikiyordu biz evde varmadan kismeti eve gelmisti bile ailesiyle nasıl yorumlanır acaba


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüya aynen gördüğün kısmetin gelmesi ile yorumlanır. Balıklarda bereket bolluk ve nasip anlamında yorumlanır. En doğrusunu elbette Allah bilir.

Okudunuz mu?  İstihare namazı gündüz kılınırmı?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Beni bir akrabam istiyor bende onu istiyorum ama annem istemiyor 3 gündur istihare yatıyorum ilk ruyamı tam hatırlamıyorum çok karışıktı ikinci rüyamda elimde hortum suyla yerleri yıkıyordum ve üçüncü rüyamda çok karışık şeyler gördüm beni isteyenin kendisiyle birbirimize sarılmıştık, sonra tek bir tane balık görüyorum sonra başka kişinin beni istediğini gördüm. Bundan yaklaşık bir iki sene önceside bu beni isteyen kişinin annesini denizin üstünden yürüyerek yanıma geldiğini görmüştüm acaba bir anlm ifade edermi. Şimdiden teşekkür ederim Allah’a emanet olun.


arifselim
Aleykum selam. İstiharede ilk açık olan işarete itibar edilir ve istihareye devam yatılmaz. İkinci rüyan olan suyla yerleri yıkamak hayırlıdır. Zaten içine gelen his sana hayırlı olup olmadığına dair işaret olur. En doğru şey ise büyüklerinin ve tecrübeli kimselerin tavsiyelerine uymak olur.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm istihare rüyasina yattım rüyamda geceydi ve yufka yapanları gördüm gittim yanlarına yufka yedim 1 tane yufka pişirdim sonra eşime götürdüm o yufkayi ondan sonra ise büyük bir sazan balığı gördüm 1 tane sanki kokuyor gibiydi sizce nasıl bir rüya hayırlı mi yorum yapabilir misiniz ?


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya hayırlı bir rüyadır. Her türlü cefanın sona erip rahata kavuşulacağını müjdeleyen rüya, kişinin artık daha rahat bir hayata başlayacağını, geçmişteki sorunlarından kurtulacağı gibi maddi açıdan bolluk ve bereket anlamında yorumlanır. En doğrusunu elbette ancak Allah bilir.


ay parcasi
Selamun aleykum. Ben gece 3 te uyanip dua ettim ve sonra istihareye yattim. Ruyamda 2 tane arkadaşim engelli olmus ben onlari ziyaret gidiyorum okul gibi bir yer di dagin basindaydi beyaz karin uzerine bastim duscektim yesil bir ottan tuttum taslardan tuttum ve o okulun içine girdim.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyanın olumlu yada olumsuz olduğunu ancak gören kişinin kalbine düşen hisse göre yorumlanabilir. Eğer için rahat ve ferahladıysa bu olumlu manaya işarettir. İçin rahat değilse istihareyi tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm hocam birisiyle evlenmeyi düşündüğüm için istihare namazı kıldım rüyamda çok ufak havuz gibi bir suda kız boğulmak üzereydi suyun altında yunus balığı gibi büyük bir balık çıktı kız balığın üzerine oturdu ve sudan öyle çıkıp kurturdu etrafında o kadar insana ragmen kızı kimse kurtarmadi kiz kurtulduktan sonra alkısladılar sadece ne anlama geldiğini bilemedim lütfen yardımcı olur musunuz 🙏


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bir istihare rüyası olarak bu olumlu ve hayırlı bir rüya olarak tabir edilir. Kızı yunus balığının kurtarması hayırlı bir evlilik manasındadır. Ayrıca istiharede içine gelen his sana en açık işaret olarak kabul edilir.


inci_goncası
ıstıhare yaptım fakat hıssıyatlarımda herhangı bı degısme olmadı yaparken de yaptıktan sonra da..ıstıhareden sonra uyudum karmakarısık rüya gördüm rüyadan aklımda kalan sadece bı balıgın canlı canlı dograndıgı ve kahvaltı kurdugum ne yapmalıyım tekrar etmelı mıyım yoksa tevekkul edıp hayırlısını mı beklemelıyım?

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında yolculuk yapmak

arifselim
Her zaman için ilk önce istişare önce gelir. Ne olumlu nede olumsuz bir sonuca ulaşamayan kişi istihare yapabilir. İstiharede her zaman bir işaret alınamayabilir. Bu durumda 7 gece boyunca devam edilebilir. Balık ve kahvaltı görmek güzel ve hayırlıdır ancak için rahat değilse tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamin aleykum hocam mülakat sınavlarına girmeden istihareye teyzemden Rica ettim yattı dediğine göre saçlarını kestirmisin teyze bu sacim olmusmu asker olurmuyum diyorsun olur dedim diyor bir yere gidiyorduk iki dağın arasi ama her yer yemyeşil bir göl var gölde bir balık var balık çırpınıyor gibi ölecek mi yigenim bu demis bende yok teyze o öyle yapar demisim bu neye delalet eder hocam


arifselim
Aleykum selam. İstihare rüyası olarak bu hayırlı bir rüyadır denilebilir. Ancak herhangi bir sınav için istihare olmaz. Şu veya bu iş olacak mı yada şu kimse nasibim olacak mı evlenecek miyim gibi şeyler için istihare olmaz.


Kayıtsız Üye
Sevdiğim birisi var. O kişinin hakkımda hayırlı olup olmadığını öğrenmek için bir kaç defa istihare ye yattım. Hemen hemen hepsinde aynı rüyayı gördüm. Rüyalarımda taze fasulye pişirdiğimi gördüm. Fasulye yeşil olduğu için hayra yorumladım. Ama sizin de görüşünüzü almak istiyorum. Bi kere de ilave olarak ağla tutulmuş canlı balık gördüm. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?


arifselim
İstihare için görmüş olduğun bütün bu rüyalar hayırlıdır ve olumlu manaya işaret eder. Zaten istiharenin en açık anlamı senin içine o konuda gelen hissindir. Bu his sana daha açık ve daha doğru bir işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
İyi akşamlar istihare rüyası için geceden niyetlendim,rüyamda yunus balığı gibi toplu büyük bir balık gördüm .yalnız balık denizde değildi öyle yatıyordu canlı fakat hareketsiz ,parlak ve sevimli bir balıktı rüyami tabir ederseniz memnun olurum


arifselim
İyi akşamlar kardeşim. İstihare rüyasında görülen bu rüya hayırlı olarak yorumlanır. Yunus balığı nasip, kısmet ve rızık manasına işaret eder. Zaten rüyadan uyanınca senin içine doğan his sana en doğru işaret olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben istihare den sonra rüyamda balık gördüm fakat ben balığa taş attım 2 kere ve balık dan ağlama sesleri geldi suyun içinde sonra balığı elime aldım kan olmuştu balık bu hayırlımı benim için acaba teşekkürler.


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüyanın anlamı açık değildir. Aslında en doğrusu senin uyanınca içine doğan hissindir. Eğer içinde rahat etmemişse bu istihareni bir daha tekrar edebilirsin. İstihare demek hayırlı bir işaret dilemek demektir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar benim için. Bir başkası yattı ben birini seviyorum ama onun beni sevdiğini düşünmüyorum hoşlantidir sadece neyse arkadaşım namaz kılıp dileyip yatmış bizi yan yana görmüş hep ve 2 tane balık görmüş bu benim onun kısmetim olduğu anlamına mı geliyor yardım ederseniz sevinirim


arifselim
Merhabalar. İstihare şu veya bu şey olacak mı gibi istekler için yapılmaz. İstihareyi herkesin kendi işi için kendisi yapması gerekir. Ayrıca evlilik için ilk önce evlilik olması için adım atılmalıdır ve ancak kararsız kalınırsa o zaman istihare yapılabilir. Bu görülen rüya çok güzel ve hayırlıdır ama bu durumun için istihare yapmanın bir anlamı yoktur.

Okudunuz mu?  İstihare namazına kaç gün yatılır?

Kayıtsız Üye
İyi günler hocam. Bir işde çalışmaya başlamak üzereyim. İstihareye yattım ilk ikisinde çok açık bir şey yoktu yada ben hatırlayamıyorum. Sonuncusunda cezaevinde olan arkadaşlarımı gördüm normalde oraya gitmem yasak ama orada yetkili birisi konuşmamak şartıyla beni görüştürüyor. Onlar konuşuyor ben hiç konuşmuyorum sadece dinliyorum. Sonra havuzlu villa gibi evlerin oralarda oluyorum yurtdışı diye hissediyorum. Orda evlerin arasında dolaşırken bir sürü bazıları çok büyük bazıları orta boylarda güzel görünümlü ölmüş balıklar görüyorum. Sonrasını hatırlamıyorum. Şimdiden teşekkürederim hocam


arifselim
İyi günler kardeşim. Bu rüya istihare için olumlu olarak tabir edilmez. Çünkü rüyada ölü balık görmek, şansızlıktır ve rüya sahibinin alamayacağı kısmeti olarak açıklanır. Ancak asıl olan senin içine doğan hissindir ve edeceğin istişareye göre hareket etmektir.


Kayıtsız Üye
Sağolun hocam. Rüyadan sonra rahatlama hissettim. Peki bu iş görüşmesi olumsuz olacağına mı işaret olarak mı yoksa işe girsemde bu benim için olumsuz olacak ona işaret olarak mı yorumlanır. Her türlü olumsuz olarak yorumlanırsa bu rüyaya rağmen iş görüşmesine gitmek caiz olur mu?


arifselim
Hiç bir zaman istihare kesin bir mana ifade etmez. İstihare ne farz nede vaciptir. Bu sadece bir rüya ve histir ve bununla amel etmek zorunda değilsin. İşin için ehline istişare et, danış ve sonra bir karar ver.


nurtaç
Selamınaleyküm hocam.
3 gündür istihareye yatıyorum. Sevdiğim insanla ayrılık kararı aldık. İstihareye yattığım ilk rüyamda masmavi bir denizin içindeyim yağmur yağıyor ve bembeyaz dalgalar vardı. İkinci istiharede rüyamda bembeyaz etrafına ışık saçan bir balık gördüm mavi benekleri ve mavi büyük gözleri vardı. Üçüncü istiharede denizden dalgaların yükseldiğini ve binalara dalga vurduğunu gördüm hava biraz kapalıydı insanlar hayretle denizi izliyordu. İlk iki istiharede uyandığımda içim huzurluydu son istiharede bir şey hissetmedim. Lütfen rüyamı yorumlayabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Gördüğün her iki rüyada çok hayırlı ve olumlu rüyalardır. Ancak evlilik niyeti için olmadığı sürece böyle bir ilişkinin sadece devamı için yapılırsa istiharenin hiç anlamı yoktur. Ayrıca istihare ancak kararsız kalınca yapılabilir.


Kayıtsız Üye
Ruyamda masmavi bir deniz gördüm denizin içinden kocaman bir balik cikardim baligi ortadan ikiye ayirdim içinden bir balik daha cikti bu ne demek acaba


arifselim
İstihare için bu rüya görülmüşse bu hayırlı ve güzel manaya işarettir. Bir rüya olarak ise rızık, bereket, kısmet ve dileklerin kabulü manasındadır. İstiharede en doğru işaret kalbinin bir yöne meyletmesidir.


Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleyküm. Ben biten bir ilişkim hakkında kendisini çok sevdiğim için hayır olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. Iki gecedir istihareye yatıyorum dün gece gördüğüm rüya çok karışıktı iyi miydi kötü müydü pek anlamadım, bu gece ise ailemle bir yere gittik akan bir nehir ve yeşillikler vardı ben oltayla bir tane balık tuttum sonra hiç hoşlanmadığım biri var ailemle onun evine gittik onlar için mutfak alisverisi yapmışız ben onlari evde yerlerine yerleştirdim o kiz da geldi sonradan sohbet ettik ve uyandım bir yardımcı olur musunuz hocam

Okudunuz mu?  İstiharede eski evini görmek

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bitmiş olan bir ilişki için istihare yapılmaz maalesef. İstihare ancak evlilik için adımlar atılmış ve kararsız kalınmışsa yapılabilir. Görmüş olduğun rüya çok hayırlı ve güzeldir. Ama istiharede senin kalbinin meylettiği düşünce daha açık bir işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam erkek arkadaşımla bir takım sorunlar yaşadık aileler araya girdi nişan söz yapmak isterken şimdi ailem onu istemiyor uygun görmüyorlar artık bende istihareye yattım ve rüyamda zeplin gördüm uzunca bir ip sallaniyordu altında bende ipe beyaz bir kağıt bağlıyorum isteklerim yazıyor burda diye sonra berrak bir su altında sarı çiçekler var üzerimde dalgıç kıyafeti var balık çıkarıyorum oradan ve yiyorum pis bir mutfakta. Bunlar ne anlama geliyor bir yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler simdiden


arifselim
Merhaba. İstihareden önce danışmak yani istişare etmek gerekir. Ancak kararsız kalan bir sonuca bir türlü ulaşamayan kişi istihare yapabilir. Bu gördüğün rüya ise en doğru yorumu yani olumlu yada olumsuz olduğunu anlamak için senin kalbinin meylettiği hisse bakılması gerekir. Kalbin neye meyletmişse o işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum benimle evlenmek isteyen biri var ve ben bu insana karsi guvenimi yitirdim herseferin istihareye yatim ne gördüğümü tam olarak hatirlamiyordum bu seferde sabah namazından sonra istihareye yattim ve rüyada buyuk bir masanin ustunde degisik sekillerde buyuk balik lar vardi ikitanede ufak yilan baligi vardi bitane baligin kirmizi oldugunu hatirliyorum sadece ruyami yorumlarmisiniz simdiden teşekkür ederim


arifselim
Aleykum selam. Hem rüya ve hemde istihare için bu rüya olumlu manada değerlendirilir. Ancak şu var ki, asıl önemli olan senin kalbinin ne hissettiğidir yani kalbinin neye meylettiğidir. Bu hissin sana rüyadan da daha doğru bir işaret olarak kabul edilebilir. Buna göre bir mana çıkarabilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam sevdiğim kişiyle evlilik yolunda ilerliyoruz fakat bazi sorunlar cikiyor ailesi istemiyor beni bende bunun için istihareye yattim ve rüyamda sevdigim kisinin annesi ve babasini derenin içinde gördüm ve derede beyaz bir balik gördüm yuz ifadeleri guler yuzluydu ruyami yorumlayabilirmisiniz


arifselim
Aleykum selam. Esas olan istişaredir, istihare değildir. Eğer istişarelerden kesin olumsuzluklar çıkarsa artık istiharenin bir anlamı olmaz. Çünkü istihareyi, iki arada kalan insan yapabilir. Bu rüyan olumlu olsa da bu işlerinizin yolunda gideceği veya evleneceğiniz anlamında değildir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam annem memurluk sınavım için istihareye yattı. Ve rüyasında balıklar görmüş balıkların içi beyazmış daha sonra iki tane fırına alt üstlü koymuş ve balıklar pişiyormuş. Ne anlama geliyor hocam cevabınız için teşekkürler.

Okudunuz mu?  İstihare sonrası görülen rüya

Selamun aleykum hocam. Memurluk sınavı için annem istihareye yattı rüyasında içi temizlenmiş içi bembeyaz olan balıklar görmüş ve altlı ustlu iki gözü olan firana koymuş orda pisiyormus ne anlama geliyor r. Cevabınız için teşekkür ederim


arifselim
Aleykum selam. Çok hayırlı ve olumlu bir rüyadır. Kazanç, bolluk ve berekete işaret eder. Ancak esas olan herkesin kendi işi için kendisi istihare yapmasıdır. Ayrıca istihare demek, kalbin bir yöne meyletmesidir. Kalbin hissettiği şey rüyadan da daha sağlam bir işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Mrb hocam ben eski erkek arkadaşım içn istihareye yattm…rüyam da eski sevgilimin bizm memlekete gelmisti bir gölde annesi ve babasıyla balık tutup resim çekiyodu ben de uzaktan izliyodum sizce rüyam hayrlımıdr.Rica etsem yorumlarmısnz☺☺


arifselim
Merhaba. Erkek veya kız arkadaş yada sevgili için istihare yapılmaz. Mutlaka evlilik için bir adım atılmasına rağmen bir kararsızlık meydana gelmişse o zaman istihare yapılabilir. Bu gördüğün rüyanda açık bir rüya değildir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben de kendim için ahlakına inandığım birine istihare yaptırdım. Kişi rüyasında balık almak için balıkçıya gitmiş bir sürü balık görmüş almak için yöneldiğinde birisi alma o balık acı demiş bu nasıl yorumlamak gerekir acaba teşekkür ederim şimdiden


arifselim
Aleykum selam. Herkesin kendi işi için kendisi istihare yapması gerekir sünnet olan budur. Bu rüyanın olumlu olmadığı açıktır ama sana tavsiyemiz senin kendin için yeniden istihare yapmaktır. Bu şekilde ancak bir işaret kabul edebilirsin.


Merve clkn
Selamumaleykum hocam. Benim için temiz kalpli bir ablamıź istiareye yattı evlilik olacakmı duşuncesi ile. Rüyasında 2. Gece 2 adet kavanozda yüzen altın sarısı balık görmüş. Bu ne demektir hocam ve neden 2 adet balık. Altın sarısı olmasının bir nedeni varmıdır. Tabiki en dogrusunu Allah c.c. bilir. Ama bilginiz kadarıyla yorumlarmısınız hocam. Şimdiden teşekkürler


arifselim
Aleykum selam. Görülen rüya güzel ve olumlu olabilir ama istihareyi başkasına yaptırmak mekruhtur. Çünkü bu sünnete aykırıdır. İstihareyi herkesin kendi işi için kendisi yapması gerekir. Bu durumda sana kendin yapmanı tavsiye ederiz.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam benim hayırlı bir niyetim yarıda kaldı bende hayirlimi o kişi değilmi diye istihare yaptım gece tek başıma yürüyorum sonra bu yol tehlikeli başka yoldan gideyim diyip dönüyorum sonra yeşillikler içind e oluyorum bir adım sonramda ise bir su var ve içinde orta buyuklukte sayısız balik var. Teşekkür ederim şimdiden

Selamun aleykum hocam ben ciddi olarak düşündüğüm bir kişi için istihare yaptım gece tek basima yürüyorum sonra bu yol tehlikelidir başka yoldan gideyim diyorum başka bir yoldan yürüyorum bir anda yeşillikler içinde oluyorum ve bir adım sonrasında su var ve içinde orta büyüklükte sayısız balıklar var. Teşekkür ederim simdiden

Okudunuz mu?  İstiharede cinsel ilişki görmek

arifselim
Aleykum selam. Rüyan hayırlı ve güzel bir rüyadır. Ancak öncelikle evlilik için gerekli adımların atılmış olması ve buna rağmen kararsız kalınmış olunması gerekir. Eğer öyle bir süreç yaşanmamışsa istihare yapmanın da hiç bir anlamı yoktur.


Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda buyuk eski siyah tonlarinda bir gemiyle gisiyosuk gemi birden batmaya basladi denize atladik hemen bir tekne gelip bizi cikardi tekneyle giderken denizin ust sularinda beyazliklar parliyodu ilk pislik gibi duruyodu sonra oltalari attik ve o pislik gibi duran seyler balikmis o baliklari yakalafik bazilari trkneye atloyodu ek olarak denizde bana tusunami olacagini soyluyolardi her baktığımda deniz berrak ve sakjndi bir ara topragin uzerinde byaz ayakkabimla geziyordum istihare ruyam

Fuyamda buyuk bir gemiyle gidiyodum gemi koyu laciver gini bir renkteydi aniden batmaya basladi debize atladik küçük acik renkte bir tekne bizi denizden cikardi giderken denizin orta sularinda parlayan seyleri gormeye basldim oltalari denize attik bir suru balik yakaladik arada baktığımda debiz atiklarini andiriyodu ama bir suru balik yakaladik bana tusunami gelicek diyorlardi yanimdakiler denize her baktığımda debiz bir o kadar güzel ve sakindi bu ruyaya dahil olaral topragin uzerinde bayaz ayakkabiyla geziyodum


arifselim
Merhaba. Başa gelecek olan büyük bir sıkıntıdan sonra çokça ferahlayarak rahata ereceğine ve geçmişteki sıkıntılarından tamamen kurtulacağına yorumlanır. Ayrıca bolluğa berekete elde edilecek olan kazanca da işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
merhaba hocam dün kendim için istihareye yattım eşimle 2 senedir ayriyiz bosandik ama tekrar konuşmaya başladık istiharede kayimpederimi balık yakalandığını gördüm dere gibi bir yerde bende elimde misineli olta gördüm yorumlarsaniz sevinirim


arifselim
Merhaba. Rüyan hayırlıdır ancak öncelikle istişarelerini yapman gerekir. Eğer danışmaya rağmen kararsız kalırsan o zaman istihare yapabilirsin. Rüyan hayırlı olsa da sen istihare esnasında yada uyanınca kalbine gelen his olumlu mu değil mi ona bakmalısın. Bu gelen his daha isabetli işaret olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba bende istihare namazından sonra rüyamda balık gördüm ama balıkları bir yere koymuşuz onlara elimle vuruyorum balıklar kendi doğal rengindeler ama içinde biri yeşil gibi sonra bir tsraftada deniz havuz gibi bir yer var çok güzel bir suydu. Rüyamı yorumlarmısınz


arifselim
Merhaba. Böyle rüyalar berrak ve açıktır. Bunu yorumlamaya bile gerek yoktur çünkü hayırlı bir rüyadır. Lakin istiharede önemli olan ya istihare esnasında yada uyanınca kalbine gelen olumlu yada olumsuz olan histir. Bu hissin sana daha isabetli işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
İstihareye yattım.rüyamda kendimi bir denizde gördüm ve bir balina Yanımda yüzüyor ve ben ondan korkuyorum hatta elimi ağzına soktum ve ısıracak diye çok korktum.Sonra bir mağazaya ve alışveriş merkezine gittim eşim ve oğlumla beraber orada elbiseler gördüm ve ayakkabı mağazası görüyorum. Sonra oğluma yemek pişirmek için elime nohut aldığımı gördüm elimde bir poşet haşlanmış nohut gördüm. Rüyadan rüyaya geçtim.Ben bir şey için hayırlı mı acaba diye istihare yattım ama bu karışık rüyaları gördüm siz ce anlamı nedir

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında karışık renklerin anlamı

arifselim
Bu anlattığın rüyalar karışık değildir ve anlamları çok hayırlı ve olumludur. Yinede istihare için kalbine gelen olumlu yada olumsuz olan hisse bakmalısın. İstiharede kalbin bir yöne meyletmesi kişiye ne isabetli işaret olur.


Kayıtsız Üye
1 haftadir istihare yaptim geceleri yatmadan kpss ile ilgili.kazanip atanacam mi diye.hic rüya gormedim.bugün de sabah namazından sonra başladim yapmaya suyun altinda su alti araciyla geziyoruz.önümüze koca koca yunus baligi gibi baliklar atliyor.ama araca hiç çarpmadan yüzüyorlar.sizce olumlu mu rüya?


arifselim
Bir şey olacak veya olmayacak mı diye istihare olmaz. Örneğin sınavı kazanacak mıyım veya atanacak mıyım diye istihare yapılamaz. Yapılsa da hiç bir anlamı ve işareti de olmaz.


Masal
Selamun Aleyküm hocam ben birini çok seviyorum ve hakkımda hayırlı olup olmadığını anlamak için istareye yattm.Rüyamda tanımadığım biri elime bir yeşil lokum verdi zorla yemeni istedi.Bende bir ısırık aldım ve bıraktım. Çok karışıktı ama sonunda bunları gördüm. Ne anlama geliyor hocam? O çocukla konuşmuyoruz ama hiçbir şekilde.


arifselim
Aleykum selam. Eğer evlilik düşünülüyor ve kararsız kalınmış ise o zaman istihare yapılabilir. Yoksa istiharenin bir anlamı olmaz. Bu rüyan hayırlıdır ancak sen yinede gönlüne gelen olumlu yada olumsuz olan hissine bakmalısın ve bu sana daha isabetli işaret olur.


Kayıtsız Üye
merhabalr rüyamda sevdiğim adamın elinde iki tane balık vardı suyun kenarında oturuyordu bende anneme anlatıyordum rüyamı ama rüyanın içinde daha sonra bir mağazaya girdim bir tane kırmızı elbise gördüm arkadaşım güzel değil dedi bende bıraktım beyaz bir tunik aldım daha sonra eve giderken merdivenlerde ablamı gördüm bir elinde kekik diğer elinde ise pul biber vardı ben kekiği bırakıp pul biberi aldım tam eve girerken geri döndüm ablamın elindeki kekiğide alıp eve girdim sonrada uyandım


arifselim
Merhabalar. Görmüş olduğun rüya makbul ve hayırlıdır. Rüya içinde rüya görmek o rüyanın sahih olması anlamında kabul edilir. Ayrıca bu rüya zahmet ve zorluklarla kazanılacak ve elde edilecek çok güzel şeylere tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Sevdiğim adamın hayırlı olup olmadığı hakkında istihareye yattım ve Rüyamda evde ailemi gördüm. Annem tatlı yiyodu gidip onun tatlısından birazcık yemiştim. Sonra babama bir şeyin(alet gibi bir şeydi) nasıl olduğunu anlattım. Sonra deniz kenarına gitmişiz. Orda 2 tane köpek vardı. Denizden kocaman bir balık çıktı (balina olabilir) ve köpekleri yedi. Orda bulunan biriside korkmamamız gerektiğini, bu balığı tanıdığını ve onu beslediğini ve bu balığın her zaman böyle köpek yediğini ve anca doyduğunu söyledi. Sizce rüyam hayırlı mı? Cevaplarsanız sevinirim😇


arifselim
Bu rüyan sana açık bir işarettir diyemeyiz. Zaten istiharedeki önemli olan işaret rüya değildir. Önemli olan kalbine gelen olumlu yada olumsuz olan histir. Bu sana bir işaret kabul edilir. Ayrıca öncelikle evliliğin hayırlı olup olmadığını anlamak için ilk önce araştırma yapmış olmak ve kararsız kalmış olmak gerekir. Yoksa istiharenin bir anlamı olmaz.

Okudunuz mu?  İstihare namazı sonrası görülen renkler

Kayıtsız Üye
Bekar bir bayan arkadaşım için istihareye yattım arkadaşımın kucağında bir bebek alarak sevdiğini gördüm. Daha sonra ayrıyetten yine bir bebek gördüm. Fakat bu sefer bebek kucağında değil, yattığı yerden seviyordu. Kendi evimin kapısının önünde kendimi gördüm. Ayağımın altında parlak bir balık zıplayarak üzerime atlamaya çalışıyordu. Zili çaldım ve eşim açtı. Balık benimle birlikte eşikten içeri atladı. Eşim balığı eline alarak tezgahın üzerine getirdi. Aynı zamanda tezgahın üzerinde çok sayıda balık vardı.


arifselim
Görmüş olduğun rüya hayırlı ve güzeldir. Ama istihareyi herkesin kendisi için yapması sünnettir. Size tavsiyem sünnete uygun olan o kişinin kendisi için istihare yapmasıdır. Çünkü istiharede esas önemli olan işaret kalbe gelen olumlu yada olumsuz olan histir.


furkanb
Merhaba hocam. Kız arkadaşım bir kaç ay önce tartıştığımızda kendini çok kötü hissetmiş benden nefret edecek kadar kötü olmuş ve istihareye yatmış. 5 gün falan yattığında hep siyah renkli rüyalar görmüş yani siyah ağırlıklı kötü rüyalar görmüş. Ama birbirimizi çok seviyoruz hatta onun yerine canımı vermekten çekinmem. Şuan konuşuyoruz ama ayrılacağız sonuçta Allahın gösterdiği yoldan gitmek şart ama rüyaya şeytan karışmış veya o an bilinçaltı sebebi ile öyle rüya görmüş olabilir mi? Ben 2 gündür yatıyorum ve rüyamı hatırlamıyorum sabah uyandığımda ilk gün balık tutan iki adam hatırlıyorum sanırım birisi bendim ikincide ise okulda sınava giriyordum. Birbirimizi çok seviyoruz ne yapmamız gerekiyor lütfen yardımcı olun.

Selamun aleyküm. Bir kaç ay önce kız arkadaşımla tartıştım ve kendisi çok kötü hissediyordu 1 hafta konuşmuyorduk. O süre istihareye yatmış ve 5-6 gece hep kötü şeyler görmüş. Uyandığında daha rahat hissetmiş. Ama birbirimizi çok seviyoruz ve kaybetmek istemiyoruz. Bu yüzden bende 2 gündür istihaleye yattım ama uyandığımda rüyayı hatırlamadım sadece o an gözümün önüne ve aklıma sanki rüyada gördüğüm bir şey geldi.birinci gün iki adam balık tutuyordu onlardan birisi büyük ihtimalle bendim. ikinci gün yattığımda ilk uyandığımda rüyayı hatırlıyordum ama bir daha uyudum ve uyandığımda rüyayı hatırlayamadım sadece bir kısmını hatırladım. Okulda sınava giriyordum. 2 gün uyandığımda rahat hissettim sanki ayrılmıyacaz gibi. Biz ne yapmalıyız? kız arkadaşımın rüyasına şeytan girmiş veya o an bilinçaltından dolayı öyle rüyalar görmüş olabilir mi? Bizim ne yapmamız gerekiyor?


arifselim
Merhaba. İstihare bu durumlarda yapılmaz. Ancak evlenmek istenilir, o kişi araştırılır, gerekli istişareler edilir ve bütün bunlara rağmen kararsızlık mevcutsa ancak o zaman istihare zamanı gelmiş olur. Bu süreçte yaptığınız istihareler geçerli değildir.


Hülyamm
Selamün Aleyküm benim bir SEVDİĞİM VAR ve Biz karşılıklı ALLAH İÇİN birbirimizi tam 1 yıldır hiç kırmadan ve üzmeden çok çok Sevdik hâlâ da çoook Seviyoruz. Sevdiğim bu insan sürekli evlenmemiz için ısrar ediyor bu arada da ailesi gidip isteyelim artık dedi ,benim ailemin de ben tedavi gördüğüm için şuan evlenmeme karşı bende iyileşip öyle evlenmeyi istedim, ailesinin baskısı mı ney bilmiyorum bir anda kız istemeye gideceğini söyledi ve nişanlandılar fakat hala deli gibi seviyoruz hele o sebebini söylemiyor ama pişmanığıda var ben şöyle diyorum boşver deyip geçiştiriyor ama birbirimizden de kopamıyoruz, bende olayın iç yüzünü anlamak için 3 gündür istihareye yattım her ne kadar nişanlı da olsa içim ondan bir araya ALLAH’IN İZNİ İLE BİRARAYA TEKRAR GELECEĞİZ DİYE ÇOK FERAH RAHAT ,
RÜYAMDA İLK ÖNCE ASANSÖRLE OKYANUSA İNİYORUM DAHA SONRA ASANSÖRSÜZ OKYANUSA İNİYORUM AMA BÜTÜN BALIK ÇEŞİTLERİNİN YÜZDÜKLERİNİ GÖRÜYORUM AMA BEN HİÇ ISLANMIYOR OKYANUSLA ARAMDA CEMAKAN VAR, BİRDE BİR BEYAZ TAKSİ GELİP BENİ ALIP GÖTÜRÜYORDU.
HAKKINIZI HELÂL EDİNİZ çok uzun oldu ama ayrıntısız kelimenin ucunu bulamadım

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında huzurlu ve mutlu hissetmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Olanlar ve olacaklar hakkınızda hayırlı olur inşAllah. Rüyanızın olumsuz bir yönü yoktur. Hayırlı olacağı görünüyor. Fakat nişanlandıktan sonra hayırlı olup olmadığını görmek için istihareye yatmak ne kadar doğru bilemeyiz. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabiki.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler ben biliyorum çocuk için yatılmaz ama 4 kızım var şükürler olsun eşim ve ben hayırlısı ile sağlıklı hayırlı bir erkek evladı istiyoruz Rabbimden inşAllah rüyaya yattığımda 4 kere yeşil gördüm 5 .de biri bana erkek çocuğu verdi benimmiş eşime benziyordu 6. Gün de deniz de bir siyah büyük bir balıkla yüzüyordum ne anlama geliyor lütfen cevap yazın


arifselim
Hayırlı günler. Böyle bir konuda istihare yapılmaz zaten biliyorum demişsin. Rüyaların hayırlıdır ama bu manada işarettir diyemeyiz. Bunun yerine hayırlısı ile olması için hacet namazı kılabilirsiniz bu daha uygun ve isabetli olur Allah’ın izniyle.


Bus5858
İyi günler istihareye hayatım da gel gitli kafası karışık olan benim için hayırlı mı değil mi diye yattığım biri var Allah hayırlara yazsın rüyamda bir komşunuzla kavga ediyorum ve saçımı seçiyor bakıyorum ki saç diplerimden kan gelmiş. Sonra kendi saçlarımı makasla kestiğimi gördüm en son ise berrak bir deniz gördüm balıklar gözüküyor du için de sonra koluma büyük bir beyaz renkte balık yapışıyor şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

İyi günler istihareye hayatım da gel gitli olan kafası karışık olan bir arkadaşım için yattım benim de kafamı karıştırıldığı için benim için hayırlı mı değil mi diye Allah hayırlara yazsın rüyamda komşumuzla kavga ediyorum saçımı çekiyor saçlarımın dibine bakıyorum ki kan sonra makasla kendi saçlarımı kesiyorum en son olarakta berrak bir deniz gördüm içinde ki balıklar gözle görülüyordu tekne ile gidiyordum en son olarakta koluma büyük beyaz bir balık yapışıyor yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhablar istihareye hayatım da kafası karışık olan gel bitkiler yapan bir eski sevgilim için yattım Allah hayırlara yazsın rüyamda koşumuz ile kavga ediyorum ve saçımı çekiyor birde bakıyorum ki saç diplerim den kan geliyor sonra kendi saçlarımı makasla kestiğimi gördüm en sonra olarak ta berrak bir deniz gördüm balıklar gözle görülüyordu tekne ile gidiyordum en son olarak ta beyaz büyük bir balık koluma yapışıyordu yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  İstihare Kesin Olarak Çıkar mı

Tohat
Hayırlı günler. İstiharede tabire bakılmaz fakat hal durumu ifade eden bir rüya olabileceğinden yorumuna yapacağız. Rüyana göre seni strese sokup moralinin bozulmasına ve samimi davranmayan bazı kimseler olduğuna, bunların seni huzursuz edip hem iş hem aile ortamında tatsızlıkların olmasına neden olabilecek kişilerin varlığına, tüm bunların arınmasının ardından ufkunun genişliğini hayatına yansıtacak, hem bolluk ve bereketi görecek hem de mutlu olacağın günlerin çok yakında olduğunu gösterir. İstihare rüyası olarak tabirlenecek olursa renklere bakarak hayırlı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca hislerine de bakman ve yediye tmamalaman gerekir. Allah en iyisini bilendir.


blogger
Merhaba. Bir akrabamın tavsiyesiyle evlilik için bir kızla tanıştık. Konuştuk anlaştık ancak kendisi ayrılmak istediğini söyledi ve ayrıldık. Ancak hayırlı birimiydi değilmiydi hemen pes etmemem mi gerekir diye merak ettim Ve istihare namazı kılıp uyudum. Rüyamda bulanık bir ırmakta büyük siyah ve dişli bir balığı oltayla tuttum ancak balık büyük olduğundan ırmaktan çıkaramadım. Balığın yanına gidip elimle çıkarmak için oltayı kuzenime verdim. Ama balık sazlıkların arasından kayboldu. Üzülerek uyandım balığı kaçırdığım için. Uyandığımda balık siyah olduğu için olumsuz diye düşünmüştüm. Daha sonra rüya tabirlerinde siyah büyük balığın iyi olduğunu okudum ve kafam karıştı. Acaba rüyamın anlamı nedir

Hayırlı günler. Evlenmeyi düşündüğüm bir kız vardı. Bir ay gibi bir süre görüştükten sonra herşey iyi giderken memleketinden başka yerde yaşamak istemediği için ayrıldı. Bende o benim için hayırlı ise hemen vazgeçmek istemediğimden istihare namazı kıldım ve duasını yapıp yattım. Rüyamda bulanık renkli bir ırmakta oltayla yaklaşık 2 metre büyüklükte siyah ve dişleri olan bir balık yakaladım ama balık çok büyük olduğu için oltayı koparmasın diye çıkaramadım. Daha sonra oltayı tutması için kuzenime verdim ben gidip elimle çıkaracaktım ama balık sazlıkların arasına girip uzaklaştı. Uyandığımda balık siyah olduğu için o kişinin hayırlı olmadığını düşündün ama daha sonra rüya tabirlerinde siyah balığın anlamının iyi olduğunu okudum. Bu yüzden kafam karıştı rüyamı yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.


Tohat
Merhabalar. Gördüğün ırmağın bulanık olması senin şu anki kararsız tutumuna balık ise büyük bir kısmet ve hayırlı olabilecek kişiye işarettir. Düşündüğün kişi hakkında hayırlı olabilir fakat istiharenin devamını sürdürmen ve dua ederek Allah’tan dilemen en iyisidir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


istiharede balık görmek, istihare rüyasında balık görmek, istihare namazında balık görmek

Bu kategoride yer alan İstiharede hiçbir şey hatırlamamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare rüyasında balık görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.