Anasayfa
22 Kasım 2022, 9:15
sizden91
Abone

Yaradan çıkan renksiz su abdesti bozar mı ?

Yaradan çıkan renksiz su abdesti bozar mı ?

sstrn
yara suyu abdest bozarmı

Yaradan çıkan renksiz su abdesti bozar mı ? ve bu renksiz suyu abdest alırken su değip dışarı taşması abdesti bozar mı ?


Cevap: Yaradan çıkan renksiz su abdesti bozar mı ?

umutlucan
yaradan çıkan kan irin dağılırsa hanefi mezhebinde bozar şafi mezhebinde bozmaz..

Okudunuz mu?  Riya mıdır yoksa sevap mı

Cevap: Yaradan çıkan renksiz su abdesti bozar mı ?

@hmet
Yara suyu kan hükmündedir.
Hanefiye göre bozar, Şafiiye göre bozmaz.


Cevap: Yaradan çıkan renksiz su abdesti bozar mı ?

sstrn
< Renksiz su
Sual: Yaradan çıkan sarı su veya renksiz su abdesti bozar mı?
CEVAP
Yaradan ağrılı çıkan renksiz su, abdesti bozar. Ağrısız olarak çıkıyorsa, abdesti bozmaz. Ağrısız gibi, ağrılı çıkan renksiz suyun da, abdesti bozmayacağını bildiren âlimler olduğu için, uyuz, çiçek ve egzamalı olanların bu kavle uymaları caiz olur.
>

bunu okuyup abdest aldım ve namazımı kıldım kazaya mı kaldı şimdi ?

Okudunuz mu?  Tefriciyeden önce okunacak dua varmı?

Birisi1234
Selamun Aleykum kardeşlerim.

Benim genetik olarak fazla yürüdüğümde ayağımda bayağı kabarık çıkıyor, su topluyor. Bunları ilk patlattığımda, abdestimi bozulmuş kabul edip abdest alıyorum.
Fakat o kabarcıklardan uzun bir süre hafif su gibi sıvı çıkmaya devam ediyor. Bu durumu içinde barındıran her vakit tekrar abdest almam gerekirmi?

Okudunuz mu?  Boy Abdestinden Sonra Gelen Vesvese ?

Allah razı olsun.

Genetik bir hastalık olduğunda zaruret haline dönüşmüyormu? Ben iş yaptığım sürece veya yürüdüğüm sürece ayaklarım su toplamaya devam edecek. Böylesi durumda zaruret haline dönüşüp tekrar tekrar abdest alınmadığını okudum.

‘Vücuttaki kabarcıklardan çıkan safi su, sahih olan görüşe göre, kan gibidir, abdesti bozar. Diğer bir görüşe göre ise, abdesti bozmaz.

Okudunuz mu?  Yalvarmak caiz mi?

Bu ikinci görüşte, uyuz olanlar ve çiçek çıkaranlar için kolaylık vardır. Zaruret halinde bu görüş ile amel edilmesinde bir beis olmadığı, İmam-ı Hulvanî’den nakledilmiştir.’


mum
Akıntı olduğunda abdest bozulur, her namaz vakti yeni bir abdest almalısınız.


Kayıtsız Üye
Tırnağımın yanındaki ufak deri parçasını kopardım ve kanadı. Ben de kanın kesilmesini bekledim sonra o bölgeyi yıkadım ve abdest alıp namaz kıldım. görünürde akıntı falan yoktu sadece deriyi kopardığım için kırmızı et görünüyordu. Fakat namazdan sonra o kopan derinin yerine peçete bastırdığımda küçük bir nokta şeklinde sarı kanlı su gibi bir şey bulaştı peçeteye, etrafa dağılmamıştı ama o yaranın yanı etin üzerinde duruyordu, namazı iade etmem gerekir mi?

Okudunuz mu?  PDF olarak internette dolaşan kitapları indirmek günahmıdır?

Ensar
Akan kan veya irin eğer akıcı ve biryere bulaşacak şekilde akmamışsa bundan dolayı namazınızı iade etmenize gerek yoktur. Yara üzerinde duran kan ve başka şey den dolayı namaz veya abdest bozulmaz, aksi olur akıcı veya bulaşıcı şekilde aktıysa o halde abdest bozulur haliyle namazda bozulur.
Siz namazı iade etmeyin namazınız inşaAllah geçerli olmuştur. Selametle kalın

Okudunuz mu?  Resulullah'ın İsimleri arasında ''Mustafa'' ismi yer alıyor mu?

yaradan çıkan su abdesti bozar mı, Yaradan su çıkması abdesti bozar mı, yaradan su gelmesi abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan İçimde bir sıkıntı var ne yaparsam yapayım Allah affetmeyecek gibi hissediyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaradan çıkan renksiz su abdesti bozar mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.