Anasayfa
12 Kasım 2023, 17:55
sizden93
Abone

Abdest aldıktan sonra krem sürmek abdesti bozar mı?

Abdest aldıktan sonra krem sürmek abdesti bozar mı?

Sıddıka07
Namaz abdesti aldıktan sonra krem sürmek, koltuk altına rolon sürmek veya deodorant sıkmak abdesti bozar mı, abdest alınıp bunlar sürüldükten sonra namaz kılınabilir mi ?


Cevap: Abdest aldıktan sonra krem sürmek abdesti bozar mı?

Darusselam
Hayır bozmaz
Hanefi mezhebine göre krem deodorant gibi kokuları sürmek namaz abdestine de gusül abdestine de mani değildir. namaz kılına bilir.
Şâfii ve Hanbeli mezheplerine göre pis sayıldığı için sürülen yeri yıkadıktan sonra namaza durmak gerekir.

Okudunuz mu?  En iyi Kuran-ı kerim meali hangisi?

Yorum: Abdest aldıktan sonra krem sürmek abdesti bozar mı?

Kayıtsız Üye
El ve ayağımda tırnak mantarı var. Tedavi için verilen ilaç şeffaf ojeye benzer bir ilaç ve altına su geçirmiyor. İlacı ilk başlarken iki günde bir sürmem gerekiyor. Su ile çıkmıyor. Namaz abdestini nasıl yapmaliyim. Allah razı olsun.


Yorum: Abdest aldıktan sonra krem sürmek abdesti bozar mı?

arifselim
Uyumadan önce yani yatsıyı da kıldıktan sonra sürebilirsin. Normalde belli bir süre sonra o kremi deri emer ve etkisini de kaybetmesi gerekir. Sabaha kadar yinede hiç bir şekilde geçmiyorsa bu durumu doktoruna danışmalısın.

Okudunuz mu?  Bayanların rukuda tam eğilmemesi

Kayıtsız Üye
yüzümde sivilce lekelerim onlar için orflaymin leke giderici kremini kullaniyorum abdest aldiktan sonra tekrar o kremi sursem abdestim bozulur mu


mum
Leke giderici kremi abdestten sonra sürmeniz abdestinizi bozmaz.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm hocam. Ben şafii mezhebindenim. Günlük ped kullanıyorum ve ister istemez elim avret yerime değiyor değiştirirken. Bu durumda hanefi mezhebini taklit edebilir miyim ?

Okudunuz mu?  Namazda geğirmek ve hapşırmak

Selâmün aleyküm hocam. Ben şafii mezhebindenim. Yukarıda görüldüğü gibi bu tür kokuları ve kremleri sürmek namaza engel. Ben sürekli krem sürme ihtiyacı hissediyorum (ellerim kuruduğu için ve yandığı için). Bir de sıcak havalarda ister istemez insan terliyor ve deodorant sıkma ihtiyacı duyuyor. Hanefi mezhebine uyabilir miyim/taklit edebilir miyim bu konularda ? Lütfen açık bir cevap verin sürekli vesvese içindeyim bir kaç kaçamak cevap aldığım için. Bana NET bir cevap verebilir misiniz ?
Selametle.

Okudunuz mu?  Çocuğun günahı olur mu? Evladın günahları sevapları

mum
< hanefi mezhebini taklit edebilir miyim ? >
Mezhep taklidi caizdir.
Dokunma, deodorant ve krem sürme konusunda taklit edin. Tavsiyem diyanet islam ilmihalini okuyun


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun. Sayenizde vesveseden kurtulacağım inşAllah. Yalnız taklit ederken özel bir şey yapmam veya söylemem lazım mı yoksa niyet sadece içinden mi geçirilip uygulanır ?

Okudunuz mu?  Yara üzerinde kurumuş kabuk (iltihap,kan) abdeste mani midir ?

Allah sizden razı olsun. Sayenizde vesveseden kurtulacağım inşAllah. Yurt dışında yaşadığım için direkt bir hocaya danışmak istedim. Yalnız taklit ederken sadece içten (kalpten) geçirilerek mi niyet edilip taklit edilir yoksa özel bir söz mü söylemek gerekir ? Çok sağ olun tekrar hocam.


mum
Mezhebi taklit için ilmihal bilgilerini öğrenin yeter.


Kayıtsız Üye
Hocam şu an elimde ilmihal mevcut değil. Öylece bir şey demeden taklit etmeye başladım. Sahih olup olmadığını yazar mısınız lütfen ? Namazlarıma bir zararı var mıdır yoksa taklit geçerli midir ?

Okudunuz mu?  Su toplayan yerler ve gusül abdesti

arifselim
Bir şey demene gerek yoktur ancak bilmeden taklidi nasıl yapacaksın. Bir İslam ilmihalin olsun ve bunu sürekli ve sık sık okumalısın. Her müslümanın elinin altında ve evinde mutlak bir İslam ilmihali olmalıdır.


Kayıtsız Üye
Hocam bilmeden taklidi nasıl yapacaksınız demişsiniz de özel bir şey gerekmediğini söylemiştiniz. Ben de bir şey yapmadım içimden sadece bunu geçirdim ve uyguluyorum tıpkı hanefiymişim gibi. Bu yanlış mı ? Ve namazlarım geçerli midir ?

Okudunuz mu?  Vücuda sıçrayan idrar gusle mani midir?

Dediğim gibi yurt dışında yaşadığım için elimde bir ilmihal mevcut değil şu an. Sipariş etmek istiyorum ama hangisini ve nereden edebilirim örerir misiniz ? Allah razı olsun.


ACİLSERVİS
Bir şey demen gerekmez dediği taklit için. Bilmen gereken şey ise taklit edeceğin mezheptir. Mezhebi okuyup bileceksinki taklit edebilesin. Öğrenip bilinmeyen şey nasıl taklit edilebilir.

Okudunuz mu?  Valla kuran çarpsın yemin kefareti gerekir mi

Kayıtsız Üye
İnternetten araştırıp gereken bilgileri elde etmiştim taklit etmek istediğim konu hakkında ve taklit etmek istediğim mezhebe göre ama bu yeterli değil sanırım…


Kayıtsız Üye
Selam aleyküm ben şafii mezhebindenim sabah ve akşam sivilce kremi kullanmak zorundayım etki edebilmesi için 4 ay kullanma zorunluluğum var ama kullanınca yüzümü yıkamamam lazım abdest alırken yüzümü ıslatmazsam olur mu yada bana nasıl bir öneride bulunursunuz namazımı aksatmak istemiyorum ama sağlığımdan da olmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Okudunuz mu?  Allah (c.c) iyi midir, kötümüdür?

mum
Bu konuda mezhepler arasında bir fark yok hüküm aynıdır.
Güzelleşmek içinse mazeret sayımaz ama hastalık ise yüzünüzü yıkamayabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Hocam iyi günler ben 2 şey için krem kullanıyorum bir sivilce bir egzama gece şeytan bana fesfese veriyor o yüzden abdest alıp okuyarak yatıyorum hanifeyim abdestim bozulurmu hocam


ACİLSERVİS
Krem kullanmak abdesti bozmaz.


krem surmek abdesti bozarmi, krem sürmek abdesti bozar mı, krem sürmek abdest bozar mı

Bu kategoride yer alan Yemin kefaretini ödeyemeyecek güçteyim ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest aldıktan sonra krem sürmek abdesti bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.