Anasayfa
28 Ekim 2022, 12:01
missa01
Abone

Ruh hali nedir kısaca

Ruh hali nedir kısaca

Kayıtsız Üye
şöyle bir vesvesem var dinime bağlılığımı arttırmaya çalışıyorum ilahi dinliyorum dini bilgiler öğreniyorum ama bunları yaparken hiç bir şey hissedemiyorum etkilenmiyorum bu ruh halinden nasıl kurtulabilirim ?


Cevap: Ruh hali nedir kısaca

Fetva Meclisi
Ruh hali ne demek özet

Değerli kardeşimiz. Ruh hali belli bir zamanda kendinizi hissediş şeklinizdir. Ruh halleri hissediş ve davranış tarzınızı derinlemesine etkiler. Çözüm üretebilirler veya üretmeyebilirler. Bu sebeb ile şeytanın sizlere vermiş olduğu vesveselerden tamamen uzak durmalısınız. İslam vesveseden sakınmayı istemiştir. Çünkü vesvese faydalı değil, zararlı olan bir şeydir. Vesveseye kapılan insan, ibadetlerinde yanılır, çeşitli hatalara düşer ve haz almaz. Vesvese insanı yanlış ve batıl yollara saptırır. Hatta vesvesenin neticesinde insan akli dengesini bile kaybedebilir. Şunuda unutmamak gerekir hırsız hiç bir zaman boş eve girmez. Şeytan da boş kalbe girmez eğer şeytan vesvese veriyor ise kalbinizdeki imanı çalmak istiyor. buna siz müsade etmeyiniz kalınız selametle….


Ruh hali nedir kısaca

Kayıtsız Üye
Ruh hali kısaca anlatmak gerekirse duygularınızdır..! Ruh halinizi değiştirmek istiyorsanız…! O zaman duygularınızı değiştirecek; sonuçlar almak için, amaçlar planlamalısınız.! Yani duygularınızı değiştirecek ambians(atmosferlerlere) girmelisiniz Yani DUYGULARINIZ= RUHUNUZ do you understand me !?

Okudunuz mu?  Cuma günü cünüp olmak günah mı?

ruh hali ne demek, ruh halleri nedir

Bu kategoride yer alan Nefret duygusunu nasıl yenebilirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ruh hali nedir kısaca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.