Anasayfa
3 Ocak 2023, 23:06
sizden6
Abone

Nasipsizlik ve Şansızlık Ne Demek

Nasipsizlik ve Şansızlık Ne Demek

SarucaBey
Belki Çok duydunuz Lakin Öyle Böyle Değil. ÇOK NASİPSİZİM ÇOK ŞANSSIZIM.
Abiler,Ablalar Sevgili kardeşler.

Belki buna benzer post ve konular çok açıldı foruma. belki artık ezberlediniz neler söylenebileceğiniz.
Durum böyle ise özür diliyorum. Ama inanın yardıma çok ihtiyacım var.

Hayatta artık hiç bir şeyi yapmak için bir cesaretim bir umudum yok.
çünki bilirim hep ve her defasında engellenirim. Herkese Kolay olan Bana çok, Çok zordur.

Önemli yerlerde ve anlarda Ehli olduğum işleri yapamam. %100 Emin olduğum bir konuda Büyük konuşmakmı, Yaradan gözümün yaşına bakmaz. Yüzlerce kişinin içinde Musibet veya bela sadece beni bulur. Fayda veya iyi olabilecek konularda 3-4 kişinin içinden seçilemem. Ama istemediğim hoşlanmadığım bir iş yapılacaksa 300 kişinin içinden seçilebilirim.

Her zaman gözden çıkarılmak veya feda edilmek için tercih edilen ilk kişiyim. Herkese varsa bana yoktur.

Çare derman bile aramaya çekiniyorum. Derdimi anlatıp yardım istediğim kişiler bile önemsemiyor ilgisiz kalıyor veya gülüyor. Abarttığımı düşünerek. Derdime derman bulamayışım bile Nasipsizliğim.

Artık içimdeki "Kayrılmış Kul" Düşüncesi içimi kıtır kıtır kemiriyor. Yaradan inancı ve imanım törpüleniyor hissedebiliyorum.
İnsan ister istemez "Niye Hep Ben" duygusuna kapılıyor.

Başım ağrıyor diye doktora gidersin. Ezberlemiştir ağrı kesici verir yollar.
Çok ağrıyor diye tekrar gidersin daha iyi bir ağrı kesici verir yollar.
Artık kafan beynin patlarda perişan olursun ondan sonra kapsamlı bir muayene eder.
Bakarki ya tümer vardır ya migren. ama geç kalınmıştır.

Şimdi bende böyle. Bi sıkıntım var böyle böyle , dedikçe çevrem, "Namaz kıl geçer" diyor.
hastayım, namaz kıl geçer. aspirin misali. Adam gibi gel bakalım gidelim görünelim iyice muayene edelim diyene denk gelemedim. Hocam sıkıntım var böyle böyle. Alsana Asprin misali. "Rızık Genişliği veren ayetler muska yapılır ödev dualar verilir" sadece soruya göre çare.

Arkadaş senin derdin bu, şundan bundan kaynaklanıyor. şunu yapiyorsun yada şunu yapmiyorsun diyen bir Allah dostuna denk gelemedik bir türlü. Ne olur yardım.


Cevap: Nasipsizlik ve Şansızlık Ne Demek

Duha
esselamu aleykum kardesim,

nasipsizlik, sansizlik diye boyle kavramlar dusunceler dusunmen beni acikcasi uzdu. Rabbim sevdikleri kullarini sinavlara sokar. Ve senin yapman gereken Rabbine siginman. Sen Rabbini unutursan, o zaman sen bu vesveselerden nasıl kurtulacaksin?

Her insanin bir arkadaşi bir dostu olmayabilir, Ama unuttun mu en sevgili en yakinimiz Rabbimiz. Senin bir kederin bir derdin oldugunda Rabbime siginman gerekir, ona halini derdini anlatman gerekir… Dunya gecicidir, dunyadaki seyleri kafana takarsan ileride bas edemezsin. Bu dunya gelip ve gecici. yapman gereken bol bol dua edip tevbe etmen, ve ben nasipsizim sansizim diye dusunmemen…

Sabretmeyi ogrenmen gerek.Suphesiz Rabbimiz sabredenlerle beraberdir. Her derdin bir dermani vardir.

Hadis:Resulullah (sav), (ölen) çocuğu için ağlamakta olan bir kadına rastlamıştı: "Allah`tan kork ve sabret" buyurdu. Kadın (izdırabından kendisine hitab edenin kim olduğuna bile bakmadan): "Benim başıma gelenden sana ne?" dedi. Resulullah (sav) uzaklaşınca,kadına: "Bu Resulullah idi!" dendi. Bunun üzerine, kadın çocuğun ölümü kadar da söylediği sözden dolayı (utanıp) üzüldü. (Özür dilemek için) doğru Aleyhissalatu vesselamın kapısına koştu. Ama kapıda bekleyen kapıcılar görmedi, doğrudan huzuruna çıktı ve: "Ey Allah`ın Resulü, (o yakışıksız sözü) sizi tanımadan sarfettim (bağışlayın)" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "Makbul sabır, musibetle karşılaştığın ilk andakidir" buyurdu.
HadisNo:3232

Okudunuz mu?  Abdest nedir? Kısaca

bu hadisi iki defa oku ve yeniden dusun kardes ve asla ibadet yapmaktan kacma daima ibadet et. Sen Rabbine yaklastigin surece Rabbim da sana 10 kat daha çok yaklasacaktir unutma.

Selam ve dua ile..


Cevap: Nasipsizlik ve Şansızlık Ne Demek

Kayıtsız Üye
Yazınızı okudum anladığım kadarıyla depresyondasınız .Dr. Nevzat tarhanın sağlıkla ilgili bir kitabı var(Mutlulk psikolojisi)tavsiye edrim. kitabında yazmış olduğu deprseif durumları,özelliklerini içeren anlatımlar yazmışsınız, bence bu konuları içeren bir sağlık kitab alın ,doktorada gidin belki ama herşeyden önce kendinizi bu konuda eğitin.Ve sosyal aktivitelerde yetersizliğiniz varsa kendinizi yetiştirmenizi,birşeylerle meşgul olmanızı, dini konu hakkında da şunu belirtmek isterim : aynı zamanda içinizde bir vesvese var anladığım kadarı ile bunun içinde gene okunması lazım gelen duaları (felak nas) gibi bunları öğrenip kendinize okuyunuz.


Cevap: Nasipsizlik ve Şansızlık Ne Demek

Kayıtsız Üye
Mehaba, bu kardeşimize ek olarak bide şu önerimi iletmek istedim. Dr. Nevzat tarhanın (mutluluk psikolojisi) kitabı yanında birde Muhammed Bozdağ adlı yazarın (düşün başar) adlı kitabını alıp bu kitaplardan edindiğin bilgilerle hayata daha pozitif,olumu bakacağını düşünüyorum.


SarucaBey
Sayın duha, Dediğinize Benezer olay bizzat başıma geldi.

Benim ikiz evladım doğdu, Doğum yapılan hastane doğum konusunda çok başarılı ve iyi bir özel hastane. Doğumdan yaklaşık 2-3 Saat sonra Doğum hane önünde bir patırtı ve kargaşa endişe vardı. doktorlar hemşireler koşuşturup duruyordu. uzaktan duyduğum kadarıyla bir hemşire diğerine "Yeni doğanlardan birinin durumu iyi değilmiş" diyordu. Ve Ben tereddüt etmeden şunu dedim.

Ben kaderimi Nasipsizliğimi biliyorsam, Bela Musibet bana gelmekte tereddüt etmiyorsa. Bu sağlık durumu kötü olan evlat benim evladım olmalı. Ben rabbimi bilirim. Benim olduğum yerde Benden başkasına Musibet vermez çünki. Dedim. Akşama doğru çocuklardan birinin kurtarılamadığını söylediler.
Ve ben o anda dedim. Belada musibette senden, sen verdin sen aldın. ağlamıcam dedim. Ağlamadım. Ailem beni duygusuzlukla suçladı. Bak evladım konusunda metanetli oldum.

iş yerinde 3-4 ayda bir Müdürler bütçeden dolayı toplanırlar. Malum,satışlar hiç bir zaman memnun edici değildir. ve bu bağlamda bir personelin işine son verileceği söylenir.
Ben her performans değerlendirmesinde B+ alırken, Çalışmalarından şikayet edilen onca insan verken, İlk önce topun ağzına hep ben geliyorum. Bir şekilde karar geri alınıyor. gönül alınmaya çalışınıyor. Ama sürekli sürekli böyle. Hep sünnetçi korkusu.

En basiti, EHLİ Olduğum işlerde, Ben bunu Çok rahat yaparım Dediğimde. Allah gözümün yaşına bakmaz. Elime yüzüme bulaşır. Rezil olurum.
İlk denediğim bir iş değil halbuki,Ehli olduğum iş. Ama bilirim ALLAH Beni Engeller. O yüzden İnsanlar şu işi bitirebilirmisin diye sorduğunda, Güven vererek "EVET" diyemiyorum.
Güven veremediğim içinde haliyle hep kaybet hep kaybet. Heep Kaybet.

Daha bir kaç gün önce olan bir olay. 12 yıldır istanbul trafiğinde çeşitli sebeplerle araç kullanırım. VAllahi de billahide beni bu süreçte ehliyet sormak için bile hiç polis çevirmedi bu zamana kadar.
Hatta arkadaşlara hep derdim, "Bu ehliyet varya, bu ehliyet daha bu zamana kadar hiç bir polis bu ehliyete bakmadı" derdim. Geçenlerde AOF sınavları oldu, öğrenci kimliğimle ehliyeti montun cebine koymuştum.
Ve Buyrun Polis çevirdi, İlk defa. açıkcası heycanlandım. ilk olacaktı. Ama montu askıda unuttuğum için ehliyeti veremedim. Yalvarma yakarmalar tesir etmedi.
Trafik Cezası, Aracın bağlanması, tekrar çıkartılması flan filan. derken 1400 TL ye patladı bana. Teşekkür ederim yarabbi dedim. Bu günden boş geçmedik.

Okudunuz mu?  Koltuk altı lazer epilasyonu

Buyur Eskilere gidelim. Askerde 300 kişilik bölük, Bulaşık haneye adam gidecek. O bulaşık haneye gidecek 5 kişiden mutlaka biri olurum.
Acizane kursta okudum bir dönem, Zenginin biri Tüm sınıflara 20 adet çeyrek altın dağıtılması için kursa bağışta bulundu. Bizim Sınıfın Kadrosu 22 Kişi, Bil Bakalım Bana çeyrek altın gelme ihtimali % kaç.

Başka bir örnek, Cumartesi Pazar tatil yapıyoruz, Cumartesi Çok önemli bir sınavım var. Ve koca yılda o gün mesaiye çağrıldık. Yalvarmama yakarmama rağmen. normalde mesai sayılacak günümde iznim verilmedi.

Bir işi Ne kadar özverili ve Ne kadar dikkatli temiz yaparsam. O iş o kadar tepki çeker. 🙁

Pahalıya alır, ucuza satarım. Bir müşteriyle buluşmak için sözleşsek ve ben saatler öncesinden çıksam. Her zaman boş olan yollar dolar taşar. izah etmek için kelimeler yetmez.

Hele sıralı sistemler, İnanın tüm yeminimle ve samimiyetimle söylüyorum. Sıra bana geldiğinde her defasındamı ya sistem gider, yada ürün biter.

Kısaca yaşadığım şeyler, geleceğe olumlu bakmamı engellediği gibi, hayata dair bir gelecek planı yapmamı. Bir şeyler yapmak için ,ilerlemek için gerekli adımı atacak cesareti de alıp götürüyor.
Biliyorum çünki, herkese kolay olan bana zordur. Herkese ikram, bana mahrumiyettir.

Senelerdir sabrediyoruz, dua ediyoruz. Umut ediyoruz. İstiyecek kimse olmadığı için hep ondan istiyorduk. Ama nereye kadar sabır.

Ama sesini duyan kimse yok düşüncesi bile. İnsanı kahrediyor. Ve ne yalan söyliyim, buda insanın içindeki imanı derin derin törpülüyor.

Olay tamamen manevi, Kitapla doktorla olacak iş değil.


Nacizane
Selam kardeşim, seni ve yaşadıklarını en derinden idrak ediyorum.anlattiklarini dikkatle okudum ve duygularını tüm yoğunluğuyla anlıyorum.
Allah, bu dünyayı bir sınav yeri eylememis mi? Aldığın ilaçlar fayda vermiyorsa bil ki teşhiste de bir hata olmalı. Allahtan geleni her daim hayırlı kabul etmek,sükretmek ve tevekkül etmek ne güzel bir davranıştır. Bize uzak olan Ona yakındır. Her daim Ondan iste.Kul acizdir Allah hakim.Zulkarneyni hatırla, Ashab i Kehf i.neler çekmiş o güzel insan,Allahın en sevdiği, Habibullah,…düşün ve sükret kardeşim. Bu dünyada sınav bitmedikce umut da tükenmez. Bu yol asla ümitsizlik yolu değildir. Kurana kulak ver.Allahin sözlerine. ..ve oku!
Demem odur ki güzel kardeşim, bu zorluklar sana tüm mağfiret ve dua kapılarını açsın ve ettiğin dualarla sabrin, karşılığında en güzel meyvelerini almayi nasip etsin. Allahın selami üzerine olsun!


Kayıtsız Üye
Arkadaşım, muhtemelen oğlak burcusunuz… Oğlaksanız -ki öyle gibi görünüyor- bilmelisiniz oğlak daha doğar doğmaz kendisini sapa ve sarp yolların, aşılması güç engellerin, tepe bucak maniaların kendisini beklediğini bilmeli… Muhallebi yerken dişinizin kırılma, Konya ovasında ağaca çarpma ihtimalini hep hesaba katmalısınız. Nereden biliyorum? Ben de oğlak burcuyum ve bende aynı dertden muzdaribim

Okudunuz mu?  Aşırı şüphe ve vesvese

halilcan
böyle şeylere inanmayın, imanınız bile gidebilir.

LİNK VERMEK YASAKTIR


yasemin
Bir insan kendine acımaya başladıysa işte o ,onun felaketidir , o zaman insanda yıkım başlar. Böyle düşünen kardeşlerim , oldukları durumdan muzdarip iseler ; -iyiki insanım , iyiki insna olarak doğmuşum , talihliyim müslümanım , Allahla ilişki kurabiliyorum bana verdiği sıkıntılarla devamlı kendini hatırlatıp benim hamdetmemi nasip ediyor, Firavunun başı dahil ağrımamış ; Rabbimin bana yaşattıkları Onunla irtibat kurabilmem için birer sebeptir- bu şekilde düşünüp , olumlama yaparak Allah’a yaklaşın, olumsuz tarafından ele almayın konuyu , umutvar iseniz zaten bir yerden bir pozitiflik bulursunuz


Kayıtsız Üye
ne kadar kotu bı durum bnde 23 yasındayım AYNI DERRETEN MUZDARIPIM


Kayıtsız Üye
Nasipte varsa olur bir gün istediğimiz


Kayıtsız Üye
SARUCABEY KARDEŞİM,
Kaba tabir olur ama merkepten düşenin halinden ancak merkepten düşen anlar. Seni gayet iyi anlıyor ve yürekten katılıyorum. Zira bende ayni dertten muzdaribim ve ne yazık ki ne sana nede kendime fayda edecek Çözümü henüz bende bulamadım.
Yorum ve öneri yazan arkadaşlar iyi niyetleriniz için teşekkürler ama Sarucabey arkadaşında benimde demek istediğimiz farklı bir konu. Ancak yaşayan anlar. Hergün işe gittiğiniz yolda trafik işiklarının bile size düşman olduğunu gördünüzmü. Ne saçma demi? Pisikolojik sorunlu gibi demi? Olması gereken çok basit bişeyin olacakmış gibi başlayıp sonra sarpa sarıp, sonra olmadığını, bir hiç için günlerce boşuna efor, enerji, saman vb harcamayı yaşadınızmı hep, başkalarının gelip bir anda aldığı sonucu almak için günlerce gidip gelmeyi bilirmisiniz?

Bu talihsizlik neden oluyor, ne kadar sürer çaresi nedir bilemem ama bütün yaşananların Allahın takdiri olduğu muhakkak. Çünkü kara karıncanın gece rızkını tain eden kudretin sahibi bunada kadiri mutlaktır. Yaprağın dalından kopması ve savrulmasıda Yanlız onun izni ve inayeti ile olduğuna göre bu yaşadığımız talihsizliklerde yanlız onun takdiri iledir. Bu noktadan yola çıkarak çözümünde yine ondan geleceği kesin. Ama nasıl istemeli, nezaman, neye karşılık işte onu henüz çözemedim. Dua ve temennilerinizde bu bahtı makbul olanlardan edilmesine vesile olur inşAllah.


Kayıtsız Üye
Allahim akil ver firaset ver şeytanın vesveselerinden beni ve bu dertten muzdalip insanlari koru. Bizi kendimize birakma bizleri kolla gozet yoksa sonumuz karanlik olur. Nasibimizi hayirlisindan ver helalinden ver.


Kayıtsız Üye
Kardes yazini okuyuncaya kadar bende senin gibi düşünüyodum fakat sonunda bir yazi var imanin torpulenmesi ewt o bendede olmus yeni farkina vardim.sayende teşekkür. Kardes benim durumum bir çok insana göre ekonomik saglik vb durumlardan dahay iyi. Ornek verirsek fabrikam var arabalarim var vesaire. Ama seytan varya seytan vesveselerle imani boyle torpuluyor iste. Neden rakipler daha hizli ilerliyor neden ihracatta 3ulkeden baska mal.satilmiyor nasipsizmiyiz vs vs vs. Afedersin halt ediyoruz. Yazindan anladigim kadar araban var trafik cezasini odeyecek paran var buraya yazacak pc veya cep tlf. Var bunlara sahip olamayan nice insanlar var biliyormusun . Ben biliyordumda yazini okuyunca benimde yeni aklima geldi. Afrikada insanlar acliktan ölüyor.suriyede bomba yagiyor tepelerine. Bunlari dusun onlarda Allahin kulu. Tawsiyem devlet hastanesi aciline git 30 dk seyret gelenleri ve haline sukret bende gitcem. Mezarlık ziyaretine git ve bu dunyanin fani oldugunu herseyin bos olsugunun bilincine var. Bende gidecem. Allah senden razı olsun. Halime sukur etmemi sagladin

Okudunuz mu?  Kızların rüyada cinsellik görmesi

Kayıtsız Üye
Eeeeee sonuç her kez aynı dertten muzdarip kader başımın gözümün üstünde haşa isyan etmiyorum bir tek benimi bağlıyor bu kader …. Çözüm ??? gökten ne yağsa o duruma geldik .. Toplum ne kadar inançlı ise o kadar inançlıyım 5 vakit namazında değilim ama pis gezmem gerçekten çok iyi olduğum konularda bile yapamaz hale geldim sabır diye dolanıyorum işin kötü yanı 4 yaşında bir çocuğum var etrafımda emanet edeceğim kimsede yok !!!


Kayıtsız Üye
waaay benim gibisi de varmış.:)) üzülmeyin muhteremler yalnız değilsiniz.bakın anlatayım: evimize yıldırım düştü.ben ve kız kardeşim boğulduk ben iki kez boğulmuşum küccükken. ağzımdan şarıl şurul sular aktığını söylediler. SONUNDA EN KÜÇÜK KIZ KARDEŞİM BOĞULARAK ÖLDÜ 5-6 cm suda!!! çocukluğumdan beri tourette sendromum var. hangi dala el uzattıysam kurudu. evimdeki bütün eşyalarım çatlak patlak. geçen ömrümün ilk arabasını aldım 15 dk. sonra motoru yandı büyük masraf 1 ay önce. oturduğum masayı 5 dk sonra herkes terkeder. inler cinler 25 yıl her gece saat 2.30 da beni korkuturdu.evde sürekli huzursuzluk. ha üniversitede tanıştığım aşık olduğum kız yıllar sonra evlilik teklifimi kabul etti aynı gün babamın lösemi olduğu haberini aldım.kızı bırakmak zorunda kaldım.gittiğim bütün hacı hocalar ya hasta düştü ya evi yandı yada çoluğuna çocuğuna araba çarptı!!! daha neleeer neler.o ajitasyon yapan arkadaşa sözüm .kendine gel adam ol. sabırla bekle. o gün geldiğinde müsebbibler yaka paça Allahımızın huzuruna getirilecekler. bırak dünya denen bataklık onların olsun: kendini şanslı zannedenler de dünyada kiracı değiller mi zaten ?
etten kandan kemikten ibaret bağırsakları necaset dolu ağzından burnundan salya sümük akan iğrenç mahluklarız aslında!!! neyin hesabını yapıyorsun ? olan olmuş bir kere. düştük bu badireye. VARDI BİR HİKMETİ .namazını dosdoğru kıl tarikatlardan uzak dur sürekli sırat-ı müstakim iste AMAAAA bol bol hiç cimrilik yapmadan sadaka ver rahatlarsın. selamatle:)))
ha bize çare bulabilecek bir delikanlı çıkarsa haberimiz olsun .ÇARE ARAMAYA DEVAM Allah dünyanın bütün şerrinden bizleri muhafaza etsin.
HASBİNALLAH-U WE Nİ’MEL VEKİL


Kayıtsız Üye
Allah aşkına bu insanın anlattığıyla depresyon tanısını nasıl koydun? İnsanları yanlış şeylere yönlendirmeyin. Bilmediğiniz konuda sessiz kalın ki zarar vermeyesiniz.


Kayıtsız Üye
Halının tozunu almak için sopa vururuzya omisal belkide temizleniyoruz


Kayıtsız Üye
merhaba… damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlar. çünkü böyle bir nasipsizliği ancak yaşayanlar bilir. Rabbim insana çaresi olan dert versin. zira çaresi olmayan dert bir müddet sonra kul için imtihan olmaktan çıkıp bir nevi Allah`ın o kuldan intikam mı alıyor sorusunu sorduruyor. zira ben elli yaşımdayım ve hayatım boyunca işerim hep ters gitti. kolay hiç bir şeyim olmadı, olanlarda elimde gümledi zaten. psikologa gittim hatta günah olduğunu bilerek, zaruretler haramları bazen mubah kılar düsturuyla medyuma bile gittim. aldığım cevap şu oldu; nasipsizliğe aiışman lazım. evet nasipsizlik böyle bir şey aziz dostlar, varsa çaresi, ilacı duası olan yazsın, yardımcı olsun. bu nasipsizlik konusunda yaşadıklarımı bir yazsam, okumayla bitiremezsiniz. Rabbim çaresi olanla kullarını imtihan etsin vesselam…

Okudunuz mu?  İşlediğim büyük günahlardan sonra yaşamak...

Kayıtsız Üye
Bende ayni durumdayim ama yinede sana onerecegim ilk ve son sey SABRET cunku sabrin sonu selamettir derler hep.


Kayıtsız Üye
Yarali yerim.Ozumu bildim bileli çok calisanlardanim.Elimi hara atsam quruyur.Olmur,olmur.Bazen insanlara baxiram.Heyatlarinda her sey yolunda.Men bu defe her sey yaxsi olacaa deye dusunurem,her sey daha beter olur.Yoruldum.Artiq alismisam.Beye


Kayıtsız Üye
Beyendiyim insanlarla bele evlenmeyin mumkunsuz.aha bu defe evlenecem deyirem.bir de baxiram ki o insan basqa shere kocur.VAllahi de yoruldum.Bir tek yok olmak istiyorum.Ozumu oldure bilmerem.gunah.fikirlesirem ki konullu as


Kayıtsız Üye
Fikirlesirem ki konullu asger gedim,belki orda olurum.Sonra deyirem ki kizim inan orda bile her.kes Shehit olur,sen olmazsin.Talihsizimmi?Cok sukur ailem var.Amma kendi kabugüna cekilmisim.Dostlarimi yanlisliklarini deyirem,onlar bile benden uz donderirler.Mense onlari


Kayıtsız Üye
Her hali ile qabul eden biriyem.Artiq hec kimle dost da olmuram.isimi de itirdim.ne bilim.Her kes imtahandadir.heyatda harda yanlis insan var onu tapiram.Allah komeyimiz ol


Kayıtsız Üye
45 yaşındayım bende nasipsizlikten müzdaribim dua okuyorum yinede bütün felaketler beni buluyor.Bu yaşıma kadar hayatımdaki tek olumlu olay işimin olması fakat o kadar nasipsizimki iş yerinde hiç bir şey yapmasam da bütün belalar beni bulur.İşin garibi iş yerindeki herkes bu bahtsızlığımın farkında


Kayıtsız Üye
Ben bir yasindayken Annem köye birakip gitmis birdahada gelmemis
Bir sürü degisik üvey anne gördüm. 15 yasinda intikam almak isteyen ayleye zorla evlendirildim. Neden intikam aldilar babam kizlariyla birlikde olmus intikami benden alindi evlendigim adam kumarbaz pis sorumsuz biriydi ayakkabiyi giyer döverdi beni. Iki cocuk oldu ac kaldilar komsudan biraz süt alip su katip icirdim. Adam eve gelip vara yoga döverdi
13 SENE evli kaldim ayrildim mahkemeye verdim alman devleti bosamma masrafini ben dava acdim diye bana hesap cikardi. Bes sene Almanyada hesap verdim geilir hesabi. Yapayalniz kimsesiz büyütdüm cocuklaro bu sefer cocuklar banasindan eksik kalmadilar.hayatimi mahvetdiler. Biri kacdi internetden tanisdigi biriyle evlendi. Ben yapayalniz kaldim evleniyim dedim.bu seferde türkiyede tanima tenfiz yapilmasi gerekmis ayrildigim adam hiç yaklasmiyor.hicbirseyle ilgilenmedi. Heryerde sansizim neden bukadar sansizlik.basimda artik bikmis bicimde hayatin acimasizligiya basbasayim


Kayıtsız Üye
Bende aynı durumdayım perişanım artık çaresizlikten belki google yardımcı olur deyip arama motoruna şanssızlık neden kaynaklanır falan yazdım bu yazıyı gördüm beni de anlayan yok aynı duyguda ve durumda olan birini görmek beni şaşırttı açıkcası …Allah inancımın zayıfladığını hissediyorum o kadar berbat durumdayım ki gecen gün bir kasiyer gülümseyerek pozitif bir enerjiyle konuştu benimle diye sevincimden hayır yaptım biç bir isteğimin olmayışından insanların sürekli kavgaya hazır sert hallerinden nadir olan bir hastalığa sahip oluşumdan sürekli bahtsızlıklarımdan dolayı hayatı inanç kavramını sorgulamaktanda yoruldum ve bittim bittim eee iyi mi oldu hayat tamam sen kazandın peki şimdi ?

Okudunuz mu?  Ağızdaki ufak tabaka Gusül abdestine engel mi

Kayıtsız Üye
Bu yalnız olduğumu sanırdım.Haşa!!Yaradan benimle uğraşır deirtecek kadar.Abartısızca aynı durumdayım.


Kayıtsız üye
İmtihan dünyası.Bu da yalnizca inançla,sabırla atlatılacak bir şey.İnsanın kaderini yalnızca dua değiştirir.
Doğuştan gelişim geriliği olan bir hasta tanıyorum.Cinsel gelişim problemi olan biri.Ailesi farkedememis, görmüş ama cahaletlerinden ilgilenmemişler.
Farkedip doktora goturseler hormonel ilaclarla gelişimi normale cevrilecek bir durum sirf cehaletlerinden ters yonde ilerlemiş.
Erkeklik önemli bir mevzu,Normal gelişim olmayınca bir çok ruhsal,pisikolojik travmalara girmiş.Akıl melaikelerini kaybetmiş bir insan.
Bunun yaşadığı buhranları tahmin bile edilemez.Hayat bir et parçası değil lakin sıkıntı oldumu tüm yaşam etkileniyor.
Evlenmeye cesaret edemiyor,çevresi ve ailenin evlen baskisina ragmen cesaret edemiyor.Erkeklik gorevini yerine getiremezsen evlilikmi olur.
Diyeceğim bu dünyanın bir imtihan dünyası oldugunu,her şeyin geçici olduğunu ve ebedi bir yaşamın bizleri beklediğini bilmek,
Her şeyin Allahın insanlara verdiği,ondan geldiğini akıldan cikarmamak gerekir.
Bu iman ve inancın kuvveti ile atlatilacak bir şey.
Allah herkesin yardımcısı olsun.Kaderi yalnizca dua değiştirir.Sabır ve dua ile Allahtan yardım dileyin.
İstemezmisin dünya onların olsun ahiret bizim ya Ömer (hz Muhammed)


Kayıtsız Üye
kimseyi Ümitsizlige baglamak istemem Bende talihsizlil tufanina yakalanmis bir kulum..
Böyle kadersiz olup Bu Islerden kurtulani gördünüz Yada duydunuzmu?


Kayıtsız Üye
bende ayni durumla karsi karsiyayim.hep sorun ve aksilik gelip beni bulur.nereye gitsem hiç alakasi olmayan biri mutlaka gelip isimi bozar.neye el atsam mutlaka sarpa sariyor.guven hirs sadakat azimle yaptigim isten sonuc alamiyorm.benden sonra gelip ayni isi yapan iflah oluyor fakat ben malesef.bilmiyorum ve cozum bir turlu bulamiyorum.dusunsenize basiniz onunuzde isinizle mesgulsunuz o isle zerre kadar alakasi olmayan biri gelip isinizi bozmaya kalkiyor ve basariyorda.herseye ragmen yinede pes etmiyorum mucadele ediyorum sonuc hep husran.gercekten bazi insanlar çok talihsizdirler.buna adim gibi eminim.


UmitTR
Herşeyi bir kenara bırak.
Ben içinde bulunduğum durumu anlatsam bana üzülürsün kendini unutursun.
Şu an belki de güzel günlerin tohumunu atıyorsun bilemezsin.
Ama benim bildiğim tek gerçek şey var.
İnsanlar her zaman kötü günlerinde Allah’ı anıyor. İyi günlerde ise ne yazık ki anmakta unutuyor.
Allah sevdiği kulun sesini duymak ister daha çok duymak ister. O da dua ile olur.
Ve bir müsibet verir ki sesini duyayım der.
Bana sorarsan sen geçmişte yaptığın hataların yanlışların sıkıntısını çekiyorsun. Ve bunbların bir daha yaşanmaması için çok güçlü bir sınav içindesin. Bu sınavı geçmekte ancak Allah’a ve inancına daha sıkı sarılmakla geçer.
Şeytan bu zayıf anından yararlanıp seni imandan çıkarmak isteyecektir.
Şimdi sen ya Allah diyeceksin ya şeytan
Sınavı başarıyla verdiğin zaman bak o zaman nasıl bir hayat seni bekliyor.

Söylesene sana yardım edecek ne var elinde.

Bunu sana yazan kişi ; 49 yaşında 2 üniversite mezunu yıllarca biriktirdiği her şeyini boşanarak eşine ve oğluna teslim etmiş bu yüzden kalacak yeri dahi olmayan çocuğunun yüzüne bakamayan 4 yıldır işsiz ve geçim için başkasının eline bakan, 20 kilo vermiş ve hiç bir işi yolunda gitmeyen , çevresindeki dostlarının kaçışlarını izleyen üstüne üstlük dolandırılıp hapis cezası almakla karşı karşıya kalan biri. Allah’a bin şükürler olsun. elimde imanım, kıldığım namazım ettiğim duam ve bana verdiği güçlü bir sabır var.

Okudunuz mu?  Ayn Ve Ha Harfleri İnce mi,Kalın mı?

Kendine iyilik yap. Sadece inan


Kayıtsız Üye
Merhaba ben sana veya size yardım edeceğim.Size Allah’a ulaşma yolunu göstericem.Veysel Karane hz biliyorsunuz değil mi? işte onun özel bir zikri var,bütün peygamberler bu özel duayı yapardı.Bu yol hep vardı aslında ama önceleri kapalıydı şimdi ahir zamanda açıldı.Ben de bu zikiri kendim internette çok sıkıntılar,sizin gibi şanssızlıklar yaşarken buldum-buldurdular o alem.
Bu zikri yapınca çok güzel şeyler yaşıyorsunuz.Öncelikle çok huzurlu oluyorsunuz artık,günahlarınız affediliyor,nefsinizi görüyorsunuz-onunla artık savaşıp mutmain etmeye başlıyorsunuz.Ruhunuzu görüyorsunuz rüyada evliyalardan ruhunuz ders alıyor.Zikirde ilerledikçe Allah sizie sıddıklık mühürünü vuruyor,isim veiryor.Cennettedki yerlerinizi görüyorsunuz.Bu dünyada hayatınız,imtihanlarınız kolaylaşıyor,Alllah sizi koruma altına alıyor.Meleklerin,Allahın,evliyaların nurlarını falan görüyorsunuz.Beyaz,mavi,kırmızı vb.Rüyalarınız salihleşiyor ve huylarınız iyi yönde değişmeye başlıyor,Allahın ahlakıyla ahlaklanmaya başlıyorsunuz ve daha çok şey var yazamadığım.Bu zikri günde sabah ve akşam toplam 2 kere yapmalısınızevde kendi başınıza yapabilirsiniz.Dünyadaki eğeitimleri tamamladığınızda Allah size cemalini gösteriyor.Zaten onunla hep oluyorsunuz o sizi sürekli gördğünü idrak ediyorsunuz.dünyanın çok boş ve imtihan yeri olduğunu anlıorsunuz.Kenidiniz için dünyadayken jer şeyin farkına varın bu zikirle Allahı bulun,Bu yol Sıratül Müstakim yolu yani Allahın yolu.Umarım Allah sizi zikre alır ve bu zikiri Allah rızası için yapın o istiyor diye.kuranda Allah çokça yerde beni zikredin diyor.Sitesini veriyorum orada nasıl yapılacağı yazıyor.videoları izleyin insanların(üveyslerin)inceleyin ve yapın zaten anlayacaksınız .YAŞA ve GÖR


Kayıtsız Üye
Hocam selamün aleyküm,öncelikle belirtmek isterim ki ben de bir Müslüman ım hatta bir iki yılımı ateistler Allah’a yöneltmeye gayret etmeye feda eden bir Müslümanım ,yani bilmiyorum ateistler le yata Kalka kalbim mı muhurlendi bilmiyorum da bana artık bazı şeyler saçma gelmeye başladı .Yani mesela demissiniz ya Allah’a açın derdimizi derdi verene derdini anlatmak saçma değil mi yahu ? Bir ikincisi ben hep şöyle düşünmüş ümdür Allahım bizi o kadar seviyor ki istese bizi sırf azap çekmemiz için yaratıp direkt cehenneme koyabilirdi bunu yapmamisken niye şeytana uyup uymaya ağımız gibi geçilmesi çok çok zor bir imtihana sokuyor.Şimdi ben düşünüyorum da sevdiğim birine niye cefa çektireyim ki ona sefa yasatirsam,onu mutlu görürsem bu beni daha mutlu eder beni hatırlayıp bana minnet duyması umrumda olmaz ben Müslümanım İslam’a sonuna kadar inanıyorum ama şuna ne diyeceksiniz derler ki Hak bela yazmaz kul azmadikca Kula bela gelmez hak yazmadikca yani ya Allah gunahlarimizin bedeli olarak bela veriyor ya da kullarını sevdiği içi. Kullarına bela veriyor hangisi doğru


Kayıtsız Üye
Siz olayı anlamamışsın efendim,Soru sahibi diyor ki ,talihsizliklerin üst.üste gelmesinden dolayı imanımı ve aklımı kaybetmek üzereyim neyi yanlış yapıyorum ,ne öneriyorsunuz demeye getiriyor.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar 40 küsür yaşındayındayım aynı dertden muzdaribiz benim ikamet ettiğim şehirde hiçbir şekilde işlerim yolunda gitmiyor yıllardır bu şehirde birçok paralar kaybettim ama şu dikkatimi çekti geçmiş zamanlarda iş icabı başka şehirlerde ikamet ettiğimde bu sorunların hiçbirisiyle uğraşmıyor sorunlarda bir şekilde halloluyordu biraz araştırdım nasipsizliğe bulunduğunuz yerinde fazlasıyla etkisi oluyormuş tanıdığım bir arkadaş hocanın birine gitmiş ve bu sorunlardan bahsetmiş hoca başka şehire taşınmasını söylemiş adam istanbula taşınıyor oradada nasipsizlik had safhada olunca gidip hocaya durumu anlatıyor hoca tekrar başka şehire git diyor adam bu sefer fırsatını buluyor ve Fransaya gidiyor ummadığı zenginliğe kavuşmuş arkadaşlar imkanı olan arkadaşlar iki üç ay dahi olsa başka şehirlere gidip denesinler derim şu an bulunduğum şehirden taşınma sürecindeyim

Okudunuz mu?  Gusul abdestinde burnumuza suyu en son alırsak gusul geçerli olur mu?

Kayıtsız Üye
al bendende okadar. 8 yil sonra ilk defa sinav girebilmek için imkan yakaladim. tam hazirlanirken pat sistem degisiyor. bugine kadar tek isi yolunda gitmemis insan arak benim zaten sinava hazirlnmam hataydi. bizim gibere biz kim umut etmek kim , biz kim hayal etmek kim lafi tam olur. birini sewersim 5 yilini werirsn1 gunde el olur. iyi bir is bulursun sagligin bozulur. ne yapacagmi bende bilmiyorum. bildigim teksey bu kpca dunyaya bizim gibi nasipsizlerin fazla oldugu. yasamamak en iyisi


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm,arkadaşlar bu konuda bende içimi dökmek isterim çünkü; gerçekten bende bu konuda çok muzdaribim size yemin ediyorum 22 yaşındayım ve daha bir işimin adam akıllı yılında gittiğini görmedim kendimi bildim bileli hep sıkıntılar içindeyim işin garip tarafı artık etrafımdaki insanlar bile bunu farkediyor bana en çok kullanılan kelime "ne kadar şansızsın" evet bu doğru gerçekten acayip derecede nasipsizim.Kendimi çok sorguladım neden die ama bir türlü nedenini anlamıyorum oysa namazında duasında bir insanın yani elimden geldiğince zorluklardan kaynaklı bir başlar bir bırakırım çünkü; gerçekten arkadaşlara katılıyorum bu bir süre sonra insanın dine bakış açısını kötü etkiliyor burda öneride bulunan arkadaşlar düşünmemeye çalışın demişiniz inanın aklıma bile getirmemeye çalışıyorum ama o kadar terslikler üst üste geliyor ki bir yerden sonra pes ediyorum çooook yoruldum resmen tükendim bu yaşta bir insanın yüzü bikerede mi gülmez?Hayır işin kötü tarafı bunlar yüzünden ibadtimden de oluyorum bu dünyayı zaten kaybettim diyerdiyerinide kaybediyorum..not:yaşamayan anlamaz abartımıyoruz bunu bilin…😔


nkrby
nasipizlik ve şansızlık zaman zaman hepimizin(bütün insanoğlunun) başına gelebilecek şeyler, ama bunu sürekli yaşayanlar ya herkesi sürekli kıskanan kötü niyetli insanlar ya da nazara aşırı gelen insanlar. bence herkes kalbini temiz tutsun kimseye kendinizi kanıtlamak sevdirmek zorunda değilsiniz, her işi herkes her zaman yapamaz size dünyayı değiştiren adamdan bahsedeyim,Steve Jobs’ın İlham Verici Hayatını okumalısınız. kıaca adam gayrimeşru bir çocuk olarak dünyaya geliyor üniversiteli anne ve babası onu evlatlık veriyor okul çağında okulu bırakıyor garajda kendine uğraşarak bilgisayarları günümüz bilgisayarları haline getiriyor, ayrıca bu adam apple kurucusu kendi kurduğu şirketten kovulup sonrasında yeniden yapamazsın dedikleri animasyonu hayata geçiren bir adam… buradaki arkadaşlar gibi küçük emrah filmi çevirmemiş, kendini sürekli yenileyebilmiş tüm talihsizliklere rağmen. kimse unutmasın çalışana Allah veriyor gayri müslimde olsa , tembellik eden kendi kabuğuna çekilir hayatın ona getirdiği felaketleri sayar durur. geçmişe perde çekip geleceğe bakmak yerine…


nkrby
kısaca demem o ki felaketleri fırsata çevirecek insan olabilmek acıtasyon yaparak yaşamaktan çok daha eğlenceli, gelen felaketlere gülüp geçmeli bunu nasıl fırsata çevirmeliyim demelisiniz. her işte hayır vardır yeterki bulup çıkarmasını bilelim ağlayıp sızlanmayı bırakalım. gelecek nesillere adınızı hatırlatacak yenilekler peşinde koşun olmazsa yine deneyin o olmazsa başka deneyin illa biri tutar hiç tutmasa bile değişiklikler sizi eğlendirecektir. en azından ağlamaktan zırdan iyidir.

Okudunuz mu?  Erkeğin kadını görmezden gelmesi

nkrby
kimseden yardım almayın yardım alan emir alır zaten kimsede size bişey öğretmez bunun içinde yasa bürünmeyin kendiniz araştırın kendiniz bulun siz bu dünyada teksiniz kimse (yaratılmışlardan ) size yardım etmez edemez ama siz herkese yardım edebilirsiniz ettiğiniz yardımların karşılığını da beklemeyin yıkılırsınız. bu arada aşağıdaki gerçek hayat hikayesini de okuyun ders alın; daha dünyada sayılı ve bir oda büyüklüğünde bilgisayarlar varken o her eve bilgisayar girecek demişti ve öylede yaptı. hiç olur mu öyle şey diyenlere kulak asmadı bile.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,
Konuyu başlatan arkadaşı çok iyi anlıyorum lakin artık bendede dayanma gücü kalmadı hayattan bir tat alamaz oldum ve ne yapacağımı bilemez oldum Allah sonumuzu hayır eylesin.


Kayıtsız Üye
Aynı durumdayım ne duam kabul oluyor ne dünyevi işlerim düzeliyor..çevremdeki herkes sabr et diyor ..her geçen gün küfre yaklaşıyorum..
Benim hamurum dunyada dert için ahirette cehennem için yoğrulmuş bunu kabul ettim artık..biraz cesaretim olaydı da intihar edebilseydim aylardır al canımı diye dua etmekten yoruldum


Kayıtsız Üye
Merhaba herkese, bu hali yaşamayan anlamaz seni anlıyabiliyorum kardeşim. Gerçekten zor çok zor ben 4 senedir antidepresanla yasıyorum. Cok fazla üzülürsen işe yarıyor en azından işine yarıcak bişey söledim. Bu halleri hala yasayan bir insanım anlıyorum seni şükürsüzlükle falan alakası yok bunun çok şükür her halimize her zaman verdiğinede vermediğinede. Yinede insan onca olumduzlukdan sonra neden demeden edemiyor? Neden acaba durmadan bunu arıyor böle sitelerde kendi içinde baska insanlarda bunun cevabını arıyor. Allah ümmeti Muhammede yardım etsin Rasulullahın yanındaki değeri hürmetine hepimizi bağışlasın eee bir büyüğüm dediki dünya yer gök dua üstünde ayakta durur amma velakin günahkar agızdan cıkan dua ne kadar kabuk görür. Yanılmıyorsam ayeti kerimede cektiğiniz sıkıntılar nefsinizdendir iyilikler ise Allah ın rahmetindendir. Hadiste olabilir kimseyi yanlış yönlendirmek istemem mevzunun özeti biz sadık olmaya emre itaate calısırsak düzelir inşAllah ben beceremiyorum tabi duanıza muhtacım. Dualarımda sizinle inşAllah hakkınızı helal edin lafı çok uzattım.


Kayıtsız Üye
Merhaba…
Belki bir çaresi, bir yolu bulunmuştur diye bütün yorumları tek tek okudum ama maalesef….
Bu nasipsizliği, şanssızlığı gerçekten yaşamayan anlamaz. Hiçbir işin rast gitmez, elini attığın kurur, bir işe kalkışsan 20 ihtimal den 1 tanesi olumsuzsa o 1 ihtimal seni bulur, gözün kapalı yapacağın bir işi "Evet bu işten çok iyi anlarım" mı dedin? o iş tarihte görülmemiş bir hüsranlıkla biter, kura ile bir iş mi yapacaksın Allah başka dert vermesin…
Kendimi bildim bileli(6-7 yaş civarı) sıkıntı stress peşimi bırakmadı, aşk konusu, maddiyat konusu, iş konusu aklınıza ne gelirse hiçbirinde işim rast gitmedi. Birisi ile evlendim mi tercihlerim arasındaki en sıkıntılı insan çıkma ihtimali %100, bir işe mi girdin o çevredeki en sıkıntılı iş veren senin patronun olma ihtimali %100, bir yere yatırım mı yaptım kaybetme ihtimalim %100 vs. bunlar hiç mi şaşmaz? Evet şaşmaz seni bulur…
Askerde kura ile yerler belli olacak bilin bakalım neresi çıktı?.. Kuzey Irak sınırı ve o tabur daki en sıkıntılı bölüğe düştüm. Arkadaşlarım dalga geçerdi Hakkari yi buldun da o bölüğü nasıl buldun diye.
Yatırım yapacağım çok büyük araştırmalara girerim ve 100 ihtimalden 12 tane güzel projeler bulurum ve içinden en beğenip çok sağlam dediğim 3 tanesine yatırım yaparım bilin bakalım ne olur? Diğer seçmediğim 9 taneden gözüm kapalı birini seçmiş olsaydım şuan Türkiye nin sayılı zenginlerindendim. O 3 taneye yatırım yapmayı nasıl başardın diye sormayın olmuyor işte, eğer farklı 3 tanesine yatırım yapsaydım %100 diğerleri artar ben yine zarar ederdim.
Yine bir işe kalkışırsın 1967 den beri hiçbir yıl düzen bozulmamıştır, hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır, o işin başına ben geçince yeni bir milat olur.
Çevremdeki insanlar benimle iş yapmaktan çekinir oldular. İş icabı birlikte Kontrole çıktığım arkadaşlar "Yahu biz 60 a yakın firma ile kontrole çıkıyoruz bir sıkıntı başımıza gelmiyor ama seninle kontrole çıktığımız zaman kesin bir musibet bizi buluyor" diyorlar.
Bunun gibi bin bir sıkıntıyla geçen bir ömür…
Hayattan zevk alamaz oldum, yaşama isteğim kalmadı, evden çıkıp gezmeye bile korkar oldum acaba dışarı çıksam başıma ne musibet gelecek diye.

Okudunuz mu?  Vitir namazında kunut dualarını unutma durumu hakkında

Bazı arkadaşlar ibadetle düzeleceğini yazmış bence ibadetle, namazla, oruçla bir ilgisi yok.(En doğrusunu Alllah bilir)
Bir arkadaşım hem hafız hemde 14 yaşından beri 1 tane vakit namazı kaçırdığımı bilmem der. İbadetle olacak olsa onun hayatı güllük gülistanlık olurdu. Ama onun hayatının da benim hayatımdan kalır yanı yok.
İnanıyorum mutlaka bir çözümü vardır ama ne…
İnşAllah bir çözüm buluruz yoksa hayat böyle çok zor…


nurçiçek
Sayın @SarucaBey kardeşim, anlattıklarında adeta kendimi gördüm. Üstelik sadece benim değil ailemin üzerindeki bu nasipsizliği cezasını da çektim, çekiyorum. Böyle şeylerin çözümü yok bence. Dua edin deseler, çare olmuyor görüyoruz. Ama yıllar önce bir şey okumuştum bir makalede. Sizinle paylaşmak isterim.

Amerika’da şans üzerine yapılan bir araştırmada kendini şanslı sayan bir grup insana ve kendini şanssız sayan bir grup insana aynı gazeteyi okumaları için veriyorlar. Gazetenin ilk sayfasında ödül kazandınız haberi yer alıyor. İki grup içinde ilanı görenlerin %90 kendine şanslıyımdır diyen insanlar arasından çıkıyor. Şansızımdır diyen insanlar ise gazetedeki haberi göremediğini söylüyor.

Bu araştırma neticesinde hayata pozitif bakın demeye niyetim yok. Zira ben de bakmıyorum. Ama hayata tutumun tercihlerimizi etkilediği bir gerçek. Belki de o tercihlerin sonucunu yaşıyoruzdur bu talihsizliklerle. Allah kolaylık versin cümlemize.


nasipsizlik, nasipsizlik için dua, nasipsizlik neden olur

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre Cuma Namazı Nasıl Kılınır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nasipsizlik ve Şansızlık Ne Demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.