Anasayfa
26 Ekim 2021, 20:29
saglik
Yönetici

Kudret narı gastrit ve ülsere son

Kudret narı gastrit ve ülsere son

ebuturab
Kudret narı gastrit ve ülsere son;

kardeşler kudret narı Allah cc bizler için yarattığı müthiş nimetlerden bir tanesidir..o kadar çok faydası var ki tefekkür etmemek elde değil..peki bu kudret narı nedir ne işe yarar bakalım;

Kudret narı gastrit ve ülsere son

Kudret narı, uzun süredir çeşitli Asya ve Afrika ülkelerinde bitkisel ilaç olarak kullanılmaktadır.. Türkiye’de, özellikle sindirim sistemi rahatsızlıkları ve mide şikayetleri, için kullanılmıştır. Meyve zeytinyağı ya da bal ile karıştırılarak kullanılır.
AKTİF MADDELERBitki çeşitli biyolojik olarak etkin olan bileşikler içerir. Bunlar esas olarak momordiçin I ve momordiçin II ve cucurbitacin B dir.Kudret Narının 100 gr mında sadece 17 kalori bulunmakla birlikte kalorisi çok düşük bir bitkidir.Bununla birlikte, diyet lif, mineraller, vitaminler ve antioksidanlar gibi bitkisel besinler açısından çok zengindir.Kan şekerini düşürdüğü bilinen bitki, polipeptid-P içerir.Buna ek olarak, Charantin denilen antidiyabetik ajan ihtiva eder. Charantin, karaciğer, kas ve adipoz dokusu hücrelerinde glikoz alımını ve glikojen sentezini arttırır. Bu bileşiklerin, tip 2 diyabet tedavisinde kan şekeri seviyesinin düşürülmesinden sorumlu olduğu düşünülmektedir.Kudret Narı C vitamini açısından oldukça önemli bir kaynaktır. 100 gr 84 mg c vitamini ihtiva eder. Vitamin-C, güçlü doğal antioksidanlardan biridir ve vücuttaki zararlı serbest radikallerin kanser oluşturmasını önler. ß-karoten, α-karoten, lutein ve zea-Xanthin gibi sağlıklı flavonoidler içerir.Aynı zamanda yüksek oranda A vitamini ihtiva eder..Buna ek olarak, bitkisel niacin (vitamin B-3), pantotenik asit (vitamin B-5), piridoksin (vitamin B-6) ve demir, çinko, potasyum, manganez ve magnezyum gibi mineral içinde önemli bir kaynaktır.

Okudunuz mu?  Toplu olarak yaşama ve toplum olarak yaşama arasındaki farkı anlatınız

ANTİÜLSER ETKİSİ Tıp dilinde, Momordica chrantia olarak bilinen halk arasında kudret narı olarak adlandırılan bitkinin ülser, reflü ve gastride etkili olduğu belirtiliyor. Bitkinin içinde bulunan charantine maddesi mide rahatsızlıklarına neden olan faktörleri kökten çözdüğü belirtiliyor. Helicobacter pylori adı verilen bakterinin, mide asidini arttırdığı ülsere neden olduğu artık bilinmekte. Mide de üreyen ve asidin artmasına neden olan bakterileri yok eden kudret narı, bağırsak ülserlerinde de çok kullanılan bir bitki durumunda. Midede ve bağırsakta oluşan yaraları hızla iyileştirdiği konusunda klinik çalışmalar mevcuttur. Uzmanlar alternatif tıp ile modern tıbbın bir arada yürütülmesi hastalıklar için daha etkili olacağının da altını çiziyor.Kudret narının anti ülser etkisiyle ilgili bir çok klinik çalışma yapılmıştır ve hala yapılmaya devam etmektedir.Gastrik ülser, yaşam boyunca pupulasyonda yaklaşık %10 insanı etkileyen en yaygın gastrointestinal bozukluklardan biridir. Ülserin Türkçe karşılığı yara anlamına gelmektedir. Mide (gastrik ülser) veya ince bağırsağın (duedenal ülser) içinde gelişen bir kanayan bir yaradır.Hindistanda yapılan bir çalışmada.

Okudunuz mu?  Şeytanın Askerleri

ÜLSER VE GASTRİT HASTALARI İÇİN SONUÇ:
Momordica charantia (Kudret Narı) meyve metanolik ekstresi gastrik ülser iyileşmesini arttırır ve aynı zamanda mide ülseri ve duodenal ülser gelişimini engellemektedir


Cevap: Kudret narı gastrit ve ülsere son

EHLİMAN
Bir çok doğal besinde şifalar gizlidir.Allah yarattığı her şeye insanlar için güzellikler koymuştur.İnsanların bunları araştırmaları ve bulmaları sonucu ile sağlığa faydalı hastalıklara iyi gelen şeyler vardır.

Okudunuz mu?  Boyun fıtığı ameliyatı ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

kudret narı gastrit, kudret narı neye yarar, Kudret narı faydaları

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin sağlık için söylediği hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kudret narı gastrit ve ülsere son Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.