Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:45
missa3
Abone

Tesbih namazında ne söylenir? Tesbih namazında şaşırmak

Tesbih namazında ne söylenir? Tesbih namazında şaşırmak

Kayıtsız Üye
tesbih namazında okunan dua ve teşbihleri karıştırmak

hocam bunu yazarken çok utanıyorum ama napcağımı bilemedim ben namazını kılan birisiyim 10dk önce tespih namazı kılmak istedim ancak tespih duasını okurken sayılarını karıştırdım duayı okuyamadım duayı karıştırdım sonra ışık açıktı gözlerim bir tuhaf oldu aydınlıkla karanlık arası bir şeyler oldu bana namazı yarıda kestim ilk rukuda tespih duasını okuduktan sonra normal namaz gibi 2rekat namazı kıldım bitirdim şimdi çok utanıyorum hocam kendimdem yüklenemeyeceğim yükün altına girmicem bida hocam bu hatanın telafisi olurmu ne yapmalıyım şu an tuhaf hissediyorum kendimi hocam Allah rızası için yardım edin (hocam ben namazımı çok ağır kılan biriyim) gözlerim bir noktaya uzun süre odaklanınca aydınlıkla karanlık arası bir şey oluyor bu tek bendemi var yoksa normal bişeymi

Okudunuz mu?  Hicri takvimde ayların süreleri

Cevap: Tesbih namazında ne söylenir? Tesbih namazında şaşırmak

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz: Bu sorunuzda utanalıcak bir durum söz konusu değildir. Asıl utanmak gereken bir durum var ise bu da dinimizi öğrenmemektir. Muhterem Kardeşimiz: Tesbih namazı tesbih edilerek kılınan nafile namazlardan biridir. Tesbih namazı, mendup (sevabı çok) olan namazlardan biridir. Arapça bir kelime olan tesbih, Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih etme ve ululama manasına gelir. Dört rekat olan bu namazda üçyüz defa "SuhhânAllahi velhamdü lillâhi ve la ilâhe illAllahu vellalâhu ekber" dendiği için bu adı almıştır. Tesbih namazının belli bir vakti yoktur. Kerahet vakitlerinin dışında her zaman kılınabilir. Bu namazı dört rekat olarak kılmak mümkün olduğu gibi, iki rekatın sonunda selam vermek suretiyle, ayrı ayrı ikişer rekat halinde kılmak da mümkündür. Tesbih namazının kılınışını bizzat peygamber efendimizin hadislerinden öğrenelim. Resulullah (sav) amcası Hz. Abbas’a tesbih namazı hakkında bu tavsiyede bulunmuştur:
Ey Abbas! Amcacığım! Sana bir şey vereyim mi, sana bir bağışta bulunayım mı? Sana bir özellik tanıyayım mı? Sana on haslet ölçüsü vereyim mi? Sen bu on hasleti yerine getirdiğin zaman, Allah senin geçmiş ve gelecek, eski ve yeni, bilerek veya bilmeyerek yaptığın, gizli veya aşikâr yapılan, küçük büyük bütün günahlarını affeder, bağışlar. Bu on haslet şunlardır:

Okudunuz mu?  Hatme-i Hacegan nasıl oluştu? kurallarını kim belirledi?

Dört rekat namaz kılarsın, her rekatında Fatiha suresini ve başka bir sure okursun. Birinci rekatta kıraatı bitirdikten sonra, ayakta iken on beş defa: "Sübhanellâhi velhamdu lillâhi ve lâ ilahe illAllahu vellâhu ekber" dedikten sonra rükua varırsın ve aynı tesbihi on defa rükûda söylersin. Sonra başını kaldırıp, ayakta on defa söylersin. Sonra secdeye gider on defa orada söylersin. Birinci secdeden sonra iki secde arasındaki oturuşta on defa söylersin. İkinci secdeye vardığında yine on defa ve basını secdeden kaldırınca da on defa söylersin. Böylece bir rekatta yetmiş bey defayı tamamlamış olursun. Ey amcacığım! Eğer güç getirebilirsen, her gün bu namazı bir defa kılarsın. Buna güç getiremediğin takdirde, her cuma bir defa kılmaya çalışırsın. Bunu da yapamazsan, her sene bir defa kılmaya çalış. Bunu da yapamazsan hiç olmazsa ömründe bir defa olsun kıl (Tirmizî, Vitir, 19; İbn Mace, ikâme, 190; Ebû Dâvud, Tatavvu, 14; et-Tergib ve’t-Terhib, I, 467, 469) Tesbih namazında yanılma olursa, sehiv secdelerinde bu ilâve tesbihlerin okunması gerekmez. Namazı kılan kişi bu tesbihleri aklında tutabiliyorsa, parmaklarıyla saymaz. Tesbih namazı cemaat halinde kılındığı zaman imâm, açıktan okur ve tesbihleri de açıktan tekrar eder. selametle kalınız…

Okudunuz mu?  Hz.ömer ile peygamber efendimiz arasındaki akrabalık ilişkisi nedir

tesbih namazında şaşırmak, Yesbih amazi

Bu kategoride yer alan Babanın Arapçası nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesbih namazında ne söylenir? Tesbih namazında şaşırmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.