Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:17
missa01
Abone

Müslümanlardan ateistlere sorular

Ateistlere bir sorum var…

Kayıtsız Üye
Benim Sorum Ateistlere ;
Diyorsunuz ki ALLAH ı gözle göremiyosun, Onu Duyamıyosun,Dokunamıyosun,Mikroskop ile arastiramiyosun.
Peki tat alma duyusunu gözle göremiyosun mikroskop ile araştıramiyosun ama var oldugunu biliyosun inkar edemezsin duymak ta oyle duymayi gozle goremiyosun elle tutamiyosun mikroskopla inceleyemiyosun hadi inkar et duymak diye bir duyu olmadigini inkar et Birakin arkadaşlar Cahiliyet ne zamandan beri bilim oldu yazık vAllahi !!!


Yorum: Müslümanlardan ateistlere sorular

Atam
Dünya da bir çok din var bildiğiniz gibi . Fakat siz müslümansınız . Dünya üzerinde ki diğer binlerce din arasından bir dinin asıl yaratıcının gönderdiği din olduğunu düşünebiliyor musunuz? Örneğin her namaz kıldığınızda başka bir dinin tanrısını kızdırdığınızı? Bunu açıklayın.

Okudunuz mu?  Sevdiğim beni sevmiyor çok kızgın bana beni sevmesi için dua

Yorum: Müslümanlardan ateistlere sorular

arifselim
Dünya üzerinde bir çok din var evet ama aslı Adem aleyhisselama dayanan tek bir din vardır oda İslam dinidir. Asıl olarak Yahudilik ve Hristiyanlık da aynı ilahi dinlerin kaynağındandır. Sadece bu iki din ve daha önceki ilahi dinlerin asıllarını bozmuşlardır. İslam ise bu dinler sıralamasında gönderilen en son ve hak dindir. Zerre kadar aklı olan bir insanın bütün şu alemin nasıl var olduğunu ve şu mükemmel düzenin nasıl oluştuğunu düşünmesi ve gerçek bir olan ilahı bulması gerekmez mi? Ölüm çok yakındır ve kimin haklı kimin haksız olduğunu çok yakında göreceğiz. Peki o gün Allah’a iman etmeyenler ne yapacak hep birlikte göreceğiz.

Okudunuz mu?  Küvette abdest alma ve abdestte önce euzü besmele sonra niyetmi yoksa önce niyetmi etmeliyiz?

Yorum: Müslümanlardan ateistlere sorular

Kayıtsız Üye
Dinler kendilerine tanrı belirlemez.mesela hıristiyan yahudi musluman davudi vs..bunlar aynı y aradana inanır.fakat kendi dinlerinden üstün görmedikleri için diğer dinleri redederler.


Kayıtsız Üye
Kardesim Evreni Yaratan Tek Bir Tanrı Vardır, Ve O Da Allah’tır. Bana Namaz Kıldığım İcin Kızabilecek Baska Bir Tanrı Yoktur. Eğer Kur’an-ı Kerim Mealini Bir Kere De Olsa Anlayarak Okursan Biz Müslümanları Rahatlikla Anlayabilirsin.

Okudunuz mu?  Cinler Herşeyi Bilir Mi?

Kayıtsız Üye
Mesela soruluyor Allah bana mühür vurdu o yuzden hiçbirşey yapamıyorum cevabı ise şöyledir :Allah seni iman etmeyeceğini bildiği için kalbine mühür vurdu


Kayıtsız Üye
Beni en çok rahatsiz eden konu doğru olduğunu iddia ettiğimiz dinimiz bukadar bölünmüş olması herkesin kendinden haklı olduğuna dair emin olması. Doğru olan bir şey kanitiyla sabit olur değişmez ve bu kanunlara güvenerek insan birsürü buluş ve icad yaptı. Dinde öyle olsaydı doru tek olsaydı burakalım kardeşliği düşmanlık var.
Buda aynı din içerisinde. Diğerlerini kariştırmıyoz daha.
Şimdi Nasreddin hoca gibi sende haklısın dersen şaşmam yani.

Okudunuz mu?  Evli bir erkek bekar bir bayana dini nikah kıyabilirmi

Kayıtsız Üye
Yine cahillik cahillik cahillik dinler ikiye ayrılır ilahi ve insan kaynakli diye ilahi dinler 3 tanedir hristiyanlik yahudilik ve İslam gönderilen her kitap peygamberlerin islami tebliğ etmesi içindir ama ilk üç kitap degistirilmis ve hristiyanlik ile yahudilik ortaya atılmış yani bir yaratıcı var ve bu 3 din onun ortaya koyduğu fikirlerden ya da onların degistirilmesinden oluşuyor diğerleri ise zaten insan kaynakli bir insan ortaya atmış örneğin budizmi buda diye biri ortaya cikarmis

Okudunuz mu?  İnsan ve hayvan hakları nasıl ödenir?

Kayıtsız Üye
Kusura bakma, cahilliğime bağışla ama dinleri ikiye ayırırken zaten en büyük probleme deyindin, ilahi dinde aynı diğer insani dinler gibi bir insan tarafından anlatıldı.
Bu durumda hangisinin ilahi olduğunu nasıl bileceğiz ve ayırt edeceğiz. Hani sen ayırtetmiştin ya nasıl ayırdığını bir anlatabilirmisin. ?


Kayıtsız Üye
Öncelikle Kuran’ı-Kerim 1 tane. Ve İslam dininin hak din olduğuna dair birçok örneği ayetler yardımıyla bulabiriz. Birkaç örnek vermek istiyorum. Ama ondan önce Efendimiz(s.a.v.)’in cahiliye döneminde ne kadar doğru sözlü olduğunu hatırlayalım
Müşrikler Efendimiz(s.a.v.)’e düşman olsa bile güvenip eşyalarını emanet edebiliyorlardı. Yani güvenilir, doğru sözlü birisiydi.

Okudunuz mu?  Kadın ile erkek arkadaşlık yapabilir mi?

Örneklere gelince:

1- Alak suresi 2. ayette:
Halakal insâne min alak(alakın)
Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı alak dan yarattı.
O dönemin şartlarında okuma yazmayı bilmeyen birisi insanın alaktan yani bir embriyodan yaratıldığını nasıl bilebilir?

2- Zariyat suresi 47. ayette:
Göğü biz çok sağlam bir şekilde bina ettik. Şüphesiz onu genişleten biziz.
Edwin Powell Hubble 1889-1953 yıllarında yaşamış gökbilimci astronomdur. Evrenin genişlediğini tespit etmiştir. Ama ondan önce sabit kaldığı düşünülmekte idi. Yine aynı soruyu soracağım. O dönemin şartlarında okuma yazmayı bilmeyen birisi evrenin genişlediğini nasıl bilebilir?
İnşAllah sorunuza yanıt olmuştur. :)))))

Okudunuz mu?  Hz.Muhammed'in doğduğu çevrede dini hayat nasıldı

Kayıtsız Üye
biz Allah1 zamandan ve mekandan ötedir diyoruz gerçekten Tanrı’lar olamaz sadece 1 tane varlığı kendinden çok Tanrı oldsaydı Tanrı diyemezsin varlığı kendinden olanın varlıklar yaratmış olur ve bu varlıklar Tanrı değil varlık olabilir ve biz kurana düşünerek iman ettik hiç kimsenin mantıklı inkar edemiyeceği ayetler var edende beyin yoksunudur


Kayıtsız Üye
Sen eğer Allah in olmadigina dair kesin bilgiye sahipsen- ki asla olamazsin- o zaman inkar et ama yok eğer bu konuda şüphe içindeysen veya bunun bilinemeyecegini düşünüyorsan o zaman da sana dusen yine Allah a teslim olmak,O ndan seni kesin bilgiye ulastirmasini istemendir?
Ya Allah varsa?diye düşünüyor musun?

Okudunuz mu?  Kızımın adını elif buse koydum ama İslama uygun mu bilmiyorum?

Dogruyu aramak da çok onemli ve dunyadaki onca din mensubu dogruyu arasa ve dogruluga layik olsa o zaman tabi olacagi din tartismasiz Islam dir.


Kayıtsız Üye
Kainatın yaratıcısı Allah’tır tekdir Baska ilah yaratıcı yoktur varmı senin parmak izinden Baska bir insan o kuçücük yere o izleri sıhtran Allahtır


Kayıtsız Üye
dünyada tanınmıs sadece birkaç din var en çok tanınan mesela yahudiler,hristiyanlar,müslümanlar daha bundan farklı bir çok din var . Ama sadece bir kaç dine kitap gonderilmiş neden ? Hiç düşündünmü insanlar o kadar sapmışlardiki o bölgeye peygamber ve kitap gönderiyodu o kitaplarda hepside bunun habercisiydi ,hepsi islamı son peygamberi ve son din oldugunu yazıyodu ama şuanda insanlar o kadar sapmış bir durumdalarki ne bir dine inanıyolar nede bir yaratıcıya tabi Allahın ve bir yaratıcının olduguna inanıyolar çunku insanlarda nerden geldik diye bir düşünce var ve bunu rablerini bulamadıkları için dünyemi şeylere kutsallık veriyolar eğer biraz daha araştırma yapılırsa ve islamın bu bütün dinleri ırkları kapsadığını anlamanız lazım …

Okudunuz mu?  Hz. Muhammedin hayatı ile ilgili sorular ve cevapları

Kayıtsız Üye
Evet, iman etmeyenler,iman etmemekte SÜREKLİ direttikleri için,Allah mühür vuruyor, iman etmemeyi tercih ettiğin için yani, yoksa Allah kimseye mühür vurmak istemez, ille de mühür vurmak amacında değildir.


Kayıtsız Üye
Allah yazısını sil ve yerine herhangi bir masal kahramanının adını yaz ve oku. Bir şeyin varlığını anlamak için illa görmemiz gerekmez. Deneyler yaparak bulmaya çalışırız.

Okudunuz mu?  Babanın kızını taciz etmesi

Ateistlere sorular, ateistlere sorulacak sorular, müslümanların ateistlere soruları

Bu kategoride yer alan 30 deccal çıkmadan kıyamet kopmaz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslümanlardan ateistlere sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.