Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:12
sizden91
Abone

Dedikodu nedir? Dedikodu ne demektir

Dedikodu nedir? Dedikodu ne demektir

hasan19080
Bir kişinin arkasından iyi şeyler söylemek dedikoduya girer mi?


Cevap: Dedikodu

Kaside
Dedikodu, arkadaşının arkasından duyduğu zaman hoşlanmayacağı şeyleri söylemendir…
Gıybet olunan kimse, bedeninde, nesebinde, ahlakında, işinde, sözünde, dininde, dünyasında, hatta elbisesinde, evinde, hayvanında bulunan bir kusur, arkasından söylendiği zaman, bunu işitince üzülürse, gıybet olur. Gıybet haramdır ve Kul Hakkıdır.
Duyduğu zaman hoşnut olacaksa, bundan uzuntu duymayacaksa dedikodu olmaz kardeşim..!
İmam Gazali Hazretlerinin Dil Belası adlı kitabını okumanı tavsiye ederim..

Okudunuz mu?  Kuranı Kerim deki bazı sureler istekler gerçekleşsin diye okunur mu ?

Cevap: Dedikodu nedir? Dedikodu ne demektir

hasan19080
Teşekkür ettim


Namaz Ve Dedikodu

Kayıtsız Üye
Esselamün aleyküm hocam.benim bir tanıdığım 5 vakit namazını kılıyor.çok fakirlerde yardım edilmesine katkı sağlıyor.hayır işleri de çok yapıyor.ama bunun yanına da çok dedikoducu.bu nasıl oluyor hocam.hem bu kadar dindar hemde çok dedikodu yapmak dinimize ters değil mi. kıldığı namazlar yaptığı yardımlar neden bu kişiyi dedikodudan laf taşımaktan alıkoymuyor.o zaman nasıl oluyor bu

Okudunuz mu?  Hz. İsa gelecek mi ?

misafir4
aleykumesselam kardeşim, bu tanıdığını insanların arasında değilken, onurunu kırmadan güzelce uyarabilirsin. aslında dedikodunun sebeblerinden biri de budur. insanın kendisini bırakıp başkalarıyla uğraşmasıdır. genel olarak da tanıdık üzerinden sorulan sorular da böyle olabiliyor. insanın kendi hesabı bitiyor başkalarının hatalarını soruyor ancak sorduğun soru da haklısın da. şeytan da onu öyle kandırmış, bunu ona zararsız göstermiş ve iki sözün peşinden koşturmuş. Allah kurtarsın.

Okudunuz mu?  Arada bir alkol alıyorum Dua kabul olmaz mı?

dedikodu nedir, dedikodu ne demek, dedikodu

Bu kategoride yer alan Babam beni sevdiğime vermiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dedikodu nedir? Dedikodu ne demektir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.