Anasayfa
6 Ağustos 2021, 23:43
Namazlar
Yönetici

Duha (Kuşluk) namazı ve fazileti

Duha (Kuşluk) namazı ve fazileti

Kaside
Kuşluk vakti, güneş doğduktan 50 dakika sonra başlayıp, öğleye 40 dakika kalana kadar olan vakittir. Bu vakit aralığında en azı 2 olmak üzere 12 rekata kadar kılınan bir namazdır. Duha namazının fazileti hakkında Peygamber efendimizin (aleyhisselam) Hadisi şerifleri şu şekildedir.

Okudunuz mu?  Tevbe Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

"Herkesin eklem yeri kadar sadaka vermesi gerekir. SübhanAllah, Elhamdülillah, La ilahe illAllah veya Allahü ekber demek birer sadakadır. İyiliği tavsiye etmek, kötülüğe mani olmaya çalışmak birer sadakadır. İki rekat kuşluk namazı kılmak ise bütün bunları karşılar." (Müslim)

"Günde iki rekat kuşluk namazı kılanın günahları denizlerin köpüğü kadar olsa, affedilir."(İbni Mace, Tirmizi, Ebu Davud)

Okudunuz mu?  32 Farz Nelerdir

"İki rekat kuşluk namazı kılan gafillerden olmaz. Dört rekat kılan, abidlerden olur. Altı rekat kılarsa, bu namaz o gün ona kâfi gelir. Sekiz rekat kılan, masivayı terk edip itaat eden kullardan yazılır. On iki rekat kılan da Cennette özel bir köşke kavuşur." (Taberani)

Okudunuz mu?  Namaz günahları siler

"Cennetin bir Duha kapısı vardır. Bu kapıdan ancak kuşluk namazı kılanlar girer." (Taberani)

Not: Her gün en az iki rekat kılalım kardeşlerim.


Cevap: Duha (Kuşluk) namazı ve fazileti

Şema
Kuşluk namazı çok sevaplı bir namaz.
2 rekati 360 sadakaya bedel.
Daha önce düzenli olarak kiliyordum ama son bir sene ihmal ettim.
InşAllah yine başlıyorum.

Okudunuz mu?  Tesbih Namazı nasıl kılınır

kuşluk namazı, kuşluk namazının fazileti, duha namazın faziletleri

Bu kategoride yer alan Teravih Namazı Nasıl Kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Duha (Kuşluk) namazı ve fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.