Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:52
sizden6
Abone

Namazda türkçe bir kelime söylemek namazı bozar mı?

Namazda türkçe bir kelime söylemek namazı bozar mı?

sstrn
Selamun Aleykum,

İkindi namazını cemaatle kılarken imam Allahu Ekber diyince bende aklımdan Allah en büyüktür diye geçiriyorum. Ama bir defa aklımdan geçirirken dilim ile Allah en büyüktür dedim namazım bozuldu mu ve abdestimde bozuldu mu ?

Okudunuz mu?  Gusülde Zaman Aşımı

Cevap: Namazda türkçe bir kelime söylemek namazı bozar mı?

ABDURRAZZAK
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM. Aleykum selam. Bilmiyerek yaptiysan sorun diyil. Zaten kul bilmediyinden sorumlu diyil. ama bildiyini yapmazsan çok iyi olur. Namazda namaz sozleri haric ne soylesen konusmak sayilir. Ilmihalde de var ki, namazda konusmak namazı bozar. INSALLAH cevapimin bir yarari olur.

Okudunuz mu?  Allah seni islah etsin demek beddua mıdır?

Cevap: Namazda türkçe bir kelime söylemek namazı bozar mı?

Şema
Namaz dili arapçadır.
Arapça dili dışında bir kelime telaffuz etmek namazı bozar.


Cevap: Namazda türkçe bir kelime söylemek namazı bozar mı?

sstrn
Allah Teala razı olsun. Ben ne olur ne olmaz tekrarlamıştım namazı araştırdım ve bulamadığım için.

Okudunuz mu?  Ramazanda vesvese

Kayıtsız Üye
namaza niyet ettikten sonra daha başlamadan sünnetine diye niyetimi düzelttim namazı ve abdesti bozar mı


ixa
Namaz,Allah’ın huzurunda ondan istemek ve onu övmektir.Namazı bozan haller bellidir.Namazın dili arapça denmiş ama türkçe bir kelam, ki o kelam Allah’ı öven bir kelam..niçin bozsun ki..derecesini düşürür belki o kadar..Tabi bununla ilgili sahih hadis varsa bilemem..Namaz mühim olan huşudur.O yoksa namaz zaten yoktur.Huşu sahibi biri namazda hafifçe Allah en büyüktür dediğinde niye namaz bozulsunki..Ne dicek Allah beni başka dilde yücelttin kabul etmiyorum mu diyecek..Lütfen insanları ibadetlere teşvik edin..

Okudunuz mu?  Bir günahı terk ettiğini söylemek başka bir günah mıdır

imam
< niyetimi düzelttim namazı ve abdesti bozar mı >
Hayır bu namazı ve abdesti bozmaz çünkü namaz öncesi yapılmış. Lütfen bir ilmihal okuyunuz


kastamonu37
Namaz dua ve Allah’a yakarış onun huzurunda bulunup ona saygı ve sevgi göstermektir. Okunan Arapça dualarda da birçok Allah a yönelik övme ve isteme eylemleri vardır burada ben şahsen bir kusur göremedim ben de namaz içinde bazen duaları okuduktan sonra Türkçe olarak Allah’ım sen kabul et namazımı diyorum ve bu konuşma değildir. Günlük hayattan konuşmuyorum Allah’a hitab ediyorum.

Okudunuz mu?  Çapak ve gusül

Kayıtsız Üye
Mesala ikindi namazı sünnetinin 2.rekatinde euzu besmele çektikten sonra istemsizce niyet ettim diyorum alçak sesle sonra kendime gelip namazıma devam ediyorum. Sonra da Allah’a dua ediyorum beni affet noksanlarımı kabul eyle diye .Asıl sorum namazın ortasında istemsizce niyet etmek namazı ve abdesti bozar mı?

Okudunuz mu?  Şehvetsiz meni gelmesi

arifselim
Eğer bu içinden geçmişse namaza bir zararı yoktur. Ama sesli bir şekilde söylemişsen namazı bozar. Çünkü bu kelimeler namazın içinden olan kelimeler değildir ve yabancı bir kelime söylemekle namaz bozulur.


cemaatle namaz türkçe konuşmak

Bu kategoride yer alan Eşimin utangaçlığı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda türkçe bir kelime söylemek namazı bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.