Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:54
missa4
Abone

Savurganlıktan kaçınmak ile ilgili hadis

Savurganlıktan kaçınmak ile ilgili hadis

Kayıtsız Üye
Savurganlıktan kaçınmak ile ilgili hadis lütfen çok acil


Cevap: Savurganlıktan kaçınmak ile ilgili hadis

mum
Savurganlık hakkında hadis

Bir gün Sevgili Peygamberimiz (s.a.s),abdest almakta olan Sa’d b. Ebi Vakkas’ın yanına uğramıştı. Derken onun suyu fazla kullandığını görmüş olmalı ki Bu ne israf? buyurdu. Sa’d, Abdestte de israf olur mu ya ResulAllah? diye sorunca Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), Evet, akan bir nehirden bile abdest alsan israf olur şeklinde karşılık verdi.

Okudunuz mu?  Hz. Ali'nin peygamberimizden rivayet ettiği bazı hadis-i şerifler

Cevap: Savurganlıktan kaçınmak ile ilgili hadis

Kayıtsız Üye
-Geğirmeyi bırak. Çünkü dünyada çok doyanlar, kıyamet gününde en uzun müddetle aç kalacak olanlardır. diye uyarmıştır. (Tirmizî, Kıyâmet, 37)

Cabir radıyAllahu anh anlatıyor: Ben çarşıdan et almış hamala vermiş eve dönüyordum. Hz Ömer radıyAllahu anh yolda bana yetişip: Bu da ne? diye sordu. Canımız et çekmişti, gidip bir dirhemlik et satın aldım dedim Bunun üzerine: Canın bir şey çektikçe gidip ondan alıyor musun? Herkese, israf olarak, canının her istediğini yemesi yeter! diye çıkıştı.

Okudunuz mu?  Cenaze evinde okunacak dua örnekleri verirmisiniz?

savurganlıktan kaçınmak ile ilgili hadisler, savurganlıktan kaçınmak ile ilgili hadis, savurganlıktan kaçınma ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Bağışlama ile ilgili hikayeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Savurganlıktan kaçınmak ile ilgili hadis Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.