Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Kürtaj Günah mı?

Kürtaj Günah mı?

CevdetSerin
Selamın Aleyküm

Benim sorum internette rastladığım bir siteden edindiğim bilgiler hakkında.

Burada kürtajın günah mı yoksa günah değil mi olduğu hakkında çok detaylı şeyler anlatılmış ancak benim biraz kafam karıştı. Sizin de bu yazıdaki anlatılanlar hakkındaki görüşlerinizi öğrenmek isterim.

Okudunuz mu?  Hacı olmayan birine hacı demek günah mıdır?

Cevap: Kürtaj Günah mı?

munzir
Islamda kürtaj caiz değildir.
Sadece kadına zarar ver ölümüne yol açacak bir durum varsa o zaman caizdir.


Cevap: Kürtaj Günah mı?

Mehmed
Kürtaj cinayettir. Henüz doğmamış bile olsa döllenme olayı olur olmaz kadının karnındaki şey bir candır. Cana kıymak ise cinayettir.

Okudunuz mu?  Burnumun üstündeki yaradan çıkan kan abdesti bozar mı?

Kürtajın caiz olduğu tek bir durum vardır, bu da annenin sağlığıdır. Eğer çocuk annenin ölümüne yol açacaksa bu durumda kürtaj caiz olur. Bu duruma da doktor heyeti karar vermelidir.


Kürtaj Olmak

Gln
Önceki hamileliğimde büyüyen bir tümörüm vardı korkudan gidip ameliyat olmadığım sonrasında Bebeğim bir yaşına geldiğinde tekrar hamile kaldım fakat tümörün büyüme ve kanama yapma riski olduğunu hamilelik hormonlarının bunu etkilediğini ve hamileyken ameliyat olmam gerektiğini öğrendim riskli ıolduğu için bebeği aldırdık günah mıdır bebeğimi unutamıyorum ve yaşayamıyorum

Okudunuz mu?  Baş örtmemenin şeriatta cezası

seyit gazi
yaşayanın veya çoklu gebeliklerde diğerlerinin hayatlarının tehlikeye atılması gibi durumlarda, uzmanının görüşüyle böyle kararlar alınabiliyor, onun için içinizi rahat tutun. Rabbim şifa versin.


Omer Faruk
İslam’a göre keyfi (çok çocuk istememek, rızık endişesi vs.) kürtaj yaptırmak haramdır. Sağlıkla ilgili kararları ise doktorlar (mümkünse islam hassasiyet olan doktor) verir. Onlar kürtaja karar verirse bu konuda annenin sağlığı her zaman önceliklidir.

Okudunuz mu?  Fecr vakti hangi vakittir?

Tolgahan42
Selamın aleyküm benim 2.5 yaşında ve süt emen dokuz aylık 2 bebeğim var ve şimdi eşim tekrar gebe. Eşim normal bir gebelik geçirmiyor neredeyse tamamen yatarak geçiyor hastaneye de gidiyor ve doğumlar erken doğum oluyor bu bebeği kürtaj yaptıra bilirmiyiz? Bebek 1 aylık Çünkü diğer iki çocuğumuz hem küçük hemde bakabilecek durum da değil eşim çünkü sürekli yatıyor baygın halde oluyor bu süre zarfında bende işe gitmek zorundayım. Bu konuda cevap verirseniz çok sevinirim. Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Erkeğin avret yeri meselesi?

FıkıhYolu
Ve Aleyna aleyküm selam ilk olarak eşinizin gebe olması ikinizin iradesiyle gerçekleşmiş bir olay bu kararınızin neticesinde ki sonuçlarada katlanmak zorundasınız büyük bir mesuliyetdir evlat o yüzden korkmayın üzülmeyin Allah’a dua edin ve elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın cevaba gelecek olursak Kırk günü geçmiş bir cenine ancak ölümcül bir nedenle müdahale edilebilir. Kırk güne kadar da yine ağır sebeplerle bu müdahale yapılabilir ölüm tehlikesi yoksa eşiniz için bu durum caiz olmaz haramdır

Bu kategoride yer alan Yanlışlıkla Allah'a şirk koşmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kürtaj Günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.