Anasayfa
19 Aralık 2022, 13:56

Böyle Adak Olur Mu? Çok Huzursuzum

Böyle Adak Olur Mu? Çok Huzursuzum

qwert
Selamün Aleyküm arkadaşlar. Ben takıntı hastasıyım. Hayatım zehir oldu, son zamanlarda iyice garipleştim. Sanki hiç bir şey düzeninde gitmiyor, bu hastalık bende maddi manevi pekçok kayıplara yol açtı. Neyse geleyim soruma;

Arkadaşlar, ben sevdiklerimi kaybetmekten çok korkuyorum. Mesela sevdiklerimi telefonla aradıysam ve açmadılar ise başlarına bir şey geldi sanıyorum çok korkuyorum ve Allah’a saçma sapan yeminler etmeye başlıyorum. Mesela diyorum ki ‘ Allah’ım telefonu açsınlar, başlarına bir iş gelmemiş olsun da, ben şu sporu yapmamaya razıyım’ diyorum. Böyle yemin mi olur? Aklımca kendi istediğim bir şeyden feragat ediyorum. Ve yahut diyorum ki, şu kişiyle aram iyi olsun ben şuraya gitmemeye razıyım diyorum. Ki bu aklımca feragat ettiğim şeyler yapmayı çok istediğim şeyler oluyor.

Okudunuz mu?  Nazar büyü var mıdır? Büyücüye gitmek caiz midir?

Daha sonra ne zaman bunları yapmaya yeltensem sanki bir uğursuzluk bir huzursuzluk çöküyor. Ne zaman bu işi yapmaya kalksam sevdiklerimle aram bozuluyor, çok büyük kavgalar ediyorum. Gereksiz yere mi endişeleniyorum? Yoksa böyle yemin böyle adak olur mu? Ha diyelim gereksiz yere endişeleniyorum, o yapmak istediğim şeyleri yaptığımda sevdiklerimin başına bir iş gelir mi, onlarla aram bozulur mu?

Okudunuz mu?  Eskimiş Kuran Ne Yapılır?

Bunun bir kefareti var mı? Yoksa sadece bu yeminleri bırakmam yeterli mi?

Lütfen ayrıntılı bir cevap verin, artık kafayı yemek üzereyim. Hiç bir işim rast gitmiyor.


Cevap: Böyle Adak Olur Mu? Çok Huzursuzum

merhaba
Panik atak hastalığı var sende


Cevap: Böyle Adak Olur Mu? Çok Huzursuzum

qwert
Onun farkındayım aslında ama peki ne yapmam gerekir? Bu yaptıklarımın bir hükmü var da kefaret mi vereyim? Hükmü yok da boş mu vereyim?

Okudunuz mu?  Meleklere inanmanın faydaları nelerdir madde madde

Cevap: Böyle Adak Olur Mu? Çok Huzursuzum

Şema
Adanan şey ne işe yerine getirmek farzdır.


Kayıtsız Üye
Ben bir adak adadım ama o anda hissettiğim saçma sapan olmayacak şeyler ile bu adağı adadım ve sonradan sakinleşince bu isteğimin çok mantıksız ve yersiz olduğunu anladım adaktan dönebilirmiyim yoksa artık bu adağım geçerlimi ?

Okudunuz mu?  Allahın adil rahman ve rahim isimlerinin anlamları kısa

arifselim
Adak bir kere adandı mı artık ondan geri dönüş yoktur. Bundan dolayı kolay kolay asla adak adanmamalıdır. Çünkü insana farz olmayan bir şeyi kendi kendine farz kılmış oluyor ve bu bir sorumluluktur. Yerine getirmelisin.

Bu kategoride yer alan Morgda bekletilen ceset nasıl kabir azabı görecektir? Kabir azabı var mıdır, varsa bu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Böyle Adak Olur Mu? Çok Huzursuzum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.