Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:46
kadin
Yönetici

Zina yapmanın verdiği pişmanlık… çok pişmanım

Zina yapmanın verdiği pişmanlık… çok pişmanım

Zinakar
Selamün Aleyküm arkadaşlar,

Bu yazıyı çok utanarak yazıyorum ama çok zor durumdayım… 2 yıl evvel erkek arkadaşımla cinsel münasebette bulundum. Böyle bir şeyi nasıl yapabildim hala kendi kendime inanamıyorum. Ona o an o kadar güvendim ki sanki evliliğimin ilk günüydü.. Şu anda o kadar pişmanım kş anlatamam. Alnımı her secdeye koyduğumda kendimi günahkar kirlenmiş ve pis hissediyorum. Bu hissiyat içimden hiç gitmiyor. Erkek arkadaşımla hala birlikteyiz ama kendisi oldukça soğuk davranıyor. Bu ilişki biterse ben yaşamıma nasıl devam edeceğim? Bu lekeyle hayatımda nasıl devam edeceğim.. Dinende kendimi çok suçlu hissediyorum. Bu hatanın dönümü yok çünkü.. Bu saatten sonra kimsede benle evlenmek istemez ki istese bile onu hala çok seviorum zaten başka biriyle nasıl evlenebilirim? Ne yapacağımı bilemiyorum.. İntihar etmenin ne kadar günah olduğunu bilmesem şu saniye intihar ederdim.. BU şekilde hayata devam etmek bana ıstıraptan başka bir şey vermiyor.

Okudunuz mu?  İslam dininde kadının yeri ve önemi

Cevap: Zina yapmanın verdiği pişmanlık… çok pişmanım

ASRIN
Her kes hayatta bazı hatalar yapa bilmekte yapmış olduğu hataların farkına varmış olması ve duymuş olduğu pişmanlıktan dolayı Allah’a el açarak dualar etmeli yapmış olduğu hatalar için pişmanlık duyarak ondan af dileyerek hayatına yeniden başlayarak bir daha aynı hataları yapmaması için doğru yoldan ayrılmaması gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Saç uzatmak caiz midir bir sakıncası varmı veya sünnete uygun saç uzatma şekli var mı

Zina Ve Pişmanlık

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm..Zina eden biri bundan aşırı pişman olup ve hayatını 180° derece dondurup cidden kendini dine adayan birinin kardeşiyim tesettürsüzdü namaza tesettüre girdi çünkü bu zina olayından sonra çok kötü şeyler yaşadı her neyse araştırıyoruz ilerde evliliğinde sıkıntı olur mu diye o diyor ben saklayamam kul hakkına giremem diyor evleneceği kişiye söylemek istiyor ama biz araştırdık Allah’ın setrettiği örttüğü bir günahı bizim ortaya sermemiz ve bunu paylaşmanız günaha ortak koştuğundan söylenmemesi gerekiyormuş hadi diyelim söylenmedi kızlık zarı denen bir şey var onu diktirmemiz gerek araştırıyoruz diktirmek caiz mi diye zinadan dolayı olduysa caiz değil yazıyor bu kız ne yapacak şimdi hem günahı saklaması gerek hemde böyle bir şey var arada kaldı bir aydınlatırsanız sevinirim lütfen bilgisi olanlar cevaplasın.

Okudunuz mu?  Eğitim Amaçlı çizilmiş Cinsel Resimle Bakılması Günahmıdır

Yorum: Zina yapmanın verdiği pişmanlık… çok pişmanım

Ensar
Zina eden çirkin bir fiil yapmıştır, ancak tövbe edip samimi bir şekilde Allah’a istiğfarda bulunan kişi normal bir müslüman olur. Elbet te zina edeni gerçek tövbe ve istiğfar ettikten sonra bir kenara atamayız.
Peki evlenecek olan eşine bunu söylemelimi;
Sizi istemeye gelecek olan evlilikte kararlıysa enbaşından bu durumu anlatın ve aktarın ilerde daha vahim bir kargaşa olmaması için, karşı tarafı da aldatmamak adına söylemek gizli bırakmamak en güzeli olacaktır. Selametle kalın

Okudunuz mu?  Adetliyken öğrenme amaçlı kuran okunur mu

Kayıtsız Üye
Bende bir erkek olarak bu hataya düştüm Kuranda Zina eden zina eden le evlensin diyor tevbe ettim hayatım değişti çok şükür kendime bu hiç bulaşmamış birini denk görmüyorum ne yapicam ben kabul etsem hangi kız ben böyle bisey yaptım der geçmişini açıklar hocam buna bir çözüm getirebilirmisiniz

Okudunuz mu?  Eşim kapanmamı istemiyor ne yapmalıyım

Ensar
Bir bayanın evleneceği erkeği aldatması asla düşünülemez, yani zina etmiş, kızlığı gitmiş bir bayan kendi zarını diktirip bir şey olmamış gibi göstermesi dine aykırı bir davranıştır. Allah af etsin ve rızasına uygun yaşamayı hepimize nasip eylesin.
Nur süresi 3. Ayetinde; Allah cc
Zina eden erkek ancak zinakâr veya müşrik bir kadınla evlenir, zina eden kadınla da ancak zinakâr veya müşrik bir erkek evlenir. Bu müminlere haram kılınmıştır. Buyurmuş ve tefsirinde alimlerimiz bu konuyu farklı şekilde açıklamış kardır.

Okudunuz mu?  Kadınların ahiret hayatında görecekleri azaplar...

Kişi zina etmişse bile eğer tövbe etmiş, nefsini geeçekten ıslah etmiş, nasuh tövbe etmiş bir mümine zinakar denmez ve elbetteki de bu kişilerle evlenmekte bir sorun ve beis yoktur.
Anlaşıldığı üzre Ayette zani dendiğine göre bundan amaç zinaya devam eden şahıslardır, yada zinadan sonra adet görüp temizlenmeyen hanımlar olmaktadır. Bu kişilerle evlenmek elbette haramdır, çirkin bir davranıştır. salih olan bir kul bir mümine yakış olmaz, bunu fiili yapsa yapsa müşriklerle zinakalarla yaparlar.

Bu kategoride yer alan Adetlinin Oruç İle İlgili Meseleleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina yapmanın verdiği pişmanlık… çok pişmanım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.