Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:54
missa4
Abone

Cüz nedir? Cüz ne demek

Cüz nedir? Cüz ne demek

Kayıtsız Üye
cüze örnekler verirmisiniz


Cevap: Cüz nedir? Cüz ne demek

Fetva Meclisi
Cüz ne demektir? kısaca

Cüz bir bütünün parçalarından her biri. İslâmî tabir olarak da, Kur’ân’ın okuma ve hıfzını pratik olarak kolaylaştırmak gayesiyle ayrıldığı otuz parçadan her birine verilen isimdir. Kur’ân’ın doğru okunmasını sağlamak amacıyla önce harekeleme ve noktalama işaretleri yapıldı. Bunun kolaylık sağladığı görülünce bu amaca yönelik yeni adımlar atıldı. Bilindiği gibi Kur’ân-ı Kerîm henüz Peygamber (s.a.s.)’e indirilirken sahabelerin bazısı tarafından ezberleniyordu. Kur’ân’ı ezberleme geleneği günümüze kadar kesintisiz olarak devam etmiştir. Ayrıca Kur’an okumak bir ibâdet olduğundan, gerek Kur’ân’ı okuyanlar, gerek ezberlemiş olanlar baştan sona Kur’ân’ı okuyor, onu hatmediyorlardı. Kur’ân’ın belli uzunluklarda bölümlere yani cüzlere ayrılması, pratikte hem ezberlenmesine hem de hatm edilmesine kolaylıklar sağlayacaktı. Özellikle belli aralıklarla onu hatm edenler için bu bir ihtiyaçtı.

Okudunuz mu?  Kızımı istemeye gelecekler bir baba olarak nasıl dua etmeliyim

Önceleri birbirinden farklı bölümlendirmeler olduysa da, Kur’ân’ın tedris edildiği medreselerde otuz cüze bölünmesi yaygınlaşıp kabul gördü.


cüz ne demek, cüz nedir

Bu kategoride yer alan İmam nikahı için gayri müslim şahit olurmu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cüz nedir? Cüz ne demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.