Anasayfa
19 Ekim 2022, 8:30
sizden0
Abone

Dertleşmek, Allah’ı kula şikayet etmek midir ?

Dertleşmek, Allah’ı kula şikayet etmek midir ?

MustafaC
Sorum çok daraldığım zamanlarda çok yakın arkadaşıma yaşadığım olaylardan şikayet etmeden bir kısmını anlatmam, Allah’ı kuluna şikayet edermiş gibi olur mu ? Ben bundan çok çekiniyorum. 5 vakit namazımı kaçırmamaya çalışan her fırsatta dua etmeye ve derdimi Rabb’ime açan birisiyim ama bazen çok daralınca birileriyle derdimi paylaşmak istiyorum biliyorum ki derdi verende Allah (C.C) dermanı verecek olanda O. O yüzden birilerine anlatmaya kalkacak olunca şikayet ediyormuşum gibi hissediyorum korkuyorum bundan, sizce anlatmamalımıyım _? ?

Okudunuz mu?  Türk askeri ölürken gerçekten şehit olur mu ?

Önce misafir olarak sormuştum ama cevap alamayınca üye olup sordum


Cevap: Dertleşmek, Allah’ı kula şikayet etmek midir ?

mum
< Arkadaşla dertleşmek, Allah’ı kula şikayet etmek midir ?

Sorum çok daraldığım zamanlarda çok yakın arkadaşıma yaşadığım olaylardan şikayet etmeden bir kısmını anlatmam, Allah’ı kuluna şikayet edermiş gibi olur mu ? Ben bundan çok çekiniyorum. 5 vakit namazımı kaçırmamaya çalışan her fırsatta dua etmeye ve derdimi Rabb’ime açan birisiyim ama bazen çok daralınca birileriyle derdimi paylaşmak istiyorum biliyorum ki derdi verende Allah (C.C) dermanı verecek olanda O. O yüzden birilerine anlatmaya kalkacak olunca şikayet ediyormuşum gibi hissediyorum korkuyorum bundan, sizce anlatmamalımıyım _? >

Hayır. Başına gelen musibeti anlatmak şikayet değildir.

Okudunuz mu?  Dil sürçmelerinden oluşan hatalardan sorumlu olur muyuz?

Derdini yakınlarına anlatmak şikayet değildir ama bu bir nevi niyete bağlıdır.
Kişi sıkıntılarını anlatarak müminlerden dua alır, çare bulmaya çalışır.


Cevap: Dertleşmek, Allah’ı kula şikayet etmek midir ?

MustafaC
niyetim şikayet değil, sadece biraz rahatlamak anlatınca insan biraz rahatlıyor sanki..


dertlesmek , dertlesmek gunahmi

Bu kategoride yer alan İmam nikahı kıydırmanın şartları nelerdir? Ne zaman kıydırılabilir? kaç yaşında olmak gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dertleşmek, Allah’ı kula şikayet etmek midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.