Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:54
missa4
Abone

İslamda fal bakmanın hükmü nedir

İslamda fal bakmanın hükmü nedir

Kayıtsız Üye
İslam Dininde Fal İle İlgili Hükümler

3-4 Arkadaşım falcılar doğru cıkıyo demişlerdi. Bende konusmayın dedim. Simdide çok vesvese alıyorum ya öyleyse diye . Biri beni aydınlatabilir mi ?


Cevap: islamda fal bakmanın hükmü nedir

Darusselam
islamda fal bakmanın hükmü kısaca?

Okudunuz mu?  Bir erkeğin ağzı üstü yatıp kendi kendine boşalması haram mıdır?

Dinimizin kesinlikle yasakladığı falcılık, bir çeşit gaybdan haber vermedir. Halbuki, Kur’an-ı Kerîm; gaybı, Allah’tan başka hiçbir kimsenin bilemiyeceğini, peygamberlerle melekler dahi, kendilerine vahyedilmedikçe gaybdan haber veremeyeceklerini açıkça bildirmektedir:

"De ki: ‘Göklerde ve yerde olan gaybı, Allah’tan başka bilen yoktur" (en-Neml, 27/65) ve "De ki: Size ‘Allah’ın hazineleri elimdedir demiyorum, gaybı da bilmiyorum…." (el-En’âm, 6/50), "Eğer gaybı bilseydim, daha fazla hayır yapardım…." (el-A ‘râf, 7/188) âyetleri buna yeterli delildir.

Okudunuz mu?  Akrabaya buğz etmek günah mıdır?

Kendilerine "arrâf" yahut "kâhin" denilen falcıları ve bu falcılara gidip fal açtıran, onlara inanan veya destekleyenleri Peygamber (s.a.s.) ağır bir dille kınamış hatta kâfirlikle nitelemiştir. "Her kim bir arrafa gidip de ona bir şey sorarsa, kırk gecelik namazı kabul olmaz" (Müslim, Selâm, 125) buyurmuştur. Ebû Dâvûd’da geçen bir hadis ise şöyledir: "Kim bir kâhine gider, dediklerini doğrularsa; şüphesiz ki Muhammed’e indirilmiş olanı inkâr etmiş olur" (Ebû Dâvûd, Tıb, hadis no: 3904).

Okudunuz mu?  Çanakkaleyi anlatan gezi yazısı

Fal,inanmak gayba iman akidesine ters işlerdir. Kesinlikle uzak durmak gerekir.

Bu kategoride yer alan Hz.muhammed in dedesi hangi gerekçeyle muhammed adını koymuştur. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda fal bakmanın hükmü nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.