Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti en kısa yoldan nasıl alınır ? Maddeler halinde

Gusül abdesti en kısa yoldan nasıl alınır ? Maddeler halinde

Kayıtsız Üye
Öncelikle merhaba. Gusül abdesti en kısa yoldan nasıl alınır ?
Lütfen internetten bulduklarınızı kopyalamayın. Maddeler halinde elle yazın. Mesela şunu yaptıktan sonra Namaz abdestini kıl demeyin. Namaz abdestindeki şeyleride yazın.
Yani her şeyi sırayla maddeleyin. Şimdiden herkese teşekkürler


Cevap: Gusül abdesti en kısa yoldan nasıl alınır ? Maddeler halinde

Şii
1. Niyet. (Hanefide Sünnet, Şafiide farz)
2. Ağza ve Burna su vermek.(Hanefide farz, Şafiide sünnettir)
3. Bütün vücudu yıkamak.(Farz)

Gusüle başlamadan önce namaz abdesti almak farz değil sünnettir. Farzlar yukarıdaki gibidir.


Cevap: Gusül abdesti en kısa yoldan nasıl alınır ? Maddeler halinde

Kayıtsız Üye
Guslün Sünnetleri

1- Gusül eden kimse için evvela ellerini ve avret mahallini yıkamak,

Okudunuz mu?  Yara üzerinde birikip taşmayan kan abdesti bozar mı?

2- Eğer bedeni üzerinde necaset varsa gidermek,

3- Namaz abdesti aldığı gibi bir. abdest almak, ancak ayaklarını yıkamaz,

4- Başını ve bedeninin diğer kısımlarını üçer defa dökmek,

5- Gusul ettiği yerden çıkarak ayaklarını yıkamak. Eğer su saç Örgülerinin altına (köklerine) erişirse, kadına örgülerinin çözülmesi lazım gelmez ve vacip de değildir..


Yorum: Gusül abdesti en kısa yoldan nasıl alınır ? Maddeler halinde

Kayıtsız Üye
Çok güzel olmuş sizin sayenizde hocamdan bir tatil aldım salun varolun …


Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim çok güzel olmuş eline sağlık ☺☺☺😋


Kayıtsız Üye
Butun vucudu derken komple bastan asağı su dökmekmi? yoksa bunun içinde kulak ici kulak arkası gobek deligı kafaya su dökup mest etmek omuzlara su dökmek ayakları yıkamak da varmı?biraz detaylı anlatırmısıniz gusül abdesti konusunda çok vesveseliyim

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken konuşmak gusle zarar verir mi

—————-

Bütün vücut derken bastan aşağı tüm vucudumuza kuru yer kalmayacak şekilde su dökmekmi yoksa extra omuzlar kulaklar göbek deliği kollar göz pınarları kafamız ayaklarımız da yıkamakmı eğer böyleyse yine uzun oluyor özür dilerim çok soru sordum ama gusül almaktan korkar oldum psikolojim bozuldu o yüzden bu durumdan kurtulmak istiyorum ve biraz daha detaylı soruyorum yardım ederseniz sevinirim

Kafamıza su döküp ovucaz yani mesh etmicekmiyiz?Ben hem 3 kere tüm vucudumu yıkarken kafama 3 kere su döküp sonrada 1 defa mesh ediyordum yani ovalayıp kafamıza su dökcez mesh etmicez doğrumu anladım?


ACİLSERVİS
Kulakların ayakların vs. saydıkların vücudunun bir parçası olduğuna göre onlarda yıkanacak. Mesh diye bir şey yok ovalamak sünnettir. Guslün farz ve sünnetlerini okuyup ezberleyelim.

Okudunuz mu?  İdrar damlaması abdesti bozar mı?

Kayıtsız Üye
O zaman bildiğimiz gibi uzun süren gusül abdesti oluyor ben kısa ve öz olarak varmı yani sadece edep yerimizi yıkayıp eller ağız ve baştan aşagı vucudumuzun kuru yeri kalmıcak şekilde su döksek guslumüzü kabul olurmu çünkü o kadar vesvese yapıyorumki artık nasıl kurtulacağımı bilmiyorum bu durumdan bir an önce abdestimi alıp çıkmak istiyorum vesveseden kurtulmak için 10 dk da alınır denilen gusül abdestini ben 2 saatte alıyorum 🙁


İsimsiz üye
Yukarıda dendiği gibi niyet edip ağız ve burnuna su verip bütün vücudunu yıkarsan 4 mezhebe göre de guslün kabul olur kardeşim. Ben de önceden çok vesvese yapardım ama takmamaya karar verdiğimden beri içim o kadar rahat ki.

Okudunuz mu?  Kol alçılı iken boy abdesti alınabilir mi. Alçının üzerine mesh olur mu?

Nolurr
Ben şimdi banyoya gircem önce döküncem (başlık bozuk tasla alıyom gusülü bişey olur mu ?) Önce kir yağ filan varsa sonra niyet etcem özel yererimi yıkicam sol elle agza su vercem burna su vercem namaz abdesti aldiktam sonra basima uc tas sonra sag omzuma en son sol omzuma dokunce su cijarken de ayagima su dokcem kabul olur mu ? Nolur cevappppppp???

Allah senden razı olsun şimdi artik ben banyoya giriyom önce biraz su dökünüyom tenimde yağ felan varsa gideriyom sonra agaza su aliyom burna su cekiyom sonra direk tüm vücudumu yikiyom olurmu (tasla yapiyorum ve ayakta aliyorum)

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde sırt

ACİLSERVİS
Önemli olan farzları yerine getirmiş olmandır. Nasıl yaptığın ne ile yaptığın önemli değil.


Kayıtsız Üye
Ben gusül abdestini şöyle alıyorum

Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya diyorum.

Ağza ve burna 3 er defa su veriyorum.

Ve vücudumda hiç kuru yer kalmayacak şekilde yıkıyorum.

Bu gusül doğrudur.


18-Unexpected
Selamın Aleyküm. Uzun zamandan beri benim aldığım gusül şeklini yazacaktım fakat hep unuttum ya da başka bir takım şeyler oldu. Benim aldığım gusül abdesti şöyle:
İlk olarak Niyet ediyorum. "Niyet ettim senin rızan için gusül abdesti almaya" diye.
İkinci olarak ellerimi ve dolayısıyla ellerimdeki parmak aralarını yıkıyorum ilk önce sağ ve sonra sol olacak şekilde.
Üçüncü olarak ağza 3 defa su veriyorum ve suyu boğaza kadar indirip gargara yapıyorum ama boğazımdan aşağıya kaçmamasına özen gösteriyorum.
Dördüncü olarak burna 3 defa genize kadar olacak şekilde su veriyorum.
Beşinci olarak sünnet olması sebebiyle vücudumu baştan aşağı bir sırayla yıkıyorum, kuru yer kalmayacak şekilde.
Altıncı olarak her yerimi ıslattıktan sonra sağ elimle başımı 3 defa mesh ediyorum. Başımı mesh ederken ilk suyu kafama mesh ederken şunu diyorum: "Allah’ım sen bana akıl ver."; İkincisinde "Allah’ım sen bana hafıza ve azim ver."; Üçüncüsünde ise "Allah’ım sen "Sen benim çok bilgili olmamı sağla" diye. Bunları başımı mesh ederken söylememin sebebi, bu söylediklerimin hepsinin akılla bir bağlantısı olması. Yani mesela hafıza, akıldadır ya da bilgi akıldadır. Bu nedenle başımı mesh ederken bunları söylüyorum.

Okudunuz mu?  Burun ameliyatı oldum boy abdesti nasıl alınır

Sonra 3 defa sağ omzumu mesh ediyorum, ilk meshte omzuma suyu götürdükten sonra omzumu ovuşturuyorum ve elimle kolumun bir kısmına kadar ovuşturuyorum ve şöyle diyorum "Allah’ım sen bana güç ver kuvvet ver." Biliyorum, asıl güç akılda olur ama ben burada ikincil güç olan fiziksel güçten bahsediyorum, yani çok büyük bir haksızlık yapılmışsa birisine onu korumak için ve de kendimi korumak için; İkinci meshte ise bu sefer yine omzuma doğru verdikten sonra suyu, elimi boynuma doğru götürüyorum ve "Allah’ım sen bana akıl ver." diyorum; Üçüncü meshte ise omzuma doğru suyu veriyorum ve verirken "Allah’ım sen benim tövbelerimi kabul eyle." diyorum ve hemen sonra elimi koltuk altıma götürüp koltuk altımı temizlermiş edasıyla orayı da ovuşturuyorum elimle ve onda da şöyle diyorum "Allah’ım sen benim dualarımın, dileklerimin ve hayallerimin hepsini gerçekleştir." diyorum. Aynı şeyleri sol omuzu mesh ederken de yapıyorum. Bittikten sonra suyu kapatıyorum ve kıbleye dönüp, elimi açıp "Allah’ım sen benim gusül abdestimi kabul eyle." diyorum.
Yaptıklarım kabul görür mü? Eğer yanlış yapıyorsam bana ayrıntılı, çok uzun olmayacak şekilde bunu açıklayabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Maliki mezhebine göre gusül abdesti nasıl alınır?

ACİLSERVİS
Gusül alma şekli ilmihalde yazılıdır. Gereksiz hikayeler olmadan sade çok uzun olmadan açık ve net şekilde yazıyor. Sünnetleri, şartları ve farzları hepsini oradan öğrenmek gerekir.


hurricane3
Merhabalar,

Öncelikle yanıtınız ve aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.

Benim sorum sadece farzları ile gusül abdesti ile ilgili,

Okudunuz mu?  Kürtçe olarak boy abdestinin niyetini nasıldır

-banyoya gusül abdesti alma niyeti ile giriyorum, ( akılda sözlü söylemeden ) vücut şampuanı ile yıkanıp durulanıyorum banyo yapma işlemim tamamlanıyor,
Sonra niyet ediyorum tüm vücudumu yıkıyorum sonra 3 mazmaza 3 istinşak edip, duş başlığı ile 3 başıma 3 sağ omzuma 3 sol omzuma su döküyorum, bu 3 lerin her seferinde de kelime-i şahadet getiriyorum yani toplam 9 kere

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken sperm görmek

Şimdi sorum şu, banyoya zaten gusül alma niyeti ile giriyorum, tüm vücudumu köpüklediğimden eminim ve duruladığımdan da, hemen ardından istinşak ve mazmaza yapsam, olur mu? Yani tekrar baştan niyet et tekrar tüm vücudunu yıka yapmasam? Bir de 3 er kere başa sağa sola su dökerken ölçüsünü duş başlığında bilemediğimden kelime-i şahadet getirme okuyorum, bunun yerine direk bismillahirrahmanirrahim diyerek döksem bu süre suyun miktarı için yeterli olur mu.

Okudunuz mu?  Gusülden sonra katı sümük

Yardımınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun


kısa yoldan gusül abdesti, gusül abdesti nasıl alınır kısaca, gusül abdesti nasıl alınır kısa

Bu kategoride yer alan Lohusa iken ihtilam olan kadın ne yapmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti en kısa yoldan nasıl alınır ? Maddeler halinde Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.