Anasayfa
3 Şubat 2024, 11:31
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare namazı sonrası illa renk mi görmeliyiz?

İstihare namazı sonrası illa renk mi görmeliyiz?

KRM
Selamün aleyküm istihare namazından sonra görülen rüya illa renk mi olmak zorunda renk dışında Allah c.c danısılan konuyla alakalı bir tabiri olan rüyalarda istihare namazına Allahdan cevapmidir?


mum
İstiharede yatma/rüya görme gibi bir şart yoktur.
Sana ve dinimizde istiharenin yerini ve şeklini öğrenmek isteyen herkesin mutlaka okuması gereken bir


KRM
Tamam saoln


Cevap: İstihare namazı sonrası illa renk mi görmeliyiz?

Kayıtsız Üye
merhabalar erkek arkadaşımla evliliğin hakkımda hayırlı mı diye iki gündür istihare namazını kılıp yatıyorum. ilk gün erkek arkadaşımın eniştesiyle aynı otobüste geziye gidiyorduk. ikinci günde bir göl gibi yer gördüm ve erkek arkadaşımın ablası bize oturmaya geliyordu. herhangi bir renk görmedim. sizce nasıl yorumlamalıyım.


arifselim
Merhabalar. İstiharede ilk görülen rüyaya veya işarete itibar edilir. İlk rüyanız olumsuz manadadır ama asıl olan rüya görmek değildir. Asıl olan o konuda Allah’ın kalbinize koyduğu histir istektir. Ayrıca evlilik için mutlaka istişare etmek gerekir.


Kayıtsız Üye
selamünaleyküm hocam
ben sevdiğim insan ın girdiği işte başarı ile çıkacak mı kendisine bu iş hayır getirecek mi diye istiare ye yattım. rüyanda vefat etmiş anneannem in evine giderken önümden siya kedi geçti. daha sonra karanlık bir evin içinde gördüm kendimi arkadaşım ile sarma yapacakmışız. ama sadece sarma nın içi ni gördüm hazırlanmış. derken yine aynı karanlık oda da bir kız çocuğu bir sevdiğim insan ın kucağına bir benim kucağıma gelip ağlıuor. karşılıklı divan da otoruyoruz sevdiğim insan ile. derken birden bire ben yeşillik bir yamaçta uturuyorum karşımda temiz berrak bir dneiz sevdiğim insan yanımda beraber kalkıyoruz bir dolmuşa biniyoruz ve aynı koltukta oturuyoruz. fakat sevdiğim adam ın simsiyah ve uzun mu uzun saçları var. sanki bayan gibi dolmuşta 4 yada 5 bayan daha var. ben göğsüne yaslanmış ağlamaklı neden yaptn diyorum. düzeltelim diyorum. diğer bayanlardan bir tanesi onunla konuşmak istiyor. ben daha da üzülüyorum.


arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Bir şey şöyle olacak mı diye istihareye yatılmaz. Ancak bu niyet edilen şeyi yapmak hayırlı mı değil mi diye yatılır. Onun için bu şekilde bir niyetle yeniden istihare yapabilirsiniz. Rüyalarınızın her ikiside olumsuz olarak yorumlanır. Ama istihare ile bir ilgileri yoktur. Ayrıca istiharede rüya şartı yoktur, insanın kalbine doğan his önemlidir.


Kayıtsız Üye
S.a ben beni seven bir arkadaşım için istiare kıldım benim için hayırlı olup olmadığını öğrenmek ve ona göre cvp vermek için rüyamda çok güzel binanin içindeydim ve ortam çok kalabalıktı daha sonra kalabalıktan dolayı bina yıkılacak ti ben hir çocuğu alarak dışarı kaçtım ama renk görmedim sizce rüyam iyiki istiare için lütfen hemen cvp verin


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu rüya istihare için olumlu olduğunu anlamın için uyanır uyanmaz bu rüya hakkında içinize gelen istektir. Eğer hayırlıdır hissi gelmişse ona göre hareket edebilirsiniz. Çünkü istiharede asıl olan insanın kalbine gelen his ve istektir. Asıl olan rüya veya renkler değildir. Ama yinede bazı rüyalar işaret olabilir.

Okudunuz mu?  İstiharede Leylek Görmek

Cevap: İstihare namazı sonrası illa renk mi görmeliyiz?

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm, ben birinin benim için hayırlı olup olmadığı konusunda istişarelerden netlik çıkmayınca istihareye yattım bir şey görmedim fakat içim acayip ferahtı , bu yeterli olur mu acaba yoksa bir iki gün daha yatmak gerekiyor mu ?


arifselim
Aleykum selam. İstihare hayır dilemek demektir. Evlilik gibi önemli konularda sadece istihare ile yetinmemek ve istişarede etmek gerekir. İstihare samimiyet ve ihlasla yapılır ve içinize bir istek doğarsa ona göre hareket edebilirsiniz rüya görmek şart değildir.


semraoztorun
Merhabalar ben istihare ye yattım rüyamda bir çok olumsuz ve yattığım konuyla alakasız şeyler gördüm yanlız yeşil renkte tuvalet kağıdı gördüm emin olamayınca ikinciye yattım yine karmaşık rüyalar içinde hem göl hem kar hemde perde gördüm yanlız bunları sabah namazına kalkıp tekrar uyuduktan sonra gördüm yani namaza uyanana kadar rüya görmemiştim birde perdeyi cam için ben ayarlayip kesiyordum kısa kaliyordu rüyamı yorumlarmisiniz tekrarmı yapmalıyim acaba şimdiden teşekkürler


arifselim
Merhaba kardeşim. Öncelikle istihare için rüya görme şartı yoktur bunu bilmelisiniz ve istihare ile insan ancak bir işaret alabilir. Mutlaka önemli konularda istişarede etmek gerekir. Şimdi sizde hislerinize bakın eğer olumlu veya olumsuz bir şey hissetmemişseniz o zaman istiharenizi tekrar edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
bende bişey sormak istiyorum.ben sevdiğim insan hakkımda hayırlı mı değilmi diye istihareye çok yattım hepsinde de gerek kendimi gelin olarak gördüğüm oldu gerek yeşil kalp gerek karşımda yüzünü göremediğim parlak bir adam ama önemli olan hissiyat demişsiniz içim huzurlu uyandım çoğu zaman ben sadece 1 kere huzursuz uyandım.benim sormak istediğim bu kadar çok yatmam doğrumu


arifselim
İstihare defalarca tekrar edilebilir ama hiç bir işaret alınmadığı sürece tekrar edilebilir. İlk işareti aldığında artık istihare için yatması anlamsız olur. Hem rüyalarınız hemde hisleriniz olumlu ise bu güzeldir. Size sadece iyice istişare etmek yani danışmak kalıyor.


Kayıtsız Üye
istihare için ben ve sevdiğim ilk yattığımızda o kucağında bir erkek çocuğuya yeşillik bir yerde oturduğunu görmüştü.bende daha sonra yattığımda iyi gördüm muhtemelen biz kavuşacağız ama bazıları diyorki sen içinden olmasını istediğin içinbilinçaltın öylede görebilir diyolar bu doğrumu yani benim huzurlu kalkıp kalkmamamı bilinç altım etkileyebilrmi istihare sonuçta bu d,ye düşünüyorum


arifselim
Rüyanız ve içinize gelen huzur sizin istihareniz için bir işarettir. Ama sonuçta bu bir his ve rüyadır yani insanın yanılma ihtimali her zaman olabilir. Onun için kararsızken ancak istihare yapılır ve Allah’tan samimiyetle yardım istenir. Böyle önemli konular için mutlaka bilen kimselere danışmak da çok önemlidir.

Okudunuz mu?  İstiharede karpuz görmek ne anlama gelir?

Kayıtsız Üye
merhaba bende bır kısıyle benım ıcın hayırlı ınsanmı dıye istihare yaptım ve rüyamda karanlık bı yerde otururken uzerıme doğru buyuyerek gelen beyaz bir ışık gördüm ve bı anda içime bı mutluluk doldu ve rüyamda degılde gercekte guldugumu hissettim korkum şu acaba rüyam biliçaitı olabılırmı yorum yaparsanız sevınırım:)


Cevap: İstihare namazı sonrası illa renk mi görmeliyiz?

arifselim
Merhaba. İnsanın vicdanı yalan söylemez. Eğer ihlas ve samimiyetle istihareyi yaparsanız Allah o konuda içinize uygun olan bir işaret vermesi umulur. Rüyanızda olumludur. Yinede bununla birlikte istişare de edilmeli ve öyle karar verilmelidir.


Yesil
Merhabalar. Ben evlilik için sevdiğim kişi hayir mi sermi diye Rabbim den yardim için istihareye 7 gun yattım. Ilk gün kar yesil ve siyah üzüm kırmızı süpürge gördüm. Karışık bir ruyaydi. 3.gun bembeyaz çok güzel bir Tavşan gördüm. 7 gün yatmam gerektiğini soylediler fakat diğer gunleri hatırlamıyorum. Tavşan nin rüya anlami da evliliğe çok uygun. Sizce hayırlı mi o kişi hakkimda?


arifselim
Merhabalar kardeşim. İstihareyi 7 gün yapmak şartı yoktur. Sadece bir işaret alana kadar yatılır. İlk rüyan ise hayırlıdır. Ayrıca istiharede önemli olan rüya değil, insanın içine doğan huzurdur bu huzur veya huzursuzluk işaret sayılır.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum ben evlilik için istiare namazı kıldım rüyamda benimle evlenmek isteyen kişiyle evliydik ve beni kemerle dövüyordu bende o kişiye senden boşanacağım diyordum acaba olumlu olumsuzmu anlayamadim


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyan istihare için olumludur. Bu rüya ruhen çok iyi anlaşacağı ve mutlu olacağı bir kimse ile tanışmasına ve onunla evlenmesine yorumlanır. Ayrıca danışmak ve sonra karar vermek en doğru olanıdır.


Kayıtsız Üye
Merhaba benimle evlenmek isteyen biri var bende hayırlı mı değil mi diye istihare namazı kıldım rüyamda bu kişiyle evliydim ve beni kemerle dövüyordu bende boşanacağım senden dedim acaba hayırlı mi degilmi anlayamadim lütfen cevap verin.


arifselim
Merhaba kardeşim. Yukarıdaki cevapta da sana ifade ettiğimiz gibi, rüyanın manası çok olumlu ve güzeldir. İstiharelerde rüyalardan çok insanın içine o konuda gelen his önemli bir işaret sayılabilir. Allah en doğrusunu bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam benimle evlenmek isteyen biri için istihareye yattım rüyalarım kesik kesikti ne olduğunu tam olarak hatırlamıyorum. Ama sanki kalbim onunla evlen diyo öyle bir his oluştu gibi ama bende çelişkideyim ne yapacağımı bilmiyorum. Bu kişi ile daha önceden kötü bir geçmişimiz vardı.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. İstihare zaten en sonra çare ve bir karara ulaşılmadığı zaman yapılması uygun olur. İlk önce danışılmalı bilen ve güvenilir kimselerin fikri alınmalıdır. İstiharede asıl önemli olan rüya değil, insanın içine gelen olumlu yada olumsuz olan hissidir.

Okudunuz mu?  İstihare sonucu gerçekleşir mi?

Kayıtsız Üye
selamun aleykum ben dün gece daha önce görüştüğüm bir kişi ararsam benim için hayırlı olur mu diye istihareye yattım rüyamda 1 yıla yakındır görüşmediğim bir arkadaşımla barıştığımı gördüm ve sabaha karşıda o aramak istediğim kişiyide arıyordum sizce bunun yorumu nedir?


arifselim
Aleykum selam. İstihare bu tür olaylar için yapılmayacak kadar ciddi ve önemli bir şeydir. İstihare ancak meşru olan bir şeyde her türlü istişare yapılmasına rağmen bir sonuca ulaşamadığında yapılabilir. Bu tür şeyler için istihare yapılmaz.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben kızımın ismi için istihareye yattım. Ancak rüyayı yattığım an değil sabah namazını kıldıktan sonra gördüm. Rüyamda kendi gelinliğimi giymiştim. Acaba sabah namazından sonra görmüş olmam farkeder mi? Farketmezse düşündüğüm isim hayırlı mı?


arifselim
Merhaba kardeşim. Sabah namazından sonrada görülebilir ancak bu durum için istihare yapılmaz. İstihare ancak meşru olan bir konuda istişare yani danışmasına ve araştırmasına rağmen bir sonuca ulaşamayan ve kararsız kalan kimse yapabilir. Ama bir isim araştırılarak doğru mu yanlış mı bilinen bir şeydir.


Kayıtsız Üye
S. A bende evlilik yolundayım. Annem benim için dün istihareye yattı ve kırmızı türk bayrağı gördü. Rüyasında ona dokunup bunun kumaşı ne kadar iyi demiş sizce hayırlı mı değil mi tabirler gayet güzel ama renk kırmızı sonuçta nasıl yorumlamalıyız lütfen yardım edin =(


arifselim
Aleykum selam. Rüyada görülen bayrak olunca rengin önemi olmaz ve rüya istiharede genel olarak değerlendirilir. Bu rüya hayırlıdır ancak istihareyi herkesin kendi için yapması sünnettir. Eğer içiniz rahat değilse yeniden istihare yapmanızı tavsiye ediyorum.


Kayıtsız Üye
Rüyamda başkası için yattım. Dayı’min eski evindeyiz onun için yattığım ablam ve 11 aylık kızı var . Yürüyor konuşuyor sonra fotoğraflar var bebeğe soruyoruz benim adımı söylüyor Öznur diyor.


arifselim
İstihareyi herkes kendi işi için yapmalıdır sünnet olan budur. Rüya hayırlı manaya işarettir. Ancak en doğrusu herkesin kendi istiharesini yapmasıdır böyle yapmanızı tavsiye ederim.


Kayıtsız Üye
Evlilik düşündüğüm insanla yapacağım evliliğin hayırlı olup olmadığını merak ettiğim için istihare namazını kıldım, normalde çok karışık ve psikolojime yerleşen rüyalar görürüm. İstihare namazından sonra gördüğüm rüya da karışık ve gün içinde ilgilendiğim şeylerle alakaliydi. Genel olarak kasvetli bir ortamdi fakat bir erkek çocuğunun elinde mavili beyazlı oyuncak çadırla oynadığını ve benimde onunla ilgilendiğimi gördüm ayrıca rüyadan pek bişey anlamadığım için içim pek ferahlamadi içinde bulunduğum ilişkiyi ilerletmek konusunda tereddütlerim oldu. İstihare namazına devam etmeli miyim neyi nasıl yapmam konusunda yardımcı olur musunuz?


arifselim
Değerli kardeşim. En doğrusu ve en önemlisi ilk önce mutlaka bilenlere danışmalısın. Bu fikir alışverişinde bir sonuca ulaşırsan kesinlikle istihareye gerek yoktur. Ancak hiç bir sonuca ulaşamayan istihare yapabilir. Bu rüyaların net değildir. Eğer dilersen tekar yapabilirsin.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında ölümcül hastalık görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba;

Dün gece istihare yaptım. Fakat rüyamda eski erkek arkadaşımı masmavı denize girerken gördüm. Deniz o kadar berrak ve temizdi ki ucu bucağı görünmüyordu. Sizce rüyamda eski erkek arkadaşımı görmemin manası nedir.


arifselim
Merhaba. Eski arkadaşı görmek hem rüya olarak hemde istihare açısından olumlu ve hayırlı olarak yorumlanır. Denizinde temiz ve berrak olması aynı şekilde yorumlanır. İstihare sonuçta bir rüyadır mutlaka danışarak hareket etmek gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben namaz kılarken özellikle bir dilek falan dilemedim, hakkımda hayırlısı neyse o olsun dedim rüyamda Bi köydeyım yeşil bir elbise giyiyorum oturuyorum oturdugumda polis bir arkadaşım var nişanlı oda oturuyor nisanlisiyla nişanlısı hamile olduğunu söylüyor sonra şaşırıyorum kalkip üzerime siyah bir hırka yelek tarzı bişey giyiyorum üzerime de bakıyorm yeşil bir elbise siyah bir hırka olmadı ama neyse diyorum.rüyamda hayırlı mi değilmi bilemedim

Merhaba ben niyet ederken bir dilek de yada tek bir konu üzerine niyet etmedim hayatımda hayırlısı neyse beni senden saptirma Allah im die niyet ettim.rüyamda da bir koyde gördüm kendimi polis olan bir arkadaşim var nişanlı o nisanlisiyla otururken üzerimde yeşil bir elbise giyiyorum sonra nişanlısı hamile olduğunu söylüyor çok şaşırıyorum kalkıp siyah yelek hırka tarzı bişi giyip üzerime bakıyorum uymadı ama sonra çıkarırım diyorum. İki renk bir arada görünce bilemedim


arifselim
Merhaba kardeşim. İstihare demek belli bir şeye niyet ederek namaz kılıp dua etmek demek ve Allah’tan hayır dilemek demektir. Bir dileğin isteğin olmadan istihare yapmanın da hiç bir anlamı yoktur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm, rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Yirmi sekiz yaşındayım on yıldır gönlüm kimseye ısınmıyordu sonra mahalleye yeni taşınan birine ilgi duymaya başladım akabinde onunda ilgisi olduğunu anlayıp, belki bunda bir hikmet diyerek hikmet nazarıyla baktım ve istihare rüyasına yattım.ilk gece bizzat kendinisini gördüm sanki elinde bir kağıt tutuyordu ve bana korkma vazgeçme dedi.( ben biraz evlilikten cekiniyorum da ) bir huzur duydum o an.ikinci gece de beni sevdiğini söyledi.üçüncü gece de olumlu idi lakin hatırlamıyorum rüyalardan sonra daha fazla istekli olup,heveslendim.Üzerinden aylar geçti ama bir gelişme olmadi.sizce rüyamın yorumu nedir?
—-
Allah razı olsun.Haklısınız önce tanımak istişare etmek gerekir.Bunun bende farkındayım belki ters mantık ile düşündüm eğer hayırlı ise görüşeyim diye.Çünkü her söylenen yada her karşıma çıkan ile görüşmek istemiyorum.Karşı tarafa olumsuz kararı açıklamak çok zor oluyor. Doğru Bilinç altı olabilir diye bende düşündüm.Ve o nedenle iki kişiden de rica ettim.( herkesin kendisinin yatması gerektiğini bilmiyordum) onlar da yeşil çimenler ve buz mavisi kıyafetler görmüş.Artık hayırlısı.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyaların güzel rüyalardır. Ancak sonuçta bunlar rüyadır ve insanın bilinçaltına bile yerleşen düşüncelerden dolayı görülebilir. Ayrıca istihareden önce istişare gelir. Yani evliliğe karar vererek araştırman gerekir ilk önce. Buna rağmen olumlu yada olumsuz bir sonuç elde edemezsen ancak o zaman istihare yapılabilir.

Okudunuz mu?  İstihare namazı ve duadan sonra görülen rüya yorumu nedir?

Kayıtsız Üye
Merhabalar. Bir konu için annem benle ilgili istihareye yatmıştı. Rüyasında teyzem eline Yeşilli mavili tabaklar vermiş ne alakaysa 🙂 sonra da otobüs bekliyormuş yeşil bir otobüs yokuştan takla atarak inmiş. Annemin yanındaki kadın korkmus amnem de ona korkma bir şey olmaz demiş ve kimseye bir şey olmamış. Annem anlatinca ben huzursuz oldum ama annem yeşil görünce ben olumsuz düşünmedim dedi… Aynı konuyla yani kendimle ilgili ben de yattım çok karışık şeyler gördüm ama en son 2 yeşil kamuflajlı asker gördüm.. uyaninca da direk aklıma acaba asker görmek iyi bir şey mi diye geldi… uzun ve karisik yazdım hakkınızı helal edin ama kafam zaten karışıktı iyice allak bullak oldu


arifselim
Merhabalar. İstihareyi herkesin kendi işi için yapması gerekir o yüzden annenin değil senin gördüğün rüya önemlidir. İstihare açısından asker görülmesi hayırlıdır. Ayrıca mutlaka danışarak bir karar verilmeli ve sonra Allah’a tevekkül ederek o şeye girişmelidir.


Kayıtsız Üye
Merhaba,ben sevdiğim bir insanın kalbini kırdım ve beni asla affetmiyor. Bense dua ediyorum hayırlısıyla kalbinin yumuşaması için, geçen akşam istihareye yattım dua edip Allahtan onunla barışmayı istemem benim için hayırlı mı diye,sonra uykuyla uyanıklık arasındaydım sanırım Türk bayrağı gördüm sonra uyandım ve tekrar uyudum burnumdan bir damla kan geldi ve burnumda da kan pıhtısı vardı rüyamda çok şaşırdım. Sabah uyandığımda burnumda yara çıktığını fark ettim sizce psikolojik mi bu durum? İstihare daha da kafamı karıştırdı. Daha sonra tekrar istihare namazı kılıp yattığımda bu seferde şehirdeki otogarda elimde valizimle bekliyordum fakat otogar terkedilmişti ama ben zaten gideceğim yere gitmiştim, bir taraftan otogar terk edilmiş nasıl gideceğim diye düşündüm bir taraftan da zaten gelmişim ben buraya nasıl geldim diye düşünüyorum şaşırıyorum. Tüm bunlar psikolojik mi lütfen yorumlar mısınız istiharemi


arifselim
Merhaba. Eğer istihareyi evlilik için gibi bir durum için yapıyorsan bu olur yoksa bunun dışında böyle bir şey için istihare olmaz. İstihare demek her türlü araştırmadan sonra yinede kararsız kalınca yapılır. Birinin kalbinin yumuşaması için istihare yapılmaz.


Kayıtsız Üye
Merhaba ,

Ben de iş için istiareye yattım , daha önce iş konusunda oldukça sıkıntılı günler geçirdim yine yaşamak istemiyorum , bana yardım ederseniz çok sevinirim , ben rüyamda deniz gördüm ama denize foseptik dökülüyordu, deniz içimi açsa da foseptikten tiksindim , hasta bir ablam var yeni işime geçersem daha çok para kazanıcam rüyamda ki tek mutlu kişi ablamdı, ertesi gün çam ağacı gördüm noel ağacı gibi, içime doğan hisse bakmak istiyorum ama anlayamıyorum , geceleri yok ben bu yeni işe geçmicem diye sıkıntı ile uyanıyorum sabah kalktığımda ise geçmem lazım diyorum , içim hem ferah hem sıkıntılı ben anlayamıyorum, bana yardım eder misiniz ?

Okudunuz mu?  İstiharede kalabalık görmek

arifselim
Merhaba kardeşim. Bu görmüş olduğun rüyalar zaten manaları net ve açık değildir. Özellikle de iş, meslek ve okul gibi konular için istihare ile karar vermek tavsiye edilmez. Çünkü işin ehli veya bu işler hakkında yeteri kadar bilgi edinebilme imkanı dururken rüya ile veya his ile karar vermek yanlış ve eksik olur. Sana istişare ile karar vermeni tavsiye ederim.


Kayıtsız Üye
Bi kisinin hayirli olup olmadigi konusunda istihareye yattim babamla mutfakta tezgahin uzuerinde duran tepsiden yemek yiyorduk sonra teyzem bana kagit 5 lira ve demir 1 lira verdi aksamdi bana yumurta almami soyledi orda uyundim almadim yumurtayi yorum yaparmisiniz


arifselim
İstihare için bu rüya net ve açık bir işaret içermiyor. İstiharede esas ve en önemli olan işaret senin içine uyandığında gelen olumlu yada olumsuz olan hissin kabul edilir. Eğer için rahat etmemişse istihareyi bir daha yapabilirsin.


Kayıtsız Üye
Istihare namazını kıldım. İlk gün bişey görmedim. 2. Gün sevdiğim adamı, annesini ve kız kardeşini evimizde gördüm. 3. gün rahmetli babamın fotoğrafları tanıdıklarım tarafından bana hediye ediliyordu ve renkli kartonlar üzerinde yapıştırılmış bir haldeydiler. Mutluluktan ağlıyordum ve bu kartonların içinde ne siyah ne de kırmızı renk yoktu. Rüyayı yorumlarsanız sevinirim. Aklım çok karışık..


arifselim
Öncelikle istihare yapmak için mutlaka kararsız kalınması gerekir. Kararsız kalan kişi bir işaret alabilmek için istihare yapar. İstiharede ilk alınan işaret yeterlidir ve devam edilmez. İlk rüyan ise olumlu ve hayırlıdır. Ayrıca istihare dışında mutlaka danışmak yani istişare etmek şarttır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam
Bende istediğim iş için istihare yaptım sabah namazında hayırlıysa güzel göreyim değilse gönlümü bu yoldan çevir diye dua ettim ve rüyamda istediğim işin eğitimi verildiği ilin plakasını bir arabada gördüm yorumlar mısınız birde renk görmek şart mı


arifselim
İstiharede renk ve rüya bir işaret olabilir ama bunlar şart değildir. Asıl sana işaret olacak olan içinin bir yöne meyletmesidir. Eğer kalbine olumlu yada olumsuz olarak bir his gelirse bu işaret olarak kabul edilir. İstihare zaten bir hayır dilemek ve işaret beklemektir. Bu rüyan net bir işaret sayılmaz.


Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda namaz kılıyodum seccadenin üstünde yanımda biri var namaz esnasında dönüp yüzüne bakıyorum ama namazıma devam ediyorum bozmadan istihare rüyası iiçin yorumlar mısınız


arifselim
Merhaba. Bu rüya istihare için hayırlı bir anlamda ve olumlu olarak yorumlanır. İstiharede ayrıca içinin ferahlaması ve huzurlu hissetmen sana en açık işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
evlenmeyi düşündüğüm kisi için istihare yaptim rüyamda amcamin esi bana yola gideceksin lazim olur deyip para veriyodu Allah rizasi için yorumlarmisiniz

Okudunuz mu?  İstihare namazında yeşil ağaç görmek

arifselim
Bu hayırlı bir rüyadır ve olumlu manadadır. Ancak istiharende sana gelen işaretin en doğrusu senin kalbinin neye meylettiğidir. Kalbin neye meyletmiş ise, bu rüyadan da daha doğru bir işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kardeşim sevdiğim birisi var evlilik için istihare namazını kılıp yattıktan sonra siyah ferace mavi hırka ve kırmızı gömlek gördüm gece uykum da ve sabah namazını kıldıktan sonra da gördüm aynı kişiye rüyayı

Evlenmeyi düşündugum kız için istihareye yattım ve gece mavi gapson siyah ferace ve kırmızı gömlek gördüm sabah namazını kılıp yatarken yine uykum da aynı ki rüyayı gördüm


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyanın neye işaret ettiğini anlayabilmek için yinede senin kalbinin neye meylettiğine bakmalısın. Çünkü rüya ile yanılmak daha çok mümkündür ama kalbe gelen his daha yerinde ve doğru bir işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
İyi günler hocam. Rüyam da gelin oluyordum beni bı ata bindirip üzerime beyaz bir örtü örttuler. Daha sonra atın arabasına sevdiğim kişinin babasıyla benim annem babam bindi. Ama onun babasının başı yerdeydi . Daha sonra gelin olduğum eve geldik ama çok şaşkın dimm ne zaman gelin lik giyip ne zaman o eve geldik hiç hatırlamıyorum . Annem vardı hep yanımda . Acaba bu rüyayı yorumlar misiniz


arifselim
İyi günler. Evlenme niyeti veya hazırlığı olan kimseler için bu rüya kısa bir süre içerisinde evlilik için atılacak adımlara delalet eder. Bekar ve evlenme çağında olan kızlar için bunun yorumu kısmet, nasip ve evlilik manasında tabir edilir. Hayırlısı için Allah’a dua etmek gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam hayırlı ramazanlar . Ben rüyamda bı düğünde gördüm kendimi fakat bu konvoyda iki gelin iki de damat vardı ve yürüyerek gidiliyor du . En önde ise annem ve ben vardım. Ne ile tabir olunur acaba


arifselim
Hayırlı ramazanlar. Bu rüyayı istihare için mi görmüşsün bunu yazmamışsın. İstihare için olumludur ama asıl sana işaret olacak olan ise içine doğan hissindir. Bir rüya yorumu olarakta nasip ve kısmetin açık olmasına yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam selamün aleyküm . Benim konuştuğum birisi vardı fakat babası beni istemediğin den dolayı ayrildik. Rüyam da yakinkarimi kaybetmiş ağlıyor dum mezarlıkta her yer yemyeşil di sonra biri geldi kolumdan tutup kaldırmaya çalışırken bu kez ayrıldığım çocuk geldi bırak ben kaldırırım diye üzerinde ise beyaz ceket vardı . Yorumlar misiniz, teşekürler


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyayı istihare için mi görmüşsün belirtmemişsin. Eğer ki istihare içinse ancak evlilik için bir adım atılmışsa ve kararsız kalınmışsa o zaman istihare yapılabilir. Bu rüyan istihare için yeteri kadar açık bir işaret olmaz.

Okudunuz mu?  İstihare namazı hakkında bir soru

Kayıtsız Üye
İyi günler Hocam. Uzun zamandır gorustugum birisi vardı ama ailesi müsade etmediği için ayrıldık. Ben onu ve ailesini rüyamda gördüm. Onların evi çok kalabalıkti babası ve annesi çok üzgün ve telasliydilar hatta babasi ağlıyordu. Sonra evin önüne bir araba durdu arabadan görüştüğüm kişi indi ve ilk baktığı ben oldum . Fakat çok zayıflamış ve durgundu. Ailesi onun arabadan indiğini görünce sevinmeye başladi llar bende ordaydim o evde. Fakat çok sakin ve tepkisiz sadece görüştüğüm kişinin o hali beni çok sisirtti. Hocam yorumunuz için teşekkür ederim şimdiden


arifselim
Hayırlı günler. İstihare için sana bu rüyan tam olarak olumlu yada olumsuz bir manaya işaret ediyor diyemeyiz maalesef. Kalbinin hangi yöne meylettiğine bakarak bir işaret kabul edebilirsin. Eğer kalbin rahat etmediyse tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
merhabalar ben arkadaşımla küsmüştüm.İkimizde aylardır hiç konuşmadık.Ben de dün istihareye yattım.Arkadaşımla barışmak hayırlı mı değil mi diye?Aslında benim İki niyetten istihare yapmam gerekiyordu.Bir de bir liseyi istiyorum.Hayırlı mı değil mi diye? Nedense ben arkadaşım için yatmıştım.Lİse gördüm bunu yorumlar mısınız?


arifselim
Merhabalar. Bir arkadaşla barışmak için istihare yapılmaz. Bir okul seçimi içinde istihare değil istişare yapılmalıdır. Yani o alanda bilgili kimselere danışarak ona göre bir karar verilmelidir.


Kayıtsız Üye
selamın aleyküm hocam ben istihare namazını kıldım sınavım için dua etmiştim sonra yatağa uzandım daha uykuya dalmadan gözümün önüne etraf simsiyah ama benim üzerimde beyaz bir elbise vardı sınavdaydım ve hemen irkilerek uyandım bu ne anlama gelir hocam?


arifselim
Aleykum selam. Sınavın nesi için istihare yapmışsın anlamadım. Sınavın iyi geçmesi için hacet namazı kılınabilir. İstihare kılınmaz. Sonucunu öğrenmek için ise herhangi bir namaz yoktur.


Aysh
Merhaba, çok sıkıntılı zorlu günler geçiriyorum eşimden ayrılıp ayrılmama konusunda iki gündür istihareye yatıyorum.. normalde rüya görmem ama ilk gün ki gördüğüm rüya da ev arıyordum kendime arkadaşlarıma haber salıyordum ev varmı diye üzülüyordum ayrıldığıma fakat huzurluydum bir yandan.. ve erkek bebek gördüm ağlayarak uyandı ve bana sarılıp beni öptü onunla vakit geçiriyordum değişik bir rüya idi.. ikinci ise karma karışık yine kaçışlardaydım ölümden kaçıyordum turuncu bir kartonun arkasına saklandım ve beni bulamadı öldürecek kişi ve kurtuldum diye seviniyordum..
Yorum yapabilirseniz çok ama çok sevinirim teşekkürler.


arifselim
Merhaba. Görmüş olduğun rüya istihare açısından olumlu değildir. Lakin istiharede esas olan senin içine gelen hissin yani kalbinin neye meylettiğidir. Bu his daha doğru bir işaret olarak kabul edilir. Boşanma gibi önemli bir konuda mutlaka istişare ile hareket edilmelidir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleymüm ben evlilik kararı konusunda istihare namazı kıldım ama renk görmedim rüyamda mezarlığa 2 kez gidip bişeyler dağıttım ardından eve gelip balkona gittiğimde bahçemizde bir hazırlıık olduğunu gördüm bu neye işarettir yardımcı olursanız çok sevinirim

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında okul görmek

selamun aleyküm ben evlilik konusu için istihare namazı kıldım fakat renk görmedim rüyamda mezarlığa 2 kez gidip bişeyler dağıtıyordum ardından eve gelip balkona çıktım bahçemizde bir hazırlık yapıldığını gördüm ne anlama geliyor yardımcı olursanız çok sevinirim


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyan istihare için net bir işaret sayılmaz. Kalbinin hangi yöne meylettiğine bakmalısın. Eğer için rahat etmediyse bir daha tekrar edebilirsin. İstiharede rüya görme şartı yoktur.


Asliterk27
Selamun aleyküm. Biz eşimle ev alma niyetine girdik herşeyi tamamladık neredeyse dün akşam istihareye yattım. Görümcem le bir yerde konuşuyoruz. Görümcem abim hepimizi bir süre çalışmaya zorunlu kıldı falan diye biraz isyankar konuşuyordu. O sırada çamaşır aşıyordu böyle diyerek yanıma geldi. Bende haklısın falan diyip sohbet etmeye başladık. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler

Selamun aleyküm. Bir ev var almak istiyoruz onun için istihareye yattım. Görümcem çamaşır aşıyor bende yanında muhabbet ediyoruz. Muhabbet sırasında görümcem hepimiz ev borcu için çalışmaya zorunlu olduk diyor öyle gulusuyooruz. Sonra ben tek başıma olduğum bir yerde montumu giymek istiyorum lacivert renkte. Ter kokuyor bu giymeyeyim diyip bırakıyorum. Sizce neye yormaliyim


arifselim
Aleykum selam. Eğer eve ihtiyaç varsa ve helal para ile alınacak ve faize de bulaşılmayacaksa bunun için istihare yapmanın bir anlamı yoktur. Böyle konular istihare ile değil sadece istişareler edilerek karar verilmelidir. Çünkü helal yoldan ev almak hayırlı bir iştir ve hayırlı olduğu belli olan bir iş için istihare yapılmasına gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Erkek arkadaşımla ayrılıp barışmalarımız oluyordu ileriyi düşünüyoruz inşAllah en sonunda yattım istihareye ve her yerde asker gördüm bende askerdim savaşın ortasına düşmüştüm sanki herkes ölüyordu ama hiç kan görmedim bende can çekişiyordum ki uyandım rüya neye yorumlanır


arifselim
İstihare yapabilmen için ilk önce evlilik için o kişinin hayırlı olup olmadığı hakkında araştırmalar ve istişareler edilmelidir. Eğer buna rağmen yinede kararsızlığın olursa o zaman istihare yapılabilir. Yoksa böyle adımlar atılmadan ve sevgili iken istihare yapmanın manası yoktur. Bu rüya olumlu bir rüya olarak yorumlanmaz.


Kayıtsız Üye
İyi günler İstiharede renkler mi yoksa işaretler mi önemlidir mesela yeşil bir bahçedeysek ama yılan görürsek bu olumsuz mudur veya geceyse (karanlık) ama deniz ve at gördüysek uçtuysak olumlu mudur


arifselim
Hayırlı günler. İstiharede önemli olan ne renkler ne işaretler nede rüyalardır. Önemli olan kalbin ferahlaması yada daralıp sıkılması şeklinde insana gelen bu his daha isabetli işaret olarak kabul edilir. Bu his ya istihare esnasında yada uykudan uyanınca kalbe gelir. Eğer içi rahat etmemişse 7 defaya kadar istihareye devam edebilir.


Kayıtsız Üye
Iyi günler evli 3 çocuk sahibi bir bayanım eşimin işi için şehir değiştirmeyi düşünüyoruz ailesinin bulunduğu şehire istihareye yattım rüyamda eşimin ailesinden herkes yanımızdaydı benimse kucağımda küçük oğlum üzerimde kırmızı bir bindallı vardi aynada sürekli kendime bakıyordum bu rüya nasıl yorumlanır acaba şimdiden teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında orman görmek

arifselim
Hayırlı günler. Böyle bir konu için ilk önce istişareler etmek yani danışmak ve araştırma yapmak gerekir. Sonunda kararsız kalan yinede istihare yapabilir. Gördüğün rüyan sana açık bir işaret olmaz. Asıl önemli olan kalbine gelen hissin nedir ona bakmalısın. Eğer için rahat etmediyse istihareye 7 sefere kadar devam edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Ben sevdiğim kişi için istihare namazı yapıp yattım ve ara ara uyanıp tekrar yatarak 2 rüya gördüm öyle güzel rüyalar değildi. İlkinde bir kız cocuğu dizini yaralıyordu. 2 de sevdiğim adamı elimden almak isteyen kadını gördüm arkamdan gülüyordu. Sinirliydim rüyamda yorumlarsanız sevinirim

İyi günler,
Ben sevdiğim adam için istihare yaptım ondan bir adım gelmediği için. 2 rüya gördüm uyanarak her ikisindede. 1 de bir kız cocuğu düşüyordu ve dizi kanıyordu ben yardım ettim cocuğa. 2 de ise sevdiğim adamı elimden almak isteyen yada olması istemeyen iki kişi arkamdan gülüyorlardı.


arifselim
Hayırlı günler. Her iki rüyanda sana açık bir işaret olmaz. Zaten asıl önemli olan işaret senin kalbinin hangi yöne meylettiğidir. Bu his ya istihare esnasında yada uyanınca da kalbe gelebilir. Ancak için rahat etmemişse bir daha istihareye devam edebilirsin.


Misafirim71
Merhabalar. Ben şuanda nişanlıyım. Ve aileler yüzünden o kadar çok sıkıntı çekiyoruz ki 7 aydır artık birbirimizden soğuduk. Ve ben dün akşam nişanlım ve ben istişareye yattık.. Ben bir ara geve uyandım vesvese verdi şeytan uyuyamadım o kadar çok merak ediyordum ki hayırsız olucak diye düşünüyordum hep gözlerimi kapattım sürekli siyah gördüm. Ama uyumuyordum hayal ediyordum sadece. Sonra açtım gözlerimi biraz vakit geçtikten sonra uyudum. Ve sabah üzerimde o kadar tedirginlik vardı ki. Ayrıca bir o kadarda mutluydum. Nişanlımda çok tedirgin kalkmış. İkimizde rüya görmedik. Bu ne anlama geliyor bir yardımcı olursanız çok sevinirim.


arifselim
Merhaba. Daima öncelik istişaredir. Yani güvenilir ve tecrübe sahibi kimselere bu evliliğin hayırlı olup olmadığı konusunda danışmanız gerekir. Eğer karşıdaki ile evlenmek içini tedirgin ediyorsa o zaman ancak istihare olabilir. Ayrıca istiharede rüya önemli değildir. Önemli olan kalbin ya huzurlu olması yada daralması ile bir işaret kabul edilebilir.


istiharede renk görmek şart mı, istihare namazı, istiharede renk görmemek

Bu kategoride yer alan İstihare namazında görülen renkler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare namazı sonrası illa renk mi görmeliyiz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.