Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:27
Sizden
Yönetici

Göz altı morlukları nasıl giderilir

Göz altı morlukları nasıl giderilir

Kayıtsız Üye
Cümleten Selamın aleyküm kardeşlerim.

göz altı morlukları nasıl giderilir bilgi verir misiniz


Cevap: Göz altı morlukları nasıl giderilir

mum
Göz altı morlukları nasıl giderilir

Göz altı morlukları nasıl giderilir?

Göz altı mor olan insanlar daha hasta ve yaşlı dururlar. Bu nedenle tedavi olma ihtiyacı hissederler. Göz altı morlukları bazen uykusuzluk ve yorgunluk bazen de göz altında ki derinin üst tabakasından geçen damarlarla ilgilidir.

Okudunuz mu?  Diş dolgusu, kaplama ve protez dişler gusle engel olur mu? Gusül veya abdest sırasında protez dişleri çıkarmak gerekir mi?

Bitkisel tedavi yapılabildiği gibi cerrahi operasyonla da tedavi edilebilir.

Göz altı morlukları neden olur?

Göz altı derisi çok ince ve zayıftır. Yaş ilerledikçe de incelmesi devam eder. Cildin incelmesi ile zamanla kılcal damarlar daha net görünmeye başlar. Göz altındaki deriye yakın olan damarlarsa ikinci bir nedendir. Bazen yüksek ateş ile seyreden hastalıklarda ve alerjilerde görülebilirler. Polen, toz ve hayvan alerjileri ile şiddetli göz kaşıntıları oluşabilir. Şiddetli ovuşturma ve sulanma göz altı morluklarını oluşturur. Göz altı morlukları kalıtsal olabilir. Beyaz tenli ve göz çukuru derin olanlarda göz altı morluğu sıklıkla görülen bir durumdur. Vücudun ödem yapması, aşırı su kaybetmek, sigara ve alkol içen insanlarda göz altı morluğu oluşabilir. Ayrıca, böbrek ve karaciğer hastaları, uykusuzluk, kansızlık ve demir eksikliğinde göz altı lekeleri aslında belirtidir.

Okudunuz mu?  Koltuk altı deodorantın gusul abdestine zararı varmı

Göz altı morlukları nasıl tedavi edilir?

Göz altında oluşan morlukları engellemek için, bol su içmek, güneşten korunmak, iyi uyku uyumak, az tuz almak gereklidir. Bol soğuk su ile kompres yapmak, sebze ve meyve tüketmek gereklidir. C vitamini alımını arttırmak, antioksidanlar kılcal damarları kuvvetlendirerek göz altı morluklarını tedavi eder. Göz altında olan morluklara çay kompresi iyi gelmektedir. Çayı soğuttuktan sonra bir pamuk yardımıyla kompres yapmak morlukları düzenler. Bir buzdolabı buzluğuna çayı döküp, dondurabilirsiniz. Sabah yataktan kalktığınızda, buzlardan 2 tanesi ile göz altınıza uygulayacağınız kompres morlukların düzelmesini sağlarken, şişlikleri de engelleyecektir. İçinde bol K ve C vitamini içeren göz altı kremleri kullanın. Göz altına uygulanan dolgu ile morluklar engellenir. Göz altı mezoterapisi de çok faydalı olmaktadır. Göz altı morlukları için uygulanan özel cerrahi girişimlerse kesin sonuç vermektedir. Bu tarz tedavilerde yapılan cilt bakım metotları ise, çok başarılı olmamaktadır. Cilt bakımının göz altı morluklarına faydası pek yoktur. Ancak göz çukurunu dolduran teknikler faydalıdır.
kaynak: haber7

Bu kategoride yer alan Adetli bir kadının rüyalanması ekstra bi gusul abdesti alması gerektirirm? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Göz altı morlukları nasıl giderilir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.