Anasayfa
22 Ağustos 2023, 9:54
missa07
Abone

Namaz borcu ahirette nasıl ödenir

Namaz borcu ahirette nasıl ödenir

Kayıtsız Üye
hayirli aksamlar,1 senelik namaz borcum var bunu nasıl kaza edebilirm diğer yazilarinizdan okudugum kadariyla kildigim namazlardan önce kaza namazı kılmam gerekir fakat tam olarak anlayamadigim mesela sabah,ögle,ikindi, aksam, yatsi namazlarının hepsinin öncesinde kaza namazımı kilmaliyim yoksa günde 1 defa kaza namazı kilmak yeterlimi.Birde sadece kaza namazı kilarken namazın sadece farzini kilmanin yeterli oldugunu okudum bu doğrumudur.

Okudunuz mu?  Yeni Doğan Bebeğin Ahiretteki Adı

Cevap: Namaz borcu ahirette nasıl ödenir

firat934
Selamun aleyküm. Öncelikle kıldığın her vakit namazından önce veya sonra mesela ögle namazı için "Niyet ettim Allah rızası için üzerime duşen son öğle namazının kazasını kılmaya" diyerek niyet edip kazayı kılarsınız. 1 senenin sonunda borcunuz tamamlanır. Eğer zorlanmıyorsanız 2 tane de kılabilirsiniz. Yalnız hesap yapmanı oneririm. Büyük Evliya abdulkadir geylani hazretleri namaz borcu olanın nafile namazlarının kabul olmayacağını belirrmiştir. Yani borcunuz bitene kadar sünneti kılmayq bilirsiniz.

Okudunuz mu?  Kayın ateştir hadisi ve kaynağı

Cevap: Namaz borcu ahirette nasıl ödenir

miroğlu
< mesela sabah,ögle,ikindi, aksam, yatsi namazlarının hepsinin öncesinde kaza namazımı kilmaliyim yoksa günde 1 defa kaza namazı kilmak yeterlimi.Birde sadece kaza namazı kilarken namazın sadece farzini kilmanin yeterli oldugunu okudum bu doğrumudur.

>
– Yeter ki kaza namazını kıl, ister 1 defada ister 5 defada. Fakat fırsat bulduğun her zaman, bir an önce kılarsan daha güzel olur. Bir an önce borcunu bitirmiş olursun. Hiç birimiz ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz.
– Kaza namazı kılarken sünnetler kılınmaz farz ve vitr namazlar kılınır

Okudunuz mu?  Kalp Kırmak ile ilgili Hadisler

Yorum: Namaz borcu ahirette nasıl ödenir

Kayıtsız Üye
kesinlikle sünnet terk edilmez.kaza ları ayriyetten kılınması gerekir.
Elmalılı M. Hamdi Yazır Efendi de şöyle der:
Kazaya kalmış namazları kılmak nafile namaz kılmaktan daha iyidir. Yalnız her günün vakit sünnetleri bundan istisna edilmiştir. Meselâ; üzerinde, pek çok kaza namazı olan bir kimse, öğlenin ilk sünneti yerine kaza namazı kılmamalı, sünneti kılmalıdır. Diğer sünnetler için de durum aynıdır.

Okudunuz mu?  Sürekli aynı şey için edilen dua kabul olunur mu?

ahirette namaz borcu nasıl ödenir , namaz borcu ahirette nasıl ödenir, ahirette namaz borcu nasıl odeni

Bu kategoride yer alan İnsanların sevgisini kazanmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz borcu ahirette nasıl ödenir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.