Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:59
missa02
Abone

6 Haftalıkken düşük yaptım, kanamam öncesi ve sonrasında devam ediyor, namazımı nasıl kılacağım?

6 Haftalıkken düşük yaptım, kanamam öncesi ve sonrasında devam ediyor, namazımı nasıl kılacağım?

Kayıtsız Üye
Merhaba,

11 Haziran akşamı 6.haftamın içindeyken düşük yaptım ve kanamam hala devam ediyor. En son 15 nisan günü adet görmüştüm.
Hamileliğim sırasında ilk, 3 haziranda çok az kanamam oldu ve 11 hazirana kadar bu lekelenmeden kanamaya doğru artarak devam etti, sonrasında da 11 Haziran’da evde düşük yaptım. Bebeğin organlarının belirgin olup olmadığını bilmiyorum, bu 4. günüm ve kanamam devam ediyor. Lohusa sayılıyor muyum yoksa bu özür kanı mı? Ayrıca bugün ayın 15’i ve normal zamanda bugün adet görebilirdim. Ayrıca kanamam düşük yapmadan öncesinde başladığı içinde bu ne kanı sayılır onunla ilgilide bir bilgi bulamadım. Şimdi benim hangi hükümlere uymam gerek bir türlü karar veremedim. İnternette verilen bilgilerde kafamı karıştırdı. Bu konuda bir açıklama yaparsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler…

Okudunuz mu?  Ya vedut ya beduh ya cemil Doğru mu?

Yorum: 6 Haftalıkken düşük yaptım, kanamam öncesi ve sonrasında devam ediyor, namazımı nasıl kılacağım?

Ensar
Bebeğin cinsiyetinin belli olmadığı durumda eğer adet günlerinin başlangıcına rastlamışsanız ve bununla kan devam etmişse: âdet günleri sayısınca namaz ve orucunu kesinlikle kılamazsınız. Çünkü bu günlerinde ya âdetlesiniz ya da lohusasınızdır. Ve sizde âdet dönemlerinize yakın tarıhte kanama görüp düşük yapmışsınız bu durumda yıkanır ve temizlik âdeti kadar süre namazlarınızı şüpheli bir şekilde kılarsınız. Çünkü lohusa olma ihtimali de vardır. Sonra âdet süreniz boyunca namazlarınızı yine kesinlik ifade eder tarzda kılamazsınız. Çünkü yine ya lohusasınız veya adetlidir. Sonra yıkanır ve temizlik âdeti kadar süre yani lohusalık suresi (kırk günü doldurmuş)kesin tarzda doldurmamışsanız yıne şüpheli bir şekilde, doldurduktan sonrakileri de kesin olarak kılarsınız.

Bu kategoride yer alan Cennetteki güzel kız isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

6 Haftalıkken düşük yaptım, kanamam öncesi ve sonrasında devam ediyor, namazımı nasıl kılacağım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.