Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:34
missa1
Abone

Dudakların altına konularak kullanılan maraş otunun hükmü nedir?

Dudakların altına konularak kullanılan maraş otunun hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
Dudakların altına konularak kullanılan maraş otunun hükmü nedir?


Cevap: Dudakların altına konularak kullanılan maraş otunun hükmü nedir?

Darusselam
Dudakların altına konularak kullanılan maraş otunun hükmü nedir?

Yurdumuzun güneydoğu bölgesinde, özellikle Kahramanmaraş ve Gaziantep çevresinde oldukça fazla sayıda tiryakisi bulunan Maraş otu" veya "Ağız otu , Deli Tütün denen ot, bir tütün çeşidinin yapraklarının toz haline getirilerek meşe, ceviz veya asma çubuğundan elde edilen kül ile yarı yarıya karıştırılmasından elde edilmektedir.

Okudunuz mu?  Anne babanın tesettür eğitimi nasıl olmalıdır?

Uzmanlar "Maraş ağız otu"nun ağızda sinir, kemik, diş eti ile dişte büyük tahrişler yaparak zarara neden olduğunu belirtiyorlar.

Verilen bilgilere göre: Meşe odununun yakılması ile elde edilen kül ve işlenmemiş ‘deli’ diye tabir edilen tütünün karışımından üretilen otun, ihtiva ettiği maddeler açısından insan sağlığına ciddi zararlar verdiği belirtiliyor. Dudak ile dişler arasındaki bölgeye konularak ağızda uyuşmalara neden olan ağız otunun sinir, sindirim ve solunum sistemlerinde zararlara yol açtığı da söyleniyor.

Okudunuz mu?  Sesli mahreç çalışması

Ayrıca Maraş otu, ağız florası denilen ağız sağlığını bozuyor. Bu nedenle ot kullanan kişilerin ağız problemleri oluşuyor. Maraş otu, dişi tutan kemik ve diş etinde kızarıklıklara ve iltihaplanmalara yol açıyor. Bunun neticesinde de; kemik ve diş eti zayıflıyor, dişler önce sallanmaya daha sonra da dökülmeye başlıyor.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin güzel ahlakı ile ilgili hadisler

Ot kullananların çoğunun, otun kullanımını tamamladıktan sonra bilinçsiz ve medeni olmayan bir şekilde yerlere tükürerek çevre sağlığını da olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekiliyor.

Meşe külü ve deli tütün olarak tabir edilen yabani özel cins tütünün, su ile karıştırılmasından elde edilen ve birçok yere Kahramanmaraş’tan satın alınarak götürülen "Maraş otu"nun, özellikle Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Adana, Mersin gibi illerde de tiryakileri bulunuyor.

Okudunuz mu?  Eşimin porno seretmesini istemiyorum bu konuda ne yapabilirim?

Bu arada, başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde ise; uyuşturucu bağımlıları esrar ve eroin gibi maddeleri bulamadıkları zaman, çok daha ucuza satın alınabilen Maraş ağız otunu kullanarak uyuşmaya çalışıyorlar. Sade veya sigara kağıdına sarılarak alt ön dudak ve dişler arasında yerleştirilerek kullanılan ve on ila yirmi beş dakika arasında bekletilince çeneyi uyuşturan otun sigara gibi tiryakiliği olduğu belirtiliyor.

Okudunuz mu?  Zamanı iyi kullanma ile ilgili peygamberimizin hadisleri ve örnekleri

Bu açıklamalara göre "Maraş Otu"nu kulanmak dinen uygun değildir. En azından mekruhtur.


Cevap: Dudakların altına konularak kullanılan maraş otunun hükmü nedir?

Katade
Dudakların altına konularak kullanılan maraş otunun hükmü nedir?

illerde de yaygın olan ağızoğtu, delitütün denilen bir tütün çeşidinin yapraklarının toz haline getirilerek meşe, ceviz veya asma çubuğundan elde edilen kül ile yarı yarıya karıştırılarak imal edilmektedir.

Okudunuz mu?  Gelin Uğurlama Duası - Diyanet İşleri Başkanlığı

Ağız otu ile ilgili K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırma görevlilerinden 6 kişilik bir grup, bir araştırma yapmışlar. Ekip, araştırmanın sonucunda şunları söylüyor: Maraş otunun, en az sigara kadar zararlı olduğu ve kardiyoloji üzerine olumsuz etkilerinin bulunduğu kanısına vardık. Bize göre Maraş otu, bir tütün kullanımıdır.

Okudunuz mu?  Arkadan ilişki dinden çıkarırmı?

Gelelim sigaraya… Sigaranın sağlığa zararlı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Zaten sigara paketlerinin üzerinde de: Sigara sağlığa zararlıdır. yazılmaktadır. Sigaranın, sağlığa zararlı olduğu açıkça bilindiği halde, bu kadar çok insanın sigarayı bırakmaması, anlaşılır gibi değil.

Bu kategoride yer alan Kuran nasıl hızlı okunur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dudakların altına konularak kullanılan maraş otunun hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.