Anasayfa
9 Ağustos 2022, 9:17
sizden4
Abone

İzinsiz çeviri yapmak, alıntı yapmak kul hakkı mı

İzinsiz çeviri yapmak, alıntı yapmak kul hakkı mı

senisende
Benim bir blogum var ve başka bir blogdan ingilizce olan bilgileri(bu bilgiler genelde bilimsel kanıtlanmış genel bilgilerdir yani örneğin kedi hakkında bilimsel gerçekler) türkçeye cevirerek ve birazda kendi yoorumumu katarak yayınlıyorum. Merak ettiğim konu ise karşı tarafın kul hakkına girip girmediğim ? İzin almalımıydım ?

Okudunuz mu?  Salat-ı tefriciye duası

Cevap: izinsiz çeviri yapmak, alıntı yapmak kul hakkı mı

Şema
Alıntı yapılan sitede konu almayınız diye bir ibare var mı


Cevap: izinsiz çeviri yapmak, alıntı yapmak kul hakkı mı

senisende
Siteye baktım ama "tüm hakları saklıdır veya izin almadan alıntı yapılamaz" gibi ifadeler yok. Daha doğrusu hiç bir şey yazmıyor paylaşımla ilgili .

Okudunuz mu?  Akrabalardan biri yeğenine ,torununa müstehcen görüntü ve video göstermesi durumda nasıl tepki verilmeli

Cevap: izinsiz çeviri yapmak, alıntı yapmak kul hakkı mı

Şema
Alıntı yapabilirsin ama sil denildiğinde silmek şartıyla.


senisende
Peki ben kaynak belirtsem ceviri şu siteden şu konudan yapılmıştır. Bir günah olur mu ki? Sonuçta izinsiz yaptım bu işi. Site sahibine 2 kere mesaj attım geri dönmedi. Şuan ceviri yapmıyorum. Ceviri yaptığım konuları da cevap gelene kadar sitede tutmayı düşünüyorum. Eğer site sahibi sil derse sileceğim.

Okudunuz mu?  Misafirlikte mecbur kalındığında 1 kereliğine mastürabasyon yapılabilir mi?Günah olur mu?

İsimsiz üye
Selâmün aleyküm. Allah’ın rahmeti, bereketi ve selâmı üzerinize olsun 🙂 Ben ihtiyaç duyduğumda bazı dini sitelerden alıntı yapıyorum bilgileri başkalarıyla paylaşmak için, yardımcı olabilmek için. Bu kul hakkına girer mi ?


ACİLSERVİS
İzin verilmiyorsa alamazsın. Zaten kopya yazıyı kendin için almaman gerekir. Çünkü arama motorları kopya yazı istemiyor.

Okudunuz mu?  Kendine beddua etmek

İsimsiz üye
Dini paylaşımlar olduğu için yararlanabileceğimizi düşünmüştüm. Bir daha yapmam sağ olun


Kırmızı_su
Selamun Aleyküm.Ben okulda not almamak kaydı ile arkadaşları bilgilendirmek için bir siteden adını belirtmek şartı ile o siteden bilgiyi alıp kopyala yapıştır yapsam ve bundan herhangi bir menfaat gözetmeksizin kullansam caiz olur mu yoksa izinsiz aldığım için bana haram mı olur??

Okudunuz mu?  İlk insan Hz.Adem peki ilk yaradılan hayvan nedir? (İlk yaratılan bitkiler ve hayvanlar hangisidir?)

vel Fecr
< Selamun Aleyküm.Ben okulda not almamak kaydı ile arkadaşları bilgilendirmek için bir siteden adını belirtmek şartı ile o siteden bilgiyi alıp kopyala yapıştır yapsam ve bundan herhangi bir menfaat gözetmeksizin kullansam caiz olur mu yoksa izinsiz aldığım için bana haram mı olur?? >
ve aleykum selam.

Okudunuz mu?  Sakız çiğnemek caiz midir?

eğer biri bilgilerini paylaşılmasını istemiyorsa onu neden yazar ? hadi yazdı neden yayınlar ? hadi izni olmadan yayınlandı sitelere eklendi peki neden telif hakkında bulunmaz.

açıkçası eğer doğru bilgiye ulaşıyorsam ben onu kullanırım, hayırda kullanıyorsam biliyorum ki o hayrı başlatana ecirde gidiyor.
ben bu bilgiyi çevreme anlatarak amellerinde katkıda bulunursam bende ecirlenirim. yani sürekli kazanıyorsun.

Okudunuz mu?  Adet günlerinde camiye girilmesi günah mı?

şahsen bu konuları pek kafana takmamanı öneririm. bu konulara gelene kadar önce farzları ve sünnetlerimi hayatımıza oturtmalıyız.

ha illede için rahat etmeyecekse alıp paylaşma ki sana fitne olmasın.

Bu kategoride yer alan Kul hakkı - gıybet - iftira yaptın sonra tevbe namazı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İzinsiz çeviri yapmak, alıntı yapmak kul hakkı mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.