Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Gusul
Yönetici

Burun ameliyatı oldum boy abdesti nasıl alınır

Burun ameliyatı oldum boy abdesti nasıl alınır

Kayitsiz üye
Selamın Aleyküm. Ben burun ameliyatı oldum. Alçıyı aldılar yerine şişlerin inmesi için şeffaf yapışkan taktılar. Bundna su geçermi bilmiyorum. Şişlerin inmesi için çıkartmadım. Normalde cünüp iken burnumun üstüne mes etsem güsül kabul oluyormuş. Allah affetsin bunu söylemeye utanıyorum ama rüyada olmadan bilerek kendimi cünüp ettim. Yıkandım burnumun içine su dahi çektim ama burnumun üstünde bant oldugu ıcın o bolgeye su gırıs yapmamıs olabilir. Bilerek cunup oldugum ıcın gusulum kabul olurmu? Tabi herşey Allah’ın takdirine baglıdır belgi normal aldıgımız gusulu bıle kabul etmez. Ama ben genel olarak soruyorum yani bilerek cunup olmakla rüya halınde bılmeden oldugumuz cunuplukun arasında bu konuda fark olurmu yanı bne bıle bıle cunup oldugum ıcın güsülüm kabul olurmu? Allah razı olsun sımdıden.

Okudunuz mu?  Kanama varken gusül abdesti almak

Ben burun ameliyatı oldum yüzümün çoğu yeri bandajlı cunub oldum uyurken cunublugumu nasıl gideririm ve nasıl namaz kılanilirim


Cevap: Burun ameliyatı oldum boy abdesti nasıl alınır

Şem’a
Burnun dışında kalan her yeri yıka ve burun bandajını mesh et yeter.
Gerekirse kafanı yıkama zarar veriyorsa. Allah şifa versin.

Okudunuz mu?  Abdesti korumak için rahim ağzına konulan peçete pamuk vs gibi şeyler gusül gerektirirmi yada fitil gibi birşey

Namaz kılarken secde etme, sadece ima ile kıl


Yorum: Burun ameliyatı oldum boy abdesti nasıl alınır

Kayıtsız Üye
Selamü aleyküm ben kıl dönmesinden amaliat oldum doktor yara olan yere su değmesin demişti.lakin güsül abdesti nasıl alabilirim yada ne yapmam gerekir

Okudunuz mu?  Nasır bandı abdesti engeller mi?

Yorum: Burun ameliyatı oldum boy abdesti nasıl alınır

arifselim
Aleykum selam. Eğer bu durumda su değmesi yasak ise o yer dışında kalan yerleri yıka ve sargılı olan yerin üstünden mesh et. Eğer buda zarar veriyorsa bunuda yapmana gerek yoktur. Yukarıda verilen ilk cevaba göre hareket edebilirsin.

Okudunuz mu?  Günlük kuran okuma programı

Kayıtsız Üye
İyi Günler Ben burun Amaliyatı oldum burnum hala alcıda ve burnumun içi dikişli halde gece yatarken rüyalanma oldu gusül abdesti nasıl alabilirim ve nasıl abdest alıp namaz kılabilir.


Hoca
Yıkayabildiğiniz yerleri yıkayın ve gerisini mesh edin yeterlidir. geçmiş olsun.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken vesvese yapıyorum nasıl kurtulurum bunun için hergün gusül alıyorum

Kayıtsız Üye
Merhaba benim sol burnumda kıkırdak var. Sol burnum şuanda dıkalı ve su çekemiyorum . Sadece sağ burnuma su çekebiliyorum . Bir mahzuru varmı?

Teşekkürler


Hoca
Hiç bir mahzuru yok Allah acil şifa versin


burun ameliyatlı iken gusül abdesti nasıl alınır, ameliyatlı iken cünüp olmak, burun ameliyatı oldum gusül abdesti

Bu kategoride yer alan Namazda kılarken idrar damlası gelmesi abdest bozar mı yoksa özre mi girer? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Burun ameliyatı oldum boy abdesti nasıl alınır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.