Anasayfa
1 Nisan 2023, 5:49
Oruc
Yönetici

Orucum bozuldumu? Gusül gerekirmi?

Orucum bozuldumu? Şuphedeyim yardım edin

eakar
Arkadaslar sahurdan sonra uyudum odada uvez vardı.sabah uyandım baktım dısımde sıyahlık var{muhtemelen uvez ağzıma kacıp dısımın arasında ezilmis} sabah istb uyandım sonra dis fırcasını islattım ve o disimi fircaladım.uvezi yutmadım ama suyu yutmus olabilirimama emin degilim.habire tukurdum diye hatirliyorum emin degilim. tadını hisettim. Bozuldu mu orucum

Okudunuz mu?  Ramazan orucunu niyetlenip, sonrada kasden bozmanın cezası 61 oruç tutmak mıdır ?

Cevap: Orucum bozuldumu? Şuphedeyim yardım edin

Ramadan
Seninki vesvese orucun geçerlidir.
Ama UVEZ nedir anlamadım


Orucum bozuldumu? Gusül gerekirmi?

Kayıtsız Üye
Ramazan ayının ilk gününde başıma kötü bişey geldi. Rüyamda kadın gördüm avret yeri gözükmüyodu ama üst taraftaki avret yerleri belli oluyo gibiydi neredeyse üstünde bişey yoktu. Ama sadece gördüm herhangi hiç bir temas yok. Sonra gerçekte benden çok az bir sıvı geldi. Tuvalete gittigimde bir damla daha geldi sonra ve donumdaki ıslaklıgın üstünde beyazımsı iki tane falan çizgi vardı. Donumdaki ıslaklıgın bir rengi yok sadece ıslak donum siyah olduğu için belli oluyo ama dediğim gibi üstünde çizgi şeklinde beyaz bişeyler vardı. Hayatımda hiç mast yapmadım. Çünkü yaparsam sürekli yapmak isterm ve zinaya düşerim. Böyle arada bir rüya görüyorum sadece hepte üstte anlattığım gibi oluyo. Guslü gerektirirmi orucum bozulurmu?

Okudunuz mu?  Ramazan ayında kadınların adet bitiminde gusülden sonra tekrar adet kanaması gelirse ne yapılmalıdır?

Cevap: Orucum bozuldumu? Gusül gerekirmi?

@hmet
Uyandığından iç çamaşırında leke gören yıkanmalı ki şüphe gitsin.


Kayıtsız Üye
Oruc bozulmaz ama gusül abdesti alman lazim.gusul abdesti alirken suyu yutmamaya dikkat et.


Kayıtsız Üye
Basur veya prosdat için doktura gittim dokturda arkadan parmakla kontrol yapdi ben orucluyum dokturdan sonra gusül abdesti aldim icimdeki supeyi gidermek için orucum vede namazim oldumu ?? Ilgi vede alakaniza simdiden tesekur ederim saygilar

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin oruçla ilgili hadisleri

mum
makattan muayene oruç bozar mı

Kişinin makatına, kadının vajinasına kuru olarak parmağını iletmesi orucu bozmaz. Su veya yağ ile ıslanmış bir parmağın ön veya arka tarafa iletilmesi orucu bozar. Muayene esnasında tıbbî âletin bir kısmı dışarıda kalacak olsa oruç bozulmaz. Fakat, bir ilâç sürülerek konursa oruç bozulur.

Bu kategoride yer alan Adet olmayan leke gelince oruç tutulur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Orucum bozuldumu? Gusül gerekirmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.