Anasayfa
20 Ocak 2024, 23:03
sizden1
Abone

Kıl yutmak Orucu bozar mı

Kıl yutmak Orucu bozar mı

AllahBüyük
İyi günler .. bir sorum olucaktı Babamın sırttaki kıllarını makinayla alıyordum çok kıl olduğundan dolayı üfleyim derken içime çektim galiba nefesi kuvvetli alıyım derken bogazımda bişiler oldu sanırım kıl yuttum orucum bozulmuşmudur ?

Bi cevap yazarmısınız ? çok vesveseli biriyim şuan orucum kabul olmuyomuş gibi bozulmuş gibi hissediyorumlütfen mesaj atın

Okudunuz mu?  Kınamak nasıl oluyor?

Virisi cevap verebilirmi artık ?


Cevap: Kıl yutmak Orucu bozar mı

Ramadan
İstemeden kıl yutmak orucu bozmaz.


Yorum: Kıl yutmak Orucu bozar mı

Kayıtsız Üye
Sa Arkadaslar Benim Sorum Olcaktı Ben İstemede Kıl Yuttum Simdi Bir Sey Yiyip Iceyim mi Yoksa Orucu mu Tutmaya Devam Edeyim mi Cevaplarsanız Sevinirim Hayırlı Ramazanlar

Okudunuz mu?  Günahlarımdan kurtulmak istiyorum

Yorum: Kıl yutmak Orucu bozar mı

arifselim
Aleykum selam. Yiyecek cinsinden olmasa ve tiksindirici olsa da bu tür bir şeyi yutmak orucu bozar. Fıkıh kitaplarımızda bu konu şöyle geçmektedir:

İnsan yemediği veya iğrenip tiksindiği bir şeyi yutarsa kaza lâzım gelir. (Redd’ül Muhtar, İbn Abidin)

Okudunuz mu?  Kuranda çelişki olduğunu iddia eden ateist şunları diyor

MBK
Efendim ben daha yeni üye oldum. Bu konu beni deli etti bugün. Sabah kalktığımda (bende kıl yolma takıntısı var) kıl yuttum gibi oldum. Eğer bilerek kıl yutarsak kefaret gerekir mi yoksa sadece kaza mı gerekir. Yardım ederseniz sevinirim. Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Örnek Kitap Kullanımı Kul Hakkı Mıdır ?

OmerQR
Selamun Aleyküm arkadaşlar bugün sizlere bir sorunumu paylaşıcam.Ben sokak hayvanlarına mama veriyorum ve bugün de mama verdiğim bir hayvan evimizin önünde bekliyordu.Ben de gidiyim bir seveyim dedim.Severken mağlum tüyleri kalkıyor.Eve geldim ve nedense boğazımda sanki tüy varmış gibi bir his vardı.Bu arada şunu da belirtmeliyim .Vesvese sorunundan muzdaribim.
Yani gerçekten tüy kaçmış da orucum bozulmuş olabilir ya da bu bir vesvese mi? YARDIMLARINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM

Okudunuz mu?  İstidraç ne demektir?

arifselim
Aleykum selam. Eğer emin isen yuttuğundan oruç bozulur ama emin değilsen ve vesvesende varsa oruç bozulmaz. Vesvese ile amel edilmez sadece kesin bilgin olursa ona göre hareket edersin.


Yorumcu
Yanlışlıkla kedi tüyü yutmak neden orucu bozsun, üstelik istemeden. Bu fetvaniz yüzünden onlarca Müslüman’ın orucunu heba etmiş olabilirsiniz. Sizin mantiginizla o zaman boğaza sinek ve toz kaçması da orucu bozar bilmeyerek dahi olsa.

Okudunuz mu?  Hz. Ali'nin Kılıcı Nerede?

Hatta Ramadan adlı yazar bozmaz, diğer arkadaşlar bozar yazmışlar. Kime inanalım?


Kayıtsız Üye
Ramadan adlı kişi üye , toz ve tüy de sorun yok zaten ama ‘arifselim’ yönetici ve o fetva fıkıh kitabından ( reddul muhtar )diye belirtmiş zaten


kıl yutmak orucu bozar mı, oruckuyken kil yuttum, kıl yemek orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan Tükürdükten sonra dudakta kalan tükürüğü geri yutmak orucu bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıl yutmak Orucu bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.