Anasayfa
7 Nisan 2023, 7:03
Oruc
Yönetici

Boğazda Kalan Yemek Tanesini Yutmak Orucu Bozar mı?

Boğazda Kalan Yemek Tanesini Yutmak Orucu Bozar mı?

1ht1baron
Son 10 dakika aceleyle yemek yedim. Ağzımı o kadar çalkaladım ve su da içtim ama boğazımda yemek olduğunu hissediyorum. Bi türlü mideye inmedi. Şimdi ezan da okundu. Ezan okunduktan sonra yutsam orucum bozulur mu? Yemek tanesi dışarı da çıkmıyor.


Cevap: Boğazda Kalan Yemek Tanesini Yutmak Orucu Bozar mı?

mum
Diş arasında kalan ve nohut tanesinden küçük bir yemek artığını yutmak orucu bozmaz.


Cevap: Boğazda Kalan Yemek Tanesini Yutmak Orucu Bozar mı?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum kardesim bende de ayni durum oldu ve bogazdan geri cikmasi mumkun değil buraya cevap yazacak kardesler ariyoruz Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Sahuru kaçırdım sabah 0510 kalktım bir bardak su içtim oruçum geçerlimi?

Cevap: Boğazda Kalan Yemek Tanesini Yutmak Orucu Bozar mı?

arifselim
Aleykum selam. Boğazdan aşağı inmiş ama tam mideye ulaşmamış olan yemekten oruç bozulmaz. Önemli olan boğazdan içeri girmemesidir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm kıymetli kardeşlerim,
İmsak girmeden önce ağza alınmış ve çiğnenmiş lokma imsak girdikten sonra yutulsa oruç bozulur mu? Kefaret orucu tutarken bu sabah başıma geldi bu olay, o anda lokmayı yutmak ya da tükürmek arasında kaldım, nimete saygı ile ilgili bildiklerimi hatırlayıp tükürmenin israf olacağını düşünerek yuttum. Fakat içim de tam olarak rahat etmedi.

Okudunuz mu?  Öğleden sonra oruca niyet

Hatt
Aleykümselam, İmsak anını hangi saniyelerle ölçüyorsun ki? O saniye ne kadar kesin olabilir. İmsanktan bir kaç dakika önce yemeyi içmeyi bırakmak gerekir.


Kayıtsız Üye
1 – acil ben ezan okundujtan sonra geğirdim boğazımdan dışarı zeytin kabuğu çıktı(pirinç tanesinden büyük) çıkartamadım yuttum oruç gitti mi?

2 – Benim iki tane sorum var biri sabah kalktigimda ağzımda böyle yapışkan gibi sıvı. Var ayni zamanda dudaklarimdada oluyo bunu yutmak orucu bozarmi digeri ise geçen boğazıma afedersiniz ama balgam doldu. Ben bunu cikardim bunun içinde boyle küçük bir yemek tanesi gibi bisey vardi bunu yutmak orucu bozarmi teşekkürler

Okudunuz mu?  Gece sahur a kalktım fakat niyet etmedim. sonra su içtim cezası nedir?

mum
1. oruç gitmedi
2. Bu reflü ise yutulmamalıdır. Balgam ağıza kadar çıktıysa yutulmamalıdır yoksa oruç bozulur.


yunn
Hocam ben sahurda karpuz yedim böyle tükürdügümde sürekli boğazımdan kırmızı şeyler çıktı sürekli ama iyice zorladım son dakıkalarda gitsin diye gitti sonra niyet ettim ettıkten sonra bı baktım tekrar gelıyo hafıfçe bu orucu bozarmı ?


mum
Oruç başladıktan sonra boğazda ve ağızda kalan nohut tanesinden küçük şeyler yutulduğunda oruç bozulmaz.
Boğazdan geleni tükürün bir sakıncası yok

Okudunuz mu?  Oruçtu iken arkadan veya önden fitil koymak orucu bozar mı?

Yusuf işık
Selamun aleykum Ezan okunurken iyice boğazımı çalkaladım güzelce abdest aldım sonra ezan okundu meğer boğazında yemek artığı varmış onun olduğunu bilmeyiz tuttum bilmeden orucun bozulurmi lütfen bana söyleyin abilerim


mum
Ağızda kalan yemek artıklarını, istemeyerek yutmak orucu bozmaz.


Hasan2121
Selamün aleyküm, ben sahurda pasta yemiştim sonra gittim dişlerimi fırçaladım ve ezan okundu. Boğazımda balgam vardı ve ben ezandan sonra balgamı yuttum mideme şeker tadında bişey gitti ve bunu birçok kez tekrarladım ama ağız yoluyla dışarıdan hiçbirşeyi almadım sadece boğazımdaki balgama yapışan şekerimsi tat tek vardı bu orucu bozar mı bozarsa kefaret gerektirir mi?

Okudunuz mu?  Sahur ile ilgili güzel sözler

ACİLSERVİS
Ağza gelmemiş boğazındaki balgamı veya bir yiyeceği yutmak orucunu bozmaz.


Mümin Bir Kul
Selamün Aleyküm Hocam.

Ben Abdesti Tam Aldım, Balgam Geldi Farkettim ki, Ağzıma Doğru Geldi, bende 4-5 kez tükürüp dışarı attım, ama daha fazla tükürdüğümde balgam çıkmadı, Sonra yutkunma isteği oluştu, yutkunmak durumunda kaldım, sanki balgamın küçük bir kısmı tükürükle beraber boğaz borumdan aşağıya indi, acaba bu boğazımın içinde kalan küçük bir miktardı da, Ben yutkununca boruda kalan da aşağıya mı gitmiş oldu, çünkü tam ağzımın içinde hissetmedim, zaten ağzımda olanları attım diye düşünüyorum

Okudunuz mu?  Orucu Kimler Tutar

Yinede orucuma bir sıkıntı gelir mi, Ben elimden geleni yaptım ama, yutkunma ihtiyacım ister istemez geliyor, bazen engel olamıyorum.

Birde, idrardan sonra uzvu peçeteyle silerken, peçetenin kum tanesi kadar kısmı, ucundan 1-2 milim girmiş, diğer peçeteyle silerken gördüm,Sonra hemen çıkardım, Bu Orucu bozar Mı, Tam içeri değil 1-2 milim ve 1 tane kum tanesi büyüklüğünde peçete pütürü, parçası

ALLAH Rızası İçin Cevaplarsanız Sevinirim Hocam. YÜCE ALLAH’IMIZA Emanet Olun. Sağolun. EsSelâmü Aleyküm.

Okudunuz mu?  Burun spreyi orucu bozar mı?

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Çıkmayan balgamı zorla çıkarman gerekmez. Boğzandakini yutman da orucunu bozmaz. Peçete sorunu ise zaten önemsenecek bir durum değil. Bu tür şeylerle kendini meşgul etmemelisin.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. Benim sorum sahurdan sonra dişlerin arasına sıkışmıs olan nohut tanesinden küçük parça çıkarılabilmesi mümkün olduğu halde yutulursa oruç bozulur mu?


ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Orucun bozulmaz. Bu tür şeyleri asla bilerek yutmamak gerekir.


Kayıtsız Üye
Hocam boynuma atkı takacaktım yemek yaparken şu gibi elementler ağzıma girmesin diye (önlem amaçlı ) atkıda 1 cm uzunluğunda ipler yapışmış farkında değildim ve atkıyı burnuma kadar çekince boğazıma iplik kaçtı çıkarmak istedim çıkaramadım bu durum orucumu bozar mı ?

Okudunuz mu?  Sahur ile ilgili maniler

muvaffak
Orucu bozan miktar, nohut tanesi büyüklüğünde şeklinde tarif edilmiştir. Nohut tanesinden büyükse oruç bozulur, küçükse orucun sıhhati etkilenmez.


Kayıtsız Üye
Hocam merhabalar. Boğazımda şu an yemek kaldı. Balgam olduğu için bende yapışıyor ve gitmiyor. İmsak da kesildi. Ben onu yuttum orucum bozuldu mu? Bozulduysa kaza mi gerektirir?


Ensar
Siz imsaktan önce gerekli olan ağız temizliğinizi yaptıktan sonra inşaAllah ağızda yemek kalmaz, bu durumda boğazda yemeğin kalması imkansızdır. Orucunuz bozulmamıştır oruca devam edin. Balgamı eğer dışarı atabiliyor sanız çıkarın. Kaza gerekmez oruca devam edin

Okudunuz mu?  Sahurda niyet edip etmediğimi hatırlamadım sabah kalktığımda bir şeyler yedim kefaret mi gerekli kaza mı?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm
Ben sahurda tuzlu yedim dişlerimi de fırçalamayı unuttum.Lakin iyice çalkaladım ağzımı ama o tuzun tadı sürekli ağzıma geliyor ki ağzımda parça da yok ben de işi vesvese yapmak istemiyorum yutuyorum geri.Orucum bozuluyor mu?Lütfen hemen cevaplarsanız sevinirim
Selametle,Allah razı olsun.


ACİLSERVİS
Olmayan bir şey ve yutmadığın bir şey orucunu bozmaz.


ağızda kalan yemek tadı orucu bozar mı, orucluyken midemden bogaza gelen yemek yutulursa, boğazda kalan yemek orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan Mideden gelen şeyleri yutmak orucu bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boğazda Kalan Yemek Tanesini Yutmak Orucu Bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.