Anasayfa
10 Ağustos 2021, 15:04
kadin
Yönetici

Regli döneminde değilken kahverengi akıntı

Regli döneminde değilken kahverengi akıntı

pnrysn
Regli döneminde değilken üstelik niyetliyken kahverengi akıntı olması birkaç gün sürmesi hem ilk günkü orucu bozar mı daha sonrasında gusllenip niyet edilebilir mi


Cevap: Regli döneminde değilken kahverengi akıntı

ASRIN
Regli dönemde olmadığınız anda kahverengi renkte gelen akıntı ile orucunuzu tehlike altına almış olabilr ve bu akıntının bitmesini beklemeli tekrar gusul abdesti alarak oruca devam ede bilirsiniz çünkü sizin üşütmenize bağlı bu şekilde gele bilmektedir.

Okudunuz mu?  Müslüman kadının giyim şekli nasıl olmalıdır?

Acil

svd2
öncellikle benim kahverengi akıntılarım oluyordu ama ben yaklaşık 2 gün namaz kıldımm sonra kahverengi akıntı aslında hayızdan sayılıyormuş¸ .Daha sonra azar azar kan geldi toplasan normal hayızın altında bir miktar ama bn namazimi kılmadım hayız olduğunu düşünerek ve kahverengi akıntıda hayızdan sayarak namaza 10 gün sonra da kıldım fakat yaklaşık 3-4 gün sonra tıpkı hayıza benzer kan geliyor acaba bu mu hayız kanı namaz kılmamalı mıyım? yoksa özre mi girer bilemiyorum ve ayrıcada bnim hayız günlerim çok düzensiz lütfen acil cevap

Okudunuz mu?  Eşarp yerine Şal kullanmak caiz mi?

Yorum: Regli döneminde değilken kahverengi akıntı

arifselim
Adetin başlangıcından itibaren gelen akıntılar en fazla 10 gün olarak adetten hesap edilir. Düzensiz akıntılar oluyorsa bu şekilde hesap edebilirsin. On günün dolduğunda artık akıntı gelse bile özürden sayılır ve namazlarını kılmaya başlamalısın.

Okudunuz mu?  Kadınların ahiret hayatında görecekleri azaplar...

adet değilken kahverengi akıntı abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Cünüpken veya hayızlı iken tırnakları ve tüyleri kesmek caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Regli döneminde değilken kahverengi akıntı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.