Anasayfa
15 Mart 2023, 20:11
dualar
Yönetici

Vesvese duası ve anlamı

Vesvese duası ve anlamı

thekny4242
Acaba duam doğrumu ?

Çok vesveseli biriyim çok bunaldım içim çok sıkılıyor. Her konuştuğumda küfre veya şirke girdiğimi zannediyorum. Çok korkuyorumahirete imansız gitmekten. Bende çok vesvese var tabi dua ederkende oluyor. Ben;

Allah’ım sana iman ettim, senin iman et dediklerinede iman ettim, günahlarımı affeyle diyorum. Acaba duam doğrumu ? ŞiMDİ BANA KIZABİLİRSİNİZ AMA ÇOK VESVESEM VAR HER KONUDA NE YAPMALIYIM ?

Okudunuz mu?  Bela ve musibet anında sünnet olan Dua

Cevap: Acaba duam doğrumu ?

@hmet
Vesvese soruları sormak forum kurallarına aykırıdır.
Dua iyi bir de şeytandan Allah’a sığın.


Vesvese duası

Kayıtsız Üye
vesvese önleme duası, vesveseden kurtulma duası istiyorum


Cevap: Vesvese duası

arifselim
Veseveseye karşı alınması gereken bir tanesi elbette duadır ancak bu konuda yeterli bilgi sahibi olmak da çok önemlidir. Nedenini ve nasıl baş edileceğini bilmeden sadece dua ile yetinmek doğru değildir eksikliktir.

Okudunuz mu?  Allahtan İstemeyi Biliyormuyuz .

Tavsiye edilen vesvese duaları

"HasbinAllah ve ni’mel vekil ve ni’mel Mevla ve ni’mel nasir." Meali, "Allah bize yeter, O ne güzel vekildir, ne güzel Mevla, ne güzel yardımcıdır." Her konuda Allah’a güvenirseniz, daima güzel sonuçlara ulaşacaksınız. İnancınızı koruyarak, imanınızla vesveseli anlarınızda Allah’a sığınınız.

Okudunuz mu?  Kuran Hatmi duası ve meali (arapça türkçe)

Sabahları Müminun suresinin 97. ve 98. ayetlerini okumak, hem vesveselerden kurtulmanıza, hem de bütün kötülüklerden Allah’ın izniyle emin olmanızı sağlayacaktır.

Her gün 100 defa Besmele çekmek, şeytanın vesvesesinden ve şerrinden korunmanıza yardımcı olur. Böyle zamanlarda Kuran okuma, euzü besmele çekme oluşan vesveseyi izale edecektir.

Okudunuz mu?  Hz. Musa ve Anne Duası

"La ilahe illAllah" zikrini çekmek, şeytanı uzaklaştıracaktır. Vesveseyi gideren en faydalı şey, Allah’a zikretmektir. Zikirlerin başı ise bu "La ilahe illAllah" sözüdür. Bunu çekebildiğiniz kadar çok çekmeniz faydalı olacaktır.

"Ya Allah ür rakip ül hafiz ür rahim. Ya Allah ül hayy ül halim ül azim ür rauf ül kerim. Ya Allah ül hayy ül kayyüm ül kaimü ala külli nefsin bima kesebet, hul beyni ve beyne adüvvin!" Vesveseden kurtulmak için, her zaman Allahü Teala’ya sığınmalı, bu duayı her gün okumalısınız.

Okudunuz mu?  Salavatın Türkçe Anlamı Nedir?

Kendinibulanadam
Hz.Enes(r.a)’den rivayetle,Allah’ın Resulü (s.a.v)buyurdu:"İblisin fil hortumu gibi bir hortumu vardır. Onu ademoğullarının kalbine yerleştirir. Onun içinde şehvet ve lezzetler bulunur. Hortumunu yerleştirdiği kalbe vesvese verip Rabbi hakkında şüpheye düşürür. Kul: Eûzü billâhis semíıl alími mineş şeytânirracîm Ve eûzü billâhi en yahdurûn İnnellâhe hüves semîul alîm Manası:"Huzurdan kovulmuş olan şeytanın şerrinden her şeyi bilen ,duyan Allah’a sığınırım.Şühhesiz Allah,hem her şeyi duyan ve bilendir."derse,hortumunu kalpten çekiverir.
Not:"Duaya başlamadan evvel "Sübhâne Rabbiye’l Aliyyi’l A’la’l Vehhab" diye duaya başlayıp en az iki salevat getirerek duayı tamamlayın. Salevatı kısa olarak "Allâhümme salli alâ Muhhammed" diyerek getirebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Dua kavramı

vesvese, Vesveseye karşı dualar, Sureler vesveseyi

Bu kategoride yer alan Umumi, güzel bir dua... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese duası ve anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.