Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden2
Abone

Necaset nedir necaset nasıl temizlenir

Necaset nedir necaset nasıl temizlenir

asdfdsa
selamunaleykum 2+2 sorum olacaktı (LÜTFEN BİLEN CEVAPLASIN)
1- ben inşaat işinde çalışıyorum necasetli elimi kovada yıkıyorum
a-o kovadaki su ile bir daha elimi yıkayabilirmiyim (kan veya idrar bulaşmışsa)
b-o kovanın içindeki suyu elleyince elim necasetlenirmi

2- örnegin yüzümde igne ucu kadar irin var
a-o irini elimle çıkarsam necasetlenmiş olurmu elim
b-çıkardıgım yere daha sonradan ıslak elimle dokunsam necaset bulaşmış olurmu (veya çıkardıgım an ıslak elimle dokunsam)

Okudunuz mu?  Hz.Yusuf filminin başında okunan kuranı kerimin okuyucusu

bu soruları sormamın sebebi internette bu sorular çok sık soruluyor vede cevaplar çok sıkıntılı oluyor


Cevap: Temizlik soruları acil cevap

umutlucan
< selamunaleykum 2+2 sorum olacaktı (LÜTFEN BİLEN CEVAPLASIN)
1- ben inşaat işinde çalışıyorum necasetli elimi kovada yıkıyorum
a-o kovadaki su ile bir daha elimi yıkayabilirmiyim (kan veya idrar bulaşmışsa)
b-o kovanın içindeki suyu elleyince elim necasetlenirmi >

temiz su bulmak zor mu

Okudunuz mu?  Fake hesap açmak kul hakkımıdır

< 2- örnegin yüzümde igne ucu kadar irin var
a-o irini elimle çıkarsam necasetlenmiş olurmu elim
b-çıkardıgım yere daha sonradan ıslak elimle dokunsam necaset bulaşmış olurmu (veya çıkardıgım an ıslak elimle dokunsam) >

vesveseyle alakalı biraz soruların


Cevap: Necaset nedir necaset nasıl temizlenir

asdfdsa
birincisi umutlucan sordugum sorulara iyi bakın biraz okuyun lütfen ,soruları ne sorsam hep farklı cevap geliyor, temiz su bulmak ile alakalı bir soru değil sordugum sadece merak ettigim için sordum. sordugum soru -kovada necaset temizledigimizde o suya bir daha dokunabilirmiyiz ?birde sizin verdiginiz cevaba bakın 🙂 2 de ise vesvese diyorsunuz yani bir şey olmaz anlamındamı anlamadım ?

Okudunuz mu?  Dünyaya gönderiliş amacımız nedir

ikincisi jerussalem ben necasetin ne oldugunu iyi biliyorum nasıl temizleneceginide fakat siz soruyu okuma zahmetinde bulunmadan necaset der demez kopyala yapıştırla işi bitirmişiniz . sordugum soruların cevabı varmı bir bakın lütfen ben bulamadımda 🙂


Cevap: Necaset nedir necaset nasıl temizlenir

mum
1. Necaset bulaşmış kovadaki su artık kullanılamaz. sadece bir ağaca döküp faydalınabilir, temizlik işinde kullanılamaz.
2. İrin ve kan necistir.

Okudunuz mu?  Şehitlikle ilgili soru: Allah yolunda ölmeyenlere şehit demek günah mı?

Umduğun cevaplar olmayabilir ama çok kısa ve öz soru yerine gereksiz yere soruyu uzatıyorsun.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm değerli hocam. Hocam ben bundan en az bir iki ay önce cep telefonumun ekranına necaset değdirmiştim fakat o günden beri ekranı hiç yıkayıp yıkamadığımı hatırlamıyorum büyük ihtimallede hiç yıkamadım. Bugünde ekranını ellerken önceden necaset yapmış olduğum aklıma geldi ve ben o elimi bir sürü yerime sürdüm. Şimdi hocam benim sorum şu benim ellerim ve değdiğim yerler necaset olmuş olur mu tekrar değdiğim yerleri yıkamam mı gerek ? beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Bide hocam ekranı ellediğimde bilirsiniz ben ekranı baya bir ovdum hani elim biraz nemlendi bu necaset sayılır mı sayılmaz mı cevap verirseniz çok makbule geçicek. Şimdiden Allah Razı olsun hocam. Selametle..

Okudunuz mu?  Namaza mani olan necasetin miktarı ne kadardır?

arifselim
Aleykum selam. Necaset hemen anında temizlenmelidir. Aylar geçmişse artık bunu bilmek imkansız gibidir. Sen tahminen necis olma ihtimali olan yerleri temizle bu yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Öncelikle selamün aleyküm namaz kılmaya yeni başladım bazı konularda vesvese yapıyorum sorum şu önceden namaz kilmadigim için necasete çok dikkat etmezdim sorumu anlatabilmek için örnek veriyorum mesela teyzemlerin evinde tuvalete gittim ayağıma idrar sıçradı ayağımı yıkamadim ev terliğini giydim ayağımın terlemesiyle ayağımdaki necaset terlige geçer mi ben aynı terliği şimdi ıslak ayağımla giysem o necaset ayağıma geçer mi namazima engel olur mu ALLAH razı olsun

Okudunuz mu?  Deaş'ın Bayrağı

Ensar
Ve aleyküm selam, Namaz kılanın necaset ten uzak durması ve dikkatli olması elbette önemlidir. Siz daha önce aldırış etmezken bundan sonra dikkat edecek ve birdaha yapmayacaksınız. Evet idrar sıçraması sonucu necaset olur, ancak terleme sonucunda terliğe necaset bulaşmamıştır. Tuvalet esnasında necaset ten temizliğe dikkat etmelisiniz. Daha dikkatli davranın içiniz rahat olsun, sadece daha dikkatli olun.

Okudunuz mu?  Derste çok dalgınım derse konsantre olmak için neler yapabilirim ?

necaset nedir

Bu kategoride yer alan Büyüden Kurtulmak İçin Ne yapmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Necaset nedir necaset nasıl temizlenir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.