Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:01
sizden5
Abone

İkinci rekatta salli barik okursak sehiv secdesi gerekir mi?

İkinci rekatta salli barik okursak sehiv secdesi gerekir mi?

sefa19
4 rekatlık farz namazında 2. rekatta yanlışlıkla tahiyyatdan sonra salli barik ve rabbenaları okursak sehiv secdesi yapmamız gerekir mi?


Cevap: İkinci rekatta salli barik okursak sehiv secdesi gerekir mi?

mum
Hanefi mezhebine göre sehiv secdesi gerekir
< 5 – Birinci oturuşta Tehıyyât`ı okuduktan sonra hemen kalkmayıp salâvatları ve duaları okumak yahut da bir rükün edâ edecek kadar gecikmek. Bu durumda eğer salâvattan okunan kısım bir cümle teşkil eder ise (Allahümme salli alâ Muhammedin demek gibi) namazın sonunda sehiv secdesi yapılır. Fakat okunan kısım bir cümle teşkil etmemişse, sehiv secdesine gerek yoktur. >
Yazının devamı için tıkla: forumduasi.com/namaz-hakkinda-soru-ve-cevaplar/143436-farz-namazlarda-ilk-oturusta-tahiyyattan-sonra-sehven-salli-barik-ve-rabbena-dualari-okunsa-sehiv-secdesi.html

Okudunuz mu?  Hayata isyan etmek mi lazım ?

Öğle Namazının ilk sünnetinin 2. Rekatında oturuşta Ettehiyyatü den sonra Allahümme Salli ve Barik Okudum Günah mı

alonsof1
SelamunAleykum. Bugün öğle namazının 4 rekat ilk sünnetinde 2. rekattaki oturuşta ettehiyyatü den sonra Allahümme Salli ve Barik dularını da okudum ama bunlar okunmayacakmış sadece ettehiyyatü okunurmuş ? Şimdi bu durumda namazım kabul olur mu günahı var mıdır ?

Okudunuz mu?  Sevdiğim öldü ruhumuzu nasıl rahatlatabiliriz

Her vakit namazının sünnetinde 2. rekatta ettehiyyatü den sonra Allahümme Salli ve Barik dularını okuyabilir miyim ? hani bazı vakitlerde sadece ettehiyyatü okunuyormuş ya


Yorum: İkinci rekatta salli barik okursak sehiv secdesi gerekir mi?

Ebû Mansur
Aleyküm selam Hanefi mezhebine göre öğlen sünneti ile dört rekatlı farz namazların ilk tehiyatından sonra salli barik okumak sehiv secdesini gerektirir. Ama sen yapmamışsın namazın sahih olur. İade etsen daha güzel olur.
Namazların 4 rekat farzların da ve sadece öğlen namazının 4 rekat sünnetinde sadece ettehıyyatü okunur.
Öğlenin dışındaki ikindi ve yatsı namazların 4 rekat sünnetinde ettehıyyatü ile birlikte salli ve barik okunur.

Okudunuz mu?  Namazda imama yetişemeyen nasıl davranmalı?

Sünnet namazın 2. rekatında fazladan salli barik okumak, Salli barık, ikindi namazında yanlışlıkla rabbena okumak sehiv

Bu kategoride yer alan Evlenilecek kişiden geçmişteki günah gizlenilmeli mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İkinci rekatta salli barik okursak sehiv secdesi gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.