Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:31
missa1
Abone

Şafii mezhebinde oruçluyken tükürük ve balgam yutmak

Şafii mezhebinde oruçluyken tükürük ve balgam yutmak

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm hocam ben şafii mezhebi üzerineyim. ramanzan ayı dolayısıyla oruç tutuyorum.fakat balgam bizde orucu bozuyor.bende vesveseli birisiyim.bunun için sürekli tükürüyorum ve bıkkınlık geliyor artık.bn taklit olayını duydum acaba hanefi mezhebini nasıl taklit ederim. sadece bu kısım için mi yoksa tümü için mi taklit etmem gerekir ALLAH RAZIM OLSUN

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinin özelliklerini yazarmısınız?

Cevap: Şafii mezhebinde oruçluyken tükürük ve balgam yutmak

mum
Şafii mezhebinde olsun diğer mezheplerde olsun balgam ağza geldikten sonra yutulamaz.
Ama tükürük, ağzın dışına çıkmadığı sürece yutulabilir.


şafi mezhebinde balgam orucu bozar mı, safii de tukuruk oruc, şafi mezhebine göre tükürük yutmak orucu bozarmı

Bu kategoride yer alan Güsül abdestinde burnu yakmak önemli midir ? ve güsül abdesti alırken kusmak engel midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebinde oruçluyken tükürük ve balgam yutmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.