Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:35
missa1
Abone

Namaz borcumu nasıl öderim?

Namaz borcumu nasıl öderim?

Kayıtsız Üye
Hayirli günler benim diyelim 1 seneik namaz borcumuz var bunu nasıl kaza edebilirim.kildigimiz vakit namazının her birinin öncesinde 1 kaza namazımı kilmaliyiz yoksa 5 vakit namazdan sadece 1 inin oncesinde kaza kılmamız yeterlimi birde kaza namazı kilarken sadece namazın farzini kilmanin yeterli oldugu söyleniyor bu dogrumu ayrica kaza namazı için nasıl niyet edilir.Lütfen cevaplayin.

Okudunuz mu?  Bayram İle İlgili Kısa Şiirler‎

Cevap: Namaz borcumu nasıl öderim?

qwert12380
Kıldığın her vakit namazından sonra kaza namazı kıl. Örneğin öğle namazını kıldıktan sonra kılmadığın öğle namazının kazasını kıl. Sabah namazından sonra da sabah namazının kazasını kıl. Böylece 1 senede biter. Niyet için ise:
Meselâ: "Niyet ettim Allah rızası için, vaktine yetişip de kılamadığım ilk öğle namazını" yahut "son öğle namazını kılmaya." Böylece kazaya kalmış olan namazlar, ya ilk kazaya kalmış olanından başlanmış olur veya en son kazaya kalmış olanından başlanmış olur ki, her iki halde de belli bir düzene göre geçmiş namazlar kılınarak azalmış olur.

Okudunuz mu?  Hz Muhammedin Savaşları

Daha kolay olması bakımından "Üzerimde olan bir öğle veya ikindi namazını kaza ediyorum" şeklinde niyet etmek de yeterlidir.


Cevap: Namaz borcumu nasıl öderim?

Darusselam
Namaz borcumu nasıl öderim?

Üzerinde kaza namazı bulunan mü’min, o namazları gün gün şeklinde kılması gerekmez. Vakit vakit kılabilir. Ne zaman fırsat bulursa o fırsatta bir, iki, üç ve daha fazla namazı kaza edebilir. Yalnız, Akşam namazına ve öğlen namazına bir saat kala ile güneş doğduktan sonraki bir saatte kılmaması daha doğrudur. Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Vergi Kaçırmak Hırsızlık Gibi El Kesilmesini Mi Gerektirir?

Cevap: Namaz borcumu nasıl öderim?

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm , benimde bir sorum olacak bu konu hakkında 2014 mart ayından bu yana vakit namazı kılıyorum, haftasonları boş vaktim oluyor cumartesi pazar çalışmıyorum, çok fazla namaz borcum var , kılmadığım namazları sıralı bir şekilde kılmak istiyorum , mesela 2014 şubat ayında kılmadığım bütün vakit namazlarını nasıl niyet edebilirim böyle geriye giderek ay ay bitirmek istiyorum borcumu çokta var borcum , yaşım 30 hiç bir şey için geç değil fakat bu zamana kadar kılmadığım içinde çok pişmanım , bu konuda yardımcı olursanız sevinirim….

Okudunuz mu?  Yahudi ile Musevi arasındaki fark nedir ?

deniz78
bende bir şey sormak istiyorum her vaktin sünneti yerine önceki kazasını kılsam olurmu. Çalışıyorum işyerinde kılıyorum bazı vakitleri zamanım olmuyor. mesela öğle namazını sünnetiyle 10 rekat kılacağıma 4 rekat farzını sonrada kazasını kılsam olurmu


namaz borcumu nasıl öderim, namaz borçlarımı nasıl öderim

Bu kategoride yer alan İslammda Tıb okumaya, Doktor olmaya teşvik edici ayet ve hadisler var mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz borcumu nasıl öderim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.