Anasayfa
27 Nisan 2022, 22:48
Namaz
Abone

Kandil gecesi cünüp olmak

Kandil gecesi cünüp olmak

Kayıtsız Üye
s.a ben bir kandil akşamı ailemle eve geç geldik ve babam hadi namaza dedi bende tabi aileme ben cunupum demeye utandığımdan banyo yapamadım Allah’a çok dua ettim elektrikler kesilsin bir şey olsun diye ama olmadı ve biz namaza durduk 1 saat namaz kıldık ben bu süre boyunca içimden hep yalvardım Allahım beni affet bu halde olduğum için dedim sizce büyük bir günah mı işledim.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine namaz rekatları

Cevap: Kandil gecesi cünüp olmak

musab
Yaş kaç peki?


Cevap: Kandil gecesi cünüp olmak

Katade
cünüp olarak namaz kılmanın hükmü nedir

Önce tevbe edin, istiğfar edin. O namazı da kaza edin.Müslümanlar nezdinde dînî delillerle bilinmektedir ki, küçük ve büyük hadesten tahâret (namaz kılmak için, abdestsiz ise abdest alması, cünüp ise, yıkanması) farzdır ve namazın geçerli (sahih) olması için bir şarttır.

Okudunuz mu?  Namaz ile ilgili hutbe

Buna göre bir kimse kasten veya unutarak abdestsiz olarak veya (cünüp ise) yıkanmadan namaz kılarsa, namazı bâtıldır (geçersizdir) ve namazını tekrar kılması gerekir. Ayrıca kasten abdestsiz olarak veya (cünüp ise) yıkanmadan kılmışsa, büyük bir günah işlemiş olur.

İmam Nevevî -Allah ona rahmet etsin- bu konuda şöyle demiştir:

Okudunuz mu?  Sabah namazını erken kılmak

“(Abdestsiz ise) abdestsiz olduğunu ve (cünüp ise) yıkanmadığını bildiği ve bu halde namaz kılmanın haram olduğunu halde namaz kılarsa, büyük bir günah işlemiş olur. Bize göre bu kimse, helal saymadıkça bu davranışıyla kâfir olmaz. Ebu Hanife ise şöyle demiştir: Alay ettiği için kâfir olur.”

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre namaz vakitleri nasıldır? İkindi vaktinin yarısına kadar (ikindi kılmamak koşuluyla) öğlen namazı kı

Bu konudaki delilimiz; Abdestsiz veya cünüp olarak namaz kılmak, zinâ ve benzeri bir günaha benzeyen bir ma’siyettir (günahtır).” (“el-Mecmû'”; c: 2, s: 84. “Ravdatu’t-Tâlibîn”; c: 10, s: 67)

Hanefîlerin mezhebine göre şu kaynaklara bakabilirsiniz: “el-Bahru’r-Râik”; c: 1, s: 151, 302. c: 5, s: 132. “İbn-i Âbidîn Hâşiyesi”; c: 3, s: 719.

Okudunuz mu?  Bayram namazı müezzinliği

Abdestsiz veya cünüp olarak namaz kılan kimsenin tevbe etmesi ve istiğfarda bulunması ve bir daha bu gibi bir davranışa dönmemeye azmetmesi gerekir. Ayrıca bu kimsenin, abdestsiz veya cünüp olarak kıldığı namazını tekrar kılması gerekir. Allah Teâlâ tevbe edenin tevbesini kabul eder.

Okudunuz mu?  Necaset dokunmuş bir toprak üzerinde namaz kılmak gerektiğinde ne yapmak gerekir?

Bu kimsenin yeniden İslâm’a girmesi (îmânını yenilemesi) gerekmez.


Cevap: Kandil gecesi cünüp olmak

Kayıtsız Üye
Sa ben kandil gecesi rüyamda cunup oldum ve gece banyo edemedim dolayisiyla kandil günü cunup dolaştım acil yardim

Okudunuz mu?  Bir namaz vaktini cenabet geçirenin ateşten gömlek giydiği doğru mudur?

arifselim
Aleykum selam. Kandil gecesi olsun veya olmasın bu yaptığın haramdır. Bir namaz vakti geçmeden cünüplükten yıkanmalısın. Bunun başka bir izahı yoktur. Tövbe et ve tekrar etme.


Kayıtsız Üye
Kandil günü gusül abdesti alınılabilir mi yani kandil gününe cünüp giren bir kişi kandil gecesi bitmeden abdest alabilir mi? kalbi ve yürekten ve uygulayarak

Okudunuz mu?  Kasten namazı kazaya bırakmanın hükmü nedir ?

arifselim
Elbette kandil gecesi veya günü olsun farketmez kişi ne zaman cünüp olursa mutlaka yıkanmalıdır. Tam aksine cünüp olarak bir vakit farz namazı kaçırması haramdır.


Kayıtsız Üye
s. a. bende birgüngün cünüptüm herkes namaz kılıyordu gusül alamadım bende günah olmasın diye niyet edermiş gibi yaptım utandım söyleyemedim onlara
içimden tevbe okudum günah olurmu

Okudunuz mu?  Namaz kılmayanların sonu nedir?

arifselim
Aleykum selam. Namaz kesinlikle cünüp halde kılınamaz. Elbette bu günahtır haramdır. Kimse için değil, önceliğin Allah için olmalıdır. Tövbe istiğfar et ve bir daha öyle bir şey yapma.


kadir gecesi cünüp olmak, kandil.gunu cunup olmak gunahmi, kandilde gusül abdesti

Bu kategoride yer alan Kısa kollu gömlekle, dar pantolonla namaz kılmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kandil gecesi cünüp olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.